Ροντρίγκες: «Καλύτερος του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ, όλοι βλέπουν τι γίνεται με την διαιτησία»


Αν και περίπου δυο μήνες ανήκει στην Γαλατάσαραϊ, σε Ελληνικό μέσο μίλησε ο Γκάρι Ροντρίγκες, για τον ΠΑΟΚ, τον Σαββίδη, τον Ολυμπιακό και τις πρώτες εντυπώσεις από την Τουρκία.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «sdna.gr»:

«Ο ΠΑΟΚ δεν μου έκανε πρόταση – Η Γαλατάσαραϊ ήταν η μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα μου»

«Ήταν μία σημαντική μεταγραφή για μένα. Ήταν μία μεγάλη αλλαγή και γι’ αυτό άλλωστε αποφάσισα να έρθω στη Γαλατάσαραϊ. Έτσι είναι άλλωστε η ζωή του ποδοσφαιριστή. Θα προσπαθήσω να αποδείξω την αξία μου εδώ και στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις. Η Γαλατάσαραϊ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, μεγαλύτερος από τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει σεβαστό και κατανοητό. Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για μένα αυτή η μεταγραφή ώστε να αποδείξω το ταλέντο που διαθέτω», τονίζει στο SDNA ο Ροντρίγκες.

Η μεταγραφή του στη Γαλατάσαραϊ ολοκληρώθηκε έπειτα από έντονες διαπραγματεύσεις μεταξύ του τουρκικού συλλόγου και του ΠΑΟΚ που κράτησαν μέρες. Πολλά ακούστηκαν σχετικά με το τι προηγήθηκε, ο ίδιος ωστόσο επισημαίνει πως από την πλευρά του ΠΑΟΚ δεν του έγινε κάποια πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, προσθέτοντας πως αυτή η μεταγραφή ήταν ωφέλιμη για όλες τις πλευρές.

«Δεν γνώριζα κάτι από τη μεριά μου. Δεν δέχθηκα ποτέ κάποια πρόταση για να ανανεώσω από τον ΠΑΟΚ. Για μένα όλα ήταν καλά στην ομάδα και ήθελα να παραμείνω. Αλλά δεν πήρα κάποια πρόταση από τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια όταν ήρθε αυτή η πρόταση από τη Γαλατάσαραϊ, όπως είπα και πριν, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Η Γαλατάσαραϊ είναι μεγαλύτερος σύλλογος από τον ΠΑΟΚ, μια καλύτερη ομάδα, και έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό άλλωστε βοήθησε και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε κάποια καλά χρήματα από αυτή τη μεταγραφή, όπως το έχει κάνει και στο παρελθόν πουλώντας ποδοσφαιριστές όπως ο Μακ και ο Βιεϊρίνια», αναφέρει ο Ροντρίγκες.
«Νιώθω πολύ καλά στην Κωνσταντινούπολη – Θα βοηθήσει ο Τούντορ»

Ο 26χρονος άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει εγκλιματιστεί πλέον στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στη νέα του ομάδα. Νιώθει καλά και όπως τονίζει, η παρουσία του Ιγκόρ Τούντορ πλέον στη Γαλατά θα κάνει τα πράγματα ακόμα καλύτερα, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για τον ίδιο, καθώς οι δυο τους γνωρίζονται από την κοινή τους παρουσία στον ΠΑΟΚ.

«Όλα είναι πολύ καλά στην Κωνσταντινούπολη. Ο σύλλογος με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τόσο εμένα όσο και την οικογένειά μου. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πολύ μεγάλη πόλη, μεγαλύτερη από τη Θεσσαλονίκη, αλλά οι άνθρωποι είναι το ίδιο καλοί και μου συμπεριφέρονται το ίδιο καλά όπως και στη Θεσσαλονίκη. Όλα είναι εξαιρετικά στη Γαλατάσαραϊ. Το ρόστερ διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, και ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο σύλλογος τους ποδοσφαιριστές είναι πάρα πολύ καλός, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Επίσης και η παρουσία του Ιγκόρ Τούντορ είναι πολύ σημαντική. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και αυτό βοηθάει αρκετά. Νομίζω πως η ομάδα με αυτόν θα τα πάει καλά. Γνωρίζει καλά τη δουλειά του και έχει αποδείξει την αξία του καθώς είναι ένας πολύ καλός προπονητής».

Τι πήγε όμως λάθος με τον Τούντορ στον ΠΑΟΚ και οι δυο πλευρές οδηγήθηκαν στη λύση της συνεργασίας τους; Η περσινή σεζόν δεν ήταν εύκολη καθώς η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς που κόστισαν μέσα στη χρονιά. Σύμφωνα με τον Ροντρίγκες, αν ο Δικέφαλος είχε περισσότερο τύχη, και αν ο Τούντορ είχε μεγαλύτερη πίστωση χρόνου, τότε τα πράγματα ίσως και να ήταν διαφορετικά.

«Είναι κάτι το οποίο με ρωτάνε συνέχεια, αλλά δεν μπορώ να πω με ακρίβεια τι πήγε στραβά. Όλα ήταν καινούργια στην ομάδα πέρυσι. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι πίστωση χρόνου και δεν μπορούν όλα να γίνουν πολύ γρήγορα. Ο Τούντορ έκανε καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ, αλλά στο ποδόσφαιρο θες και τύχη και δυστυχώς εμείς δεν την είχαμε, παρότι διαθέταμε ένα πολύ ποιοτικό σύνολο. Ίσως έπρεπε να αφήσουν στον Τούντορ περισσότερο χρόνο να δείξει το έργο του, αλλά όπως είπα ήμασταν αρκετά άτυχοι μέσα στη σεζόν».

«Ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό – Κόστισαν οι χαμένες ευκαιρίες»
Η σκυτάλη από τα χέρια του Κροάτη τεχνικού πέρασε σε αυτά του Βλάνταν Ίβιτς. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έζησε αυτή την αλλαγή στον ΠΑΟΚ, με τον Σέρβο προπονητή να αφήνει το δικό του στίγμα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε από το ξεκίνημα της σεζόν πολύ καλό ποδόσφαιρο με τον Ροντρίγκες να θεωρεί πως μέσα στο γήπεδο ο Δικέφαλος είχε καλύτερη ομάδα από τον βασικό ανταγωνιστή του, τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, το πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων κόστισε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα, κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος.

«Θεωρώ πως από την αρχή της σεζόν παίζαμε καλό ποδόσφαιρο και ήμασταν ανώτεροι ως σύνολο από τον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα όμως που είχαμε από το ξεκίνημα φέτος ήταν ότι δεν τελειώναμε σωστά τις ευκαιρίες που δημιουργούσαμε. Τώρα το πρόβλημα αρχίζει και διορθώνεται. Δεν θεωρώ ότι όλα έχουν κριθεί στο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι η διαφορά από τον Ολυμπιακό θα μειωθεί στους οκτώ βαθμούς με επτά παιχνίδια ακόμα να απομένουν. Ο Βλάνταν Ίβιτς κάνει πραγματικά μια πολύ καλή δουλειά. Μου άρεσε πολύ η μέθοδος της προπόνησής του. Είναι ένας νέος προπονητής με μεγάλη δίψα και είναι μόλις ένα χρόνο στην ομάδα. Νομίζω έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει ακόμα μεγαλύτερος προπονητής», υπογραμμίζει ο Ροντρίγκες.
«Όλοι βλέπουν τι γίνεται με τη διαιτησία – Ο Σαββίδης κάνει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ»
Ακόμα όμως κι αν αυτό δεν συμβεί, ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να κλείσει τη σεζόν με επιτυχημένο τρόπο, κατακτώντας τον Κύπελλο. Για τον Ροντρίγκες αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ο Δικέφαλος πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει να πανηγυρίζει τίτλους. Ενώ εξίσου σημαντικό, όπως προσθέτει, είναι να αλλάξει και η αντιμετώπιση του από τη διαιτησία, κάτι για το οποίο ισχύει και για τις άλλες ομάδες προκειμένου το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στην Ελλάδα να βελτιωθεί.

«Όλοι βλέπουν τη γίνεται με τη διαιτησία στην Ελλάδα. Ο κύριος Σαββίδης έχει παλέψει πολύ για να βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι άλλοι σύλλογοι ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ φέτος τα πηγαίνει πολύ καλά. Είχε μια πολύ καλή παρουσία στο Europa League και θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα απέναντι στη Σάλκε. Η ομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλή φόρμα, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, το οποίο ελπίζω και να κατακτήσει, γιατί ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει κάποιον τίτλο».
Η συνεισφορά του Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα είναι κάτι που αναγνωρίζεται από όλους. Μέσα σε αυτούς και ο Ροντρίγκες. Άλλωστε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που βοήθησε τον ίδιο να πραγματοποιήσει τη μεταγραφή του στη Γαλατά. Όπως επισημαίνει ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο Σαββίδης κάνει τα πάντα για το καλό του ΠΑΟΚ επενδύοντας μεγάλα κεφάλαια στον σύλλογο.

«Το έχω ξαναπεί. Ο Ιβάν Σαββίδης χειρίστηκε εξαιρετικά την υπόθεση της μεταγραφής μου και ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που χρειάζεται να δουλεύει και στο θέμα των πωλήσεων των παικτών του. Είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Ο Σαββίδης κάνει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ και επενδύει σε καλές μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας, κάτι που έκανε και τώρα τον Γενάρη. Το μέλλον του συλλόγου με αυτόν είναι εξαιρετικό. Όπως είπα, ο Ιβάν Σαββίδης κάνει τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα», υποστηρίζει ο Ροντρίγκες.
«Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Τουρκίας η Γαλατάσαραϊ – Θα πάρουμε τίτλους»
Πλέον, έχοντας γυρίσει σελίδα στην καριέρα του, ο 26χρονος άσος είναι απόλυτα προσηλωμένος με τις υποχρεώσεις του στη Γαλατάσαραϊ. Η ήττα στο ντέρμπι από την Μπεσίκτας άφησε τη Γαλατά δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή, κάνοντας την υπόθεση του τίτλου δύσκολη. Ωστόσο, αυτό δεν… ξενερώνει τον Ροντρίγκες καθώς το πάθος για να επιστρέψει η Γαλατάσαραϊ στην κορυφή της Τουρκίας, εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται, είναι φλογερό.

«Δεν είναι εύκολη πλέον η κατάκτηση του τίτλου. Είμαστε 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή, αλλά θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος της σεζόν γιατί θέλουμε να κατακτήσουμε τίτλους με την ομάδα. Η Γαλατάσαραϊ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Τουρκία. Αν δεν τα καταφέρουμε φέτος, τότε σίγουρα του χρόνου. Άλλωστε έχω υπογράψει για τέσσερα χρόνια με την ομάδα και θα βρίσκομαι εδώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos