Από μηχανής… Πέλκας, λύτρωσε τον εγκλωβισμένο» ΠΑΟΚ στο τέλος


Πολύ δύσκολη αλλά υπερπολύτιμη νίκη του Δικεφάλου με τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ να πετυχαίνει στο φινάλε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Απέναντι στον εξαιρετικό Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα για να φτάσει στο γκολ και να πάρει τους τρεις βαθμούς (1-0). Λυτρωτής ο Πέλκας που κατάφερε να σκοράρει και να αποβληθεί στην ίδια φάση…

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τον Πανιώνιο να δείχνει τις αμυντικές του αρετές και με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται να βρει τρόπο να σκοράρει και να κάνει πιο εύκολο το έργο του.

Καλύτερος στα σημεία μεν, αναποτελεσματικός δε

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε γκολ αλλά ΠΑΟΚ και Πανιώνιος έδειξαν γιατί είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Δύναμη, ένταση και ταχύτητα εκατέρωθεν συνοδευόμενα από… αναποτελεσματικότητα.

Οι παίκτες του Ίβιτς και του Μιλόγεβιτς είχαν τις ευκαιρίες για το γκολ που δεν εκμεταλλεύτηκαν με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί στην αρχή και τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και να απειλεί κυρίως με τον Ενρίκε (4’, 41’) και τον Σάχοφ  (6’, 37’).

Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 29’ όταν ο Κόρμπος αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και ο στο 32’ με τον Γιεσίλ να μην μπορεί να πλασάρει σωστά τον Γλύκο.

Ίδια εικόνα και λύτρωση από Πέλκα

Η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει δυνατά να έχει σουτ στο δοκάρι με τον Μπίσεσβαρ στο 48’, να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά η αδυναμία του να κάνει γκολ στις ευκαιρίες του, φόρτωσε άγχος στους παίκτες που έψαχναν με κάθε λογικό και παράλογο τρόπο να απειλήσουν.
Η αποβολή του Οικονόμου άλλαξε αριθμητικά τις ισορροπίες, χωρίς ωστόσο ο ΠΑΟΚ να βρει τρόπο να τις εκμεταλλευτεί. Πίεζε, είχε μια τεράστια ευκαιρία με τον Κουλούρη στο 90 και χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο… δευτερόλεπτο του αγώνα για να λυτρώσει τον ΠΑΟΚ ο Πέλκας με προβολή.
Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη, πλησίασε τον Πανιώνιο στη βαθμολογία και συνεχίζει…

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown