Σα να μην κατέβηκε…


Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι των «δικεφάλων» αφού κέρδισε το φάντασμα του ΠΑΟΚ (που έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του στην σεζόν)με 3-0 και πλησίασε τις θέσεις των play off, με πρωτομάστορα τον Αραούχο που πέτυχε τα δυο γκολ των γηπεδούχων.

Το «έργο» φάνηκε από την αρχή, με την ΑΕΚ να ξεκινάει πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό να παίρνει κεφάλι στο σκορ για να γράψει το 1-0 με τον Αραούχο με κοντινό πλασέ,μετά από σωρεία λαθών έξω από την ασπρόμαυρη περιοχή.

Ο Αϊντάρεβιτς πίεσε ψηλά τον Τσίμιροτ που έκανε το λάθος, όπως και ο Ενρίκε που γύρισε για να βοηθήσει με τον Αραούχο να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία και με εξαιρετικό πλασέ να νικάει τον Γλύκο για το 1-0 πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

Ακόμα ένα λάθος στην άμυνα, από τον ΠΑΟΚ που δεν μπήκε καλά, λίγο έλειψε να δώσει στην ΑΕΚ προβάδισμα δυο τερμάτων πριν ολοκληρωθεί το πεντάλεπτο του αγώνα. Από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς δεν έδιωξε σωστά με το κεφάλι βγάζοντας μόνο του τον Γιόχανσον που από πολύ κοντά πλάσαρε πολύ άουτ.

Πρώτη επιθετική «απειλή» για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 8′, όταν ο Ενρίκε βρέθηκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας και δεξιά, με το διαγώνιο σουτ του να βρίσκει στον Λαμπρόπουλο και να περνάει έξω.

Τα πράγματα όμως για την ομάδα του Ίβιτς έδειξαν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο αφού οι Τζάλμα και Μαλεζάς αποκόμισαν τραυματισμούς πριν το δεκάλεπτο, με τον πρώτο να αποχωρεί στο 15′ δίνοντας την θέση του στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Με κινητήριο μοχλό τον Μπίσεσβαρ ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει μέτρα μετά το πρώτο 20λεπτο, με τον Ενρίκε να βγαίνει σε πλεονεκτική θέση δυο φορές σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά να μην μπορεί να πλασάρει. Στην δεύτερη μάλιστα ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του ΠΑΟΚ έπεσε μέσα την περιοχή μετά από τράβηγμα του Λαμπρόπουλου, με τον Παπαπέτρου να δείχνει παίζεται.

Στο 26′ και με την κατάσταση να έμοιαζε ισορροπημένη η ΑΕΚ δημιούργησε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0 με τον Βάργκας να βγάζει τετ α τετ τον Αϊντάρεβιτς, αλλά τον Γλύκο να τον νικά. Στην εξέλιξη της φάσης, μετά το κόρνερ ο Σιμόες σούταρε από μακριά με τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ να υποχρεώνεται σε ακόμα μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Τα ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν αρκετά, και στο 32′ ο Γκάλο βρήκε τον Μάνταλο στο σημείο του πέναλτι, με το μονοκόμματο σουτ του να φεύγει λίγο έξω.

Στο 40′ ένα τραγικό λάθος του Γλύκου έδωσε την μπάλα στον Βάργκας έξω από την περιοχή, με τον Μαλεζά να αναγκάζεται να τον ανατρέψει σε πολύ καλό σημείο έξω από την περιοχή του «δικεφάλου» του Βορρά.

Στο 45′ Ο ΠΑΟΚ μπήκε μετά από πολύ ώρα με αξιώσεις στην περιοχή της ΑΕΚ, αφού μετά από συνεργασία των Ουάρντα, Τσίμιροτ και Πρίγιοβιτς η μπάλα κατέληξε στον Μπίσεσβαρ μέσα και αριστερά της περιοχής. Ο Ολλανδός έβγαλε την γλυκιά σέντρα εκεί που έκαναν κίνηση η Μάτος και Ενρίκε που όμως συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με την φάση να περνάει.

Η ομάδα του Ίβιτς ξύπνησε μετά την ολοκλήρωση των 45′, αφού δημιούργησε συναπτά τις δυο μεγαλύτερες της στιγμές στο παιχνίδι. Μετά από όμορφη αντεπίθεση από τους Ουάρντα και Μπίσεσβαρ, ο Κρέσπο που έκανε κίνηση αριστερού εξτρέμ βρέθηκε σε θέση «βολής» από τα αριστερά, με το πλασέ του να κοντράρει στους αμυνόμενους και να περνάει κόρνερ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά η καρφωτή κεφαλιά του Μάτος από την «καρδιά» της περιοχής των γηπεδούχων έβγαλε ο Μπάρκας, στέλνοντας τις δυο ομάδες με το 1-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο 50′ η ΑΕΚ χάνει κλασική ευκαιρία για να σκοράρει μετά από φάουλ του Αϊντάρεβιτς πάνω στον Μπίσεσβαρ στην μεσαία γραμμή, ο Αραούχο έβγαλε στον Βάργκας μέσα από την περιοχή, η άμυνα έβγαλε και στην επαναφορά με το τέρμα αφύλαχτο και οι Μάνταλος και Αραούχο δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0

Στο 53′ ο Μαλεζάς είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Παπαπέτρου αφού σταμάτησε με το χέρι την μπάλα έξω από την περιοχή, όταν έχασε τον Αραούχο. Αυτό ανάγκασε τον Ίβιτς να θυσιάσει τον Ουάρντα για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Λέοβατς και να μετατεθεί στο κέντρο της άμυνας ο Κρέσπο με τον Κροάτη να καλύπτει την αριστερή πλευρά της άμυνας.

Μετά την αποβολή του Μαλεζά η ΑΕΚ έδειχνε να κατεβάζει ρυθμό, και σε συνδυασμό με το ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έβαιναν πρώτοι στην μπάλα στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες με το παιχνίδι να μεταφέρετε στο κέντρο.

Στο 74′ οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν μετά από αρκετή ώρα την πρώτη υποψία φάσης, αφού σε εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ στον χώρο του κέντρου και δεξιά ο Μάτος νικάει τους πάντες στον αέρα αλλά στέλνει άουτ την μπάλα με το κεφάλι.

Τρία λεπτά αργότερα, «απάντησε» η ΑΕΚ με ένα σουτ του Βάργκας από διαγώνια θέση δεξιά στην περιοχή που πέρασε αρκετά έξω. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πολιόρκησαν την περιοχή του ΠΑΟΚ για να βρουν το δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» το παιχνίδι αλλά η καθαρή ευκαιρία δεν βγήκε.

Στο 80′ ο Γλύκος έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του, αφού βρήκε απάντηση στο πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, βγάζοντας σε κόρνερ.

Το ανέβασμα της ΑΕΚ επισφράγισε στο 86′ ο καλύτερος του παιχνιδιού Αραούχο με ένα εκπληκτικό γκολ εκτός περιοχής εκτέλεσε τον Γλύκο κάνοντας το 2-0 με την φάση ωστόσο να προέρχεται από λάθος του Ενρίκε.

Το «κερασάκι» στην πικρή τούρτα έβαλε στο 90′ ο Αραβίδης με τον Γλύκο να κάνει λάθος έξοδο σε εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, έκανε το 3-0 που διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την απογοητευτική ήττα και την ΑΕΚ να παίρνει «ανάσα» στην προσπάθεια της να μπει στα play off.
thessports

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos