ΠΑΟΚΑΡΑ για κούπα!


Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Αθήνα, απέκλεισε την ομάδα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίζει τον Φίλιππο Βέροιας.


Στο πέμπτο final four της ιστορίας του στο κύπελλου χάντμπολ ανδρών προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ που σημείωσε τεράστια νίκη με 26-23 επί του ΙΕΚ Ξυνή στη Νέα Ιωνία.

Η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη είχε σε μεγάλη μέρα τους Σλόμπονταν Βεσελίνοβιτς (7 γκολ) και Γρηγόρη Σανίκη (6 γκολ) που είχαν εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια και τον Γιώργο Μαστορογιάννη (3 γκολ), να δίνει σημαντικές λύσεις.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον ΠΑΟΚ επί του ΙΕΚ ΞΥΝΗ μετά από δύο ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά ήταν αυτή που του δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 3ο Κύπελλο της ιστορίας του.

Τεράστια εμφάνιση και σπουδαίο διπλό-πρόκριση από τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Νέας Ιωνίας που κέρδισε τον ΙΕΚ Ξυνή την κατάλληλη στιγμή, παίρνοντας το αίμα του πίσω για τις δυο ήττες στο πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και πήρε από νωρίς το προβάδισμα, ενώ ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του και διεύρυνε συνεχώς τη διαφορά. Μάλιστα προηγήθηκε με 5-10 στο 20’ και κράτησε το προβάδισμα των 5 γκολ μέχρι το ημίχρονο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ του 10-15.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι με ένα σερί 4-0 μείωσαν στο γκολ, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει για πρώτη φορά στο 38:22 στο δεύτερο ημίχρονο. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι, με τον ΙΕΚ Ξυνή να προσπαθεί να μειώσει αλλά τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σταθερά μπροστά σε όλο το ματς. Ο Δικέφαλος πέτυχε ορισμένα πολύ κρίσιμα γκολ στο 20-23 και στο 22-25 για να πάρει τελικά τη μεγάλη νίκη με 23-26 στο φινάλε.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos