Φανατικοί της Σάλκε κατά ΠΑΕ ΠΑΟΚ!


Το παιχνίδι της Πέμπτης πλησιάζει και μια ανακοίνωση των φανατικών οπαδών της Σάλκε έρχεται να δυναμιτίσει το κλίμα ενόψει της πολυαναμενόμενης ευρωπαϊκής αναμέτρησης.

Τον Αύγουστο του 2013, στο Σάλκε-ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ του Champions League, είχαν σημειωθεί αρκετά επεισόδια στην κερκίδα των φανατικών οπαδών της Σάλκε, ειδικά όταν αυτοί ανάρτησαν μια σημαία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας των Σκοπίων.

Φαίνεται λοιπόν πως οι Ούλτρας της Σάλκε συνεχίζουν την προκλητική τους στάση και με ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον ΠΑΟΚ, την ομάδα τους αλλά και την ΟΥΕΦΑ για ρατσιστική συμπεριφορά!

Συγκεκριμένα, λόγω της απαγόρευσης εισόδου στην Τούμπα φιλάθλων από τα Σκόπια αλλά και οπαδών της Βαρντάρ, με τους οποίους αυτοί της Σάλκε είναι αδελφοποιημένοι, στα πλαίσια των μέτρων τάξης της αστυνομίας για το ΠΑΟΚ-Σάλκε, οι οπαδοί της Σάλκε εξέδωσαν την εξής προκλητική ανακοίνωση:

«Ανεξαρτήτως της εθνικότητας και της προσωπικής μας σχέσης με τους οπαδούς της Βαρντάρ Σκοπίων, είμαστε σοκαρισμένοι από τις οδηγίες και την επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε εποχές που η ΟΥΕΦΑ παράγει βίντεο με διεθνείς σταρ κάθε εθνικότητας με κάθε ευκαιρία προμοτάροντας την καμπάνια «RESPECT» και καταδικάζοντας ανοιχτά την ξενοφοβία και τις διακρίσεις, φαίνεται ότι επισήμως είναι νόμιμο να μπορεί κανείς να αποκλείει φίλους του ποδοσφαίρου από το άθλημα με βάση την καταγωγή τους ανοιχτά και επίσημα.

Σε αυτή τη φάση η ηγεσία της ΟΥΕΦΑ θα έπρεπε να κάνει το σωστό και το πρέπον αντί να ρίχνει λεφτά σε αποτυχημένες καμπάνιες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήρε το κλαμπ μας, τόσο η ΟΥΕΦΑ όσο και ο ΠΑΟΚ έχουν πληροφορηθεί για τη δυσαρέσκειά μας γραπτώς και έχουν ερωτηθεί προς παράθεση σχολίων. Ως τώρα δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Σήμερα ακούσαμε ότι δε θα υπάρξει κανένα σχόλιο επισήμως από την ομάδα μας (Σάλκε). Κοιτάζοντας τα γεγονότα του παρελθόντος και ιδιάιτερα την εμπλοκή της αστυνομίας στο πέταλό μας, όσο και στις επίσημες αξίες μας και στην εικόνα μας, ελπίζουμε ότι το κλαμπ μας (Σάλκε) θα πάρει επίσημη θέση για το ότι δεν ανέχεται όλο αυτό, εκφράζοντας όλους τους φιλάθλους της Σάλκε.

Από το Γκελζενγκίρχεν ως τα Σκόπια-μαζί μπλε και λευκοί».

paok24

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos