«Ο ΠΑΟΚ θα παλέψει για τη βαριά ιστορία του»


Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται σήμερα στην έδρα της Τενερίφης και είναι έτοιμος να παλέψει για την πρόκριση στην επόμενη φάση του FIBA Champions League.

To μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Χρήστος Καραμπέρης, ο οποίος έχει ακολουθήσει την αποστολή του «Δικεφάλου» σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό ταξίδι, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4», μιλώντας για τη «μάχη» που θα δώσουν απόψε οι «ασπρόμαυροι», τονίζοντας πως οφείλουν να παλέψουν για τη βαριά ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για το μακρινό ταξίδι του ΠΑΟΚ: Ήταν κουραστικό το ταξίδι από την πλευρά της μεγάλης διάρκειας του. Είναι το πιο μακρινό ταξίδι στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ. Πολλά αεροπλάνα και δύσκολες ώρες με ανταποκρίσεις.

Για τα ταξίδια που θυμάται από το παρελθόν: Δύο έχουν μείνει στη θύμηση μου. Το 1989 με την Μπολόνια που χάσαμε 20 πόντους, σε ένα παιχνίδι που δεχτήκαμε σχεδόν 15 πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ήταν η αρχή της ιστορίας του μεγάλου ΠΑΟΚ. Της ομάδας που δημιούργησε ο Νίκος Βεζυρτζής. Και το δεύτερο ήταν ο πρώτος τίτλος στη Γενεύη, που ήμασταν η πρώτη ομάδα μετά την ΑΕΚ που πήρε ευρωπαϊκό.

Για την ευρωπαϊκή εμπειρία διοικούντων της ΚΑΕ:
Ο Μπάνε γράφει ιστορία και ως παίκτης και ως διοίκηση και το ίδιο και ο Νίκος Σταυρόπουλος. Ξέρουν πολύ καλά από μεγάλα ευρωπαϊκά βράδια.

Για το αν είναι μεγάλο αουτσάιντερ σήμερα ο ΠΑΟΚ: Δε θα έλεγα πως ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρό αουτσάιντερ. Σίγουρα η Τενερίφη είναι πολύ καλή ομάδα με 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Η ιστορία του ΠΑΟΚ είναι βαριά και η ομάδα θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι λες και είναι ισάξια με τον αντίπαλο της. Όταν η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο όλα είναι 50-50.

Τις ομοιότητες με το πρώτο ματς: Είμαι περίεργος να δω πως θα αντιμετωπίσει η Τενερίφη το σημερινό παιχνίδι. Αν είναι όντως τόσο καλή ομάδα ή αν είναι καλοί κάτω από πίεση. Εδώ διαφημίζουν το παιχνίδι ως μία τεράστια ευκαιρία για ιστορική πρόκριση. Να δούμε αν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτή την πίεση. Εμάς μας ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ να ανταπεξέλθει. Έχουμε έναν πολύ έμπειρο προπονητή που ξέρει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Θα πρέπει να είμαστε και τυχεροί.

Για την καλή αντίδραση της ομάδας του ΠΑΟΚ στον τραυματισμό του Σάιμπερτ: Η ομάδα έχει βρει χημεία τους τελευταίους δύο μήνες. Είναι από την αρχή της χρονιάς μαζί και κατάλαβαν τι θέλει ο προπονητής από αυτούς. Μπήκε κι ο ΜακΦάντεν καλύτερα στο κλίμα πλέον. Δε φάνηκε η απουσία του Σάιμπερτ. Αλλά στον προπονητή φαίνεται γιατί έχει δυσκολίες σε συστήματα. Καλύπτεται ως τώρα το κενό. Βοηθάει και ο Χρυσικόπουλος που πάει πολύ καλά. Ο Τζόρνταν δηλώνει πως σε έναν μήνα θα είναι έτοιμος. Έχει μία ωραία τρέλα αυτό το παιδί. Μακάρι να δικαιωθεί.

Για τον κόσμο στο γήπεδο σήμερα: Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει σε έδρες και έδρες. Τι να φοβηθεί από το κοινό της Τενερίφης. Θα μπει μέσα και θα παίξει το μπάσκετ που μπορεί. Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν μπορούμε να πούμε πως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί. Δεν ξέρω αν θα είμαστε τόσο κακοί και θα χάσουμε με 20 πόντους, αλλά η ομάδα δεν έχει δείξει ότι παρατάει τα παιχνίδια, τα παλεύει όλα. Είμαι κι εγώ περίεργος να δω πως θα αντιμετωπίσει η Τενερίφη το παιχνίδι, έχοντας μία πίεση. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά του πρωταθλήματος. Σίγουρα είναι καλή η Τενερίφη που κέρδισε τη Ρεάλ, αλλά είναι άλλο πράγμα η Ευρώπη.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει το δεύτερο χαμηλότερο μπάτζετ στη διοργάνωση από τις ομάδες που συνεχίζουν, κι αν αυτό είναι θετικό ή πρόβλημα: Θα δώσω δύο απαντήσεις. Στον ΠΑΟΚ διοικούν άνθρωποι χωρίς έπαρση. Έχουμε κάνει μία πορεία αντάξια της ιστορίας της ομάδας. Αυτοί που κάνουν τις επιλογές παικτών στην ομάδα έχουν μία ιδιαίτερη γνώση στον χώρο και με λίγα χρήματα μπορούμε και παίρνουμε καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Απλώς ο Μπάνε έχει μία φιλοσοφία και δε θέλει να ξεφεύγει οικονομικά και ως τώρα δικαιώνεται. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει αυτό το μπάτζετ, συμφωνώ μαζί σας. Μία ομάδα με δύο ευρωπαϊκά και ιδιόκτητο γήπεδο. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, να γίνουμε ανταγωνιστικοί και φέρουμε τίτλους. Είχαμε πολλά χρέη, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία. Άνθρωποι που είναι δίπλα στην ομάδα την αγαπούν και έχουμε και τον κ. Σαββίδη δίπλα μας να βοηθάει. Κι ούτε εμείς θα είμαστε για πάντα εδώ. Θα έρθουν νεότεροι. Εμείς θα φύγουμε από τη ζωή και ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει. Γι αυτό κι εμείς πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από τους παλιότερους παράγοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos