Έχασε Κλάντον και κατέρρευσε!


O ΠΑΟΚ άντεξε για ένα δεκάλεπτο στα Κανάρια Νησιά. Στις αρχές του δεύτερου έχασε με διάστρεμμα τον Κλάντον, οι διαιτητές ήταν ανεκδιήγητοι με 19-1 βολές υπέρ των Ισπανών στο πρώτο ημίχρονο και έτσι το σκορ ξέφυγε, για το τελικό 80-54 και τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά του ΒCL.

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στο ισπανικό νησί, με την ελληνική ομάδα να γυρίζει στη Θεσσαλονίκη με... τεράστιο πονοκέφαλο τον τραυματισμό του Κιθ Κλάντον, που αποχώρησε υποβασταζόμενος στο 12'. Άργησε να... ξυπνήσει ο «Δικέφαλος του Βορρά», που είχε 16π. μέχρι το 23'.Έντονα ήταν τα παράπονα από τον Μπάνε Πρέλεβιτς, τον Σούλη Μαρκόπουλο και το επιτελείο των «ασπρόμαυρων» για την διαιτησία της αναμέτρησης, κυρίως στο πρώτο μέρος.

Από την άλλη, οι πρωτοπόροι της ACB απέδειξαν την ανωτερότητά τους, έχοντας σταθερά καλό ρυθμό στον αγώνα και πήραν την πρόκριση στους «8» του μπασκετικού Champions League της FIBA με πρωταγωνιστή Μάριους Γκριγκόνις (20π.).

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν σκληρά στην άμυνα και να μην «τρέχουν» στον αιφνιδιασμό, πηγαίνοντας κυρίως σε σετ παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 7-8 στο 5', όμως η Τενερίφη «απάντησε» με 8-0 σερί μέχρι το 9' και πήρε «άερα» 7 πόντων (15-8). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 15-10 και τον Κιθ Κλάντον να έχει 8 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους «ασπρόμαυρους». Ο Κλάντον στο 12' τραυματίστηκε, έδειξε να πονάει πολύ και αποχώρησε από το παρκέ υποβασταζόμενος. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν σκόραραν για 5' και η Τενερίφη πήγε στο +9 (19-10). Λίγο αργότερα, οι γηπεδούχοι, που είχαν βρει ρυθμό, πήραν διψήφια διαφορά (25-13 στο 16') και έφτασαν στο double score στο 18' (32-16). Στο ημίχρονο ο πίνακας του σκορ έγραφε 37-16, ο ΠΑΟΚ ήταν στο -21 και οι άνθρωποί του έκαναν έντονα παράπονα στους διαιτητές για τις 11-1 βολές των πρώτων δύο δεκαλέπτων. Μάλιστα, ο Μπάνε Πρέλεβιτς έδειξε να είναι εκτός εαυτού. Στο πρώτο μέρος ο Μαμαντού Νιάνγκ των Ισπανών είχε 4 κοψίματα, έχοντας... καλύψει το καλάθι, ενώ σε όλη τη δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ είχε βάλει μόνο δύο τρίποντα.

Στην επανάληψη το σύνολο του Τσους Βιντορέτα μπήκε με... τέρμα το γκάζι, «έτρεξε» σερί 13-0 και έστειλε τη διαφορά στο +34 (50-16 στο 23'). Σε εκείνο το σημείο και ενώ όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σκορ, κυρίως από τον Ζάνις Πέινερς (14π. μέχρι το 30'), ευστόχησαν σε κάποιες βολές και κατάφεραν να μαζέψουν κάπως την κατάσταση (62-41 στο 30').

Στην τελευταία περίοδο ο ρυθμός είχε πέσει, με τη διαφορά να είναι σε μη αναστρέψιμα επίπεδα (67-46 στο 34' και 74-50 στο 37', με τον Γιώργο Μπόγρη να δίνει επιθετικές λύσεις). Το τελευταίο τρίλεπτο είχε... διαδικαστικό χαρακτήρα, με το 80-54 να «σφραγίζει» την νίκη - πρόκριση των Ισπανών.

Τα Δεκάλεπτα: 15-10, 37-16, 62-41, 80-54

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos