Με νίκη ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ πολύ πιθανοί οι 21 βαθμοί



Oι επτά εκτός έδρας νίκες επί της ΑΕΚ, από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής, το 1959, είναι φτωχός απολογισμός για τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και η ομαδάρα της δεκαετίας του ’70 νίκησε την ΑΕΚ στην Αθήνα μόνο μία φορά. Την περίοδο 1972-73 με 2-0, με σκόρερ τον Σταύρο Σαράφη και τον Κούλη Αποστολίδη. Και, για να λέμε την αλήθεια, «σφαγές» από τη διαιτησία σε αγώνες με την ΑΕΚ δεν είχαν γίνει. Πώς συνέβη αυτό λοιπόν; Δεν ξέρω...

Εκείνο που ξέρω, για να μην «κολλάμε» στην προιστορία, είναι ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί κάλλιστα να νικήσει την ΑΕΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Καλύτερη ομάδα έχει, σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση είναι και έχει και το κίνητρο της πιθανής διεκδίκησης του τίτλου, αντίθετα με την ΑΕΚ που δεν μπορεί ούτε να φαντασιωθεί μια τέτοια προοπτική.

Πιστεύω ότι το ποιοι θα παίξουν και το πώς θα τους ζητήσει ο Ιβιτς να παίξουν, είναι σημαντικά αλλά δευτερεύοντα. Εκείνο που θα «μετρήσει» περισσότερο είναι το «θέλω» που θα βγάλει η ομάδα στο τερέν. Το πάθος. Η αποφασιστικότητα. Η αυτοπεποίθηση. Ο καλώς εννοούμενος τσαμπουκάς.

Αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει η προσωπικότητα. Ο χαρακτήρας κάθε παίκτη ξεχωριστά και η νοοτροπία της ομάδας συνολικά. Μπαίνεις μέσα, επιβάλλεσαι, δείχνεις ότι είσαι ανώτερος και κερδίζεις. Αλλωστε, μπορεί η ΑΕΚ να διαθέτει μεγάλο όνομα, δεν διαθέτει όμως αυτή τη στιγμή ομάδα ανάλογη του μεγέθους του ονόματός της. Πολύ συχνά στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η φανέλα, αλλά μόνη της δεν μπορεί να σκοράρει και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Εξαρτάται από το αν θα την τιμήσουν αυτοί που τη φορούν.

Είναι κομβικής σημασίας αυτό το ντέρμπι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά το 2-0 επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Με δεδομένο ότι είναι το πιο δύσκολο θεωρητικά παιχνίδι έως τη λήξη της κανονικής περιόδου, αν κερδηθεί θα δικαιούται ο ΠΑΟΚ να υπολογίζει ότι μπορεί να προσθέσει στο ενεργητικό του 21 βαθμούς, με νίκες και στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια. Αν χαθεί, τότε οι όποιες ελπίδες ρόδισαν για διεκδίκηση του τίτλου θα πάψουν να υπάρχουν, εάν μάλιστα ο Ολυμπιακός δεν στραβοπατήσει στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ακόμη και η ισοπαλία δεν ευνοεί τον ΠΑΟΚ. Αλλά γιατί να μιλάμε για ισοπαλία, όταν αυτή τη φετινή ΑΕΚ αυτός ο φετινός ΠΑΟΚ, παρ’ όλα τα σκαμπανεβάσματά του, μπορεί να την κερδίσει; Αν το πιστέψουν οι παίκτες του και αν μπουν στο γήπεδο αποφασισμένοι να αποδείξουν την ανωτερότητά τους, θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη θριαμβευτές.

Οσο για την ομάδα του... Βούζα και οποιουδήποτε προσληφθεί για τη διαδοχή του Μπέντο, αμφιβάλλω πολύ αν είναι σε θέση να συγκεντρώσει 14 βαθμούς στους υπόλοιπους επτά αγώνες. Για τον φετινό Ολυμπιακό σε κανένα απολύτως ματς δεν είναι αυτονόητη η νίκη, ούτε καν μέσα στο «Γ. Καραισκάκης».

Πηγη: Metrosport

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown