Ίβιτς: «Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο»


Για το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League, μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για τους τελευταίους δυο αγώνες της ομάδας: «Μπήκαμε σε μια περίοδο που η ομάδα αισθάνεται περισσότερη κούραση. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα παιχνίδια παίξαμε από την αρχή του Ιανουάριου, κάθε τρεις μέρες είχαμε παιχνίδι. Σίγουρα αυτό που δεν μας αφήνει ικανοποιημένους από τα δυο τελευταία παιχνίδια είναι η απόδοση που είχαμε, φάνηκε η κούραση. Επίσης δεν είχαμε καθαρό μυαλό, μας έλειπε το δημιουργικό κομμάτι και στα δυο παιχνίδια. Είναι κάτι που μας απασχολεί και κάτι που πρέπει να διορθώσουμε».

Για το αν θα άλλαζε κάτι στα δυο τελευταία παιχνίδια αν μπορούσε ή αν ήταν ξεκάθαρα θέμα απόδοσης των παικτών: «Όταν γυρνάς το χρόνο προς τα πίσω και προσπαθείς να κάνεις ανάλυση…., βέβαια δεν γνωρίζουμε αν έπαιζαν άλλοι παίκτες αν θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη η απόδοση. Δεν μπορείς να το πεις αυτό. Εμείς σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να βγάλουμε την καλύτερη ενδεκάδα για το παιχνίδι. Βλέπουμε τους παίκτες, σε τι κατάσταση είναι, από φυσική και ψυχολογική άποψη. Όλα αυτά τα πράγματα προσπαθούμε να τα δούμε και να βγάλουμε το καλύτερο για το παιχνίδι που έρχεται».

Για το ψυχολογικό κομμάτι: «Προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους, τους δίνουμε πληροφορίες, τους μιλάμε. Όταν χρειάζεται τους χαλαρώνουμε για να μην έχουν την πίεση που λογικά φαίνεται ότι υπάρχει ειδικά όταν παίζουμε στην έδρα μας. Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Ότι ο κόσμος περιμένει αυτή την απόδοση που είχαμε δυο μήνες τώρα σε κάθε παιχνίδι. Είναι λογικό αυτό. Όταν έχεις μια περίοδο με πολλά καλά παιχνίδια, οι απαιτήσεις ανεβαίνουν. Τόσο από τον κόσμο όσο και από εμάς. Χρειάζεται ηρεμία, δουλειά και ψυχολογία».

Ρωτήθηκε για το αν είναι αισιόδοξος για την συνέχεια: «Βλέπω ότι οι παίκτες δουλεύουνε καθημερινά, δίνουν στην προπόνηση το 100%, έχουν όρεξη και αντιλαμβάνονται αυτά που δεν πήγαν καλά στα προηγούμενα ματς. Στις αναλύσεις και τις συζητήσεις που κάνουμε καταλαβαίνουν».

Για τους Ενρίκε-Κάνιας που είχαν προβλήματα: «Έχουμε δυο μέρες και θα προσπαθήσουμε να είναι καλά και οι δυο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει χρόνος μπροστά μας και θα προσπαθήσουμε να δούμε».

Για τον Ολυμπιακό: «Παρακολουθούμε τους αντίπαλους αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα μου. Θα ασχοληθώ περισσότερο με την ομάδα μου. Αν δώσει αυτό που μπορεί, εγώ δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, γνωρίζουμε ότι παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που έχει ποιοτικούς παίκτες. Μπορεί να μην έχει κάνει καλά αποτελέσματα στα τελευταία ματς στο πρωτάθλημα αλλά έχει ποιότητα, όπως και εμείς και μπορεί να λύσει τα προβλήματα γρήγορα. Είμαστε συγκεντρωμένοι, προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι και θα δώσουμε το 100% για να κερδίσουμε».

Πρόσθεσε πως: «Είναι ένας αγώνας, είναι ένα ντέρμπι που ο κόσμος περιμένει, όπως και οι παίκτες. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι παίκτες ζούνε για αυτά τα παιχνίδια και το πιο σημαντικό είναι να έχουν ηρεμία».

Για το αν σε αυτά τα παιχνίδια ο μεγαλύτερος αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι ο ίδιος του εαυτός: «Δεν θα πω ότι είμαστε πρόβλημα στον εαυτό μας. Έχουμε παίξει τρία ντέρμπι μέχρι τώρα, θα έλεγα πως στα δυο παίξαμε καλά άσχετα με το αποτέλεσμα. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο κόντρα στις καλές ομάδες. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε και να μην πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό την Κυριακή».
paokplanet

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos