Τα παράπονα για τους Ελληνες διεθνείς και η δύναμη της Τούμπας


Το πέρασμα του από την Τούμπα την σεζόν 2013-2014 το είχε χαρακτηρίσει πριν τρία χρόνια ως μια «ευχάριστη περιπέτεια» που ήταν αρκετά διδακτική για τον ίδιο. Πέρυσι, στα μέσα της σεζόν, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Χόφενχαϊμ επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Από το «ησυχαστήριο» του στο Αϊντχόφεν παρακολουθεί σήμερα τα τεκταινόμενα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ πρόσφατα εξέδωσε και την αυτοβιογραφία του με τον τίτλο: «Μην παραδίδεις ποτέ τα όπλα».
Λίγες ημέρες πριν από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε για τους «32» του Europa League, συνομιλήσαμε με τον 63χρονο «γκρινιάρη του Κέρκραντε», προσωνύμιο που του είχαν αποδώσει Ολλανδοί δημοσιογράφοι, όταν προπονούσε τη Ρόντα, ο οποίος διατηρεί και ρόλο συμβούλου στην ομάδα του Γκεζελκίρχεν. Άλλωστε κανείς δεν ξεχνά πως ο Στέφενς με τη Σάλκε είχε κατακτήσει το 1997 το Κύπελλο UEFA, μία πολύ μεγάλη επιτυχία που τον συνοδεύει ακόμη και σήμερα.

Ο Χούμπ Στέφενς που συνεργάζεται με τη Σάλκε καθώς έχει τον ρόλο του ειδικού συμβούλου μίλησε  και για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τη γερμανική ομάδα, αλλά και για την προσπάθεια που κάνει ο Δικέφαλος να κερδίσει τα πρωτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η συνέντευξή του άρχισε με την τυπική ερώτηση

  • Τι κάνετε κ. Στεφενς:

«Δόξα τω Θεώ είμαι μια χαρά. Πέρυσι τέτοια εποχή όμως δεν αισθανόμουν καθόλου καλά. Η καρδιά μου, το μοτέρ, όπως το αποκαλώ εγώ, χρειαζόταν επειγόντως ανάπαυση, γι΄ αυτό και παραιτήθηκα από προπονητής της Χοφενχάϊμ».

  • Η αποχώρησή σας αυτή σηματοδοτεί και το οριστικό τέλος της καριέρας σας ως προπονητής ;

«Από ιατρικής απόψεως δεν υπάρχει κάποιος ενδοιασμός. Δέχομαι συνεχώς διάφορες προτάσεις, αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν κάτι που να με δελεάζει και να με ικανοποιεί απόλυτα. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να κάνω κάτι με το ζόρι. Αν προκύψει κάτι που να με γεμίζει, δεν έχω κανένα πρόβλημα να φορέσω και πάλι τις φόρμες και να προπονώ μία ομάδα. Αλλά αυτό δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα».

  • Η μεγάλη σας αγάπη, η Σάλκε έχει μείνει αρκετά πίσω στο βαθμολογικό πίνακα στην Μπουντεσλίγκα. Πως αξιολογείτε την παρούσα αγωνιστική της κατάσταση;

«Η Σάλκε βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. Το καλοκαίρι ήρθε νέος προπονητής και τεχνικός διευθυντής, ενώ έγιναν και πάρα πολλές μεταγραφές παιχτών. Στην πορεία προέκυψαν και πάρα πολλοί τραυματισμοί, οι οποίοι επηρέασαν αποφασιστικά το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Εξάλλου παραχώρησαν σχετικά αργά τον Λερόϊ Σανέ στη Μάντσεστερ Σίτυ, κάτι που επηρέασε, νομίζω, τον όλο σχεδιασμό του προπονητή και του μάνατζερ. Μέσα σ΄ αυτό το δυσμενές πλαίσιο, ήρθαν και οι πέντε συνεχόμενες ήττες στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Χαίρομαι όμως που το διοικητικό περιβάλλον διατηρεί μια σχετική ηρεμία και δεν δημιουργούνται εστίες αναταραχής στις τάξεις της ομάδας. Αυτό στην εποχή μου δεν ήταν αυτονόητο. (γέλια).

Πρόσφατα είχα μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων με τον τεχνικό διευθυντή Κριστιάν Χέϊντελ, για τον οποίο πολλά πράγματα, που διαδραματίζονται στο σύλλογο είναι πρωτόγνωρα. Διανύει κι αυτός το χρόνο προσαρμογής του».

  • Πώς βλέπετε τις επικείμενες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε για τους «32» του Europa League;

«Δεν αποτελεί μυστικό, ότι η Σάλκε έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα σ΄ αυτά τα παιχνίδια. Αυτό έχει να κάνει με τα ρόστερ των ομάδων, αλλά και το επίπεδο των Πρωταθλημάτων, όπου αγωνίζονται. Άλλη δυναμικότητα έχει η Μπουντεσλίγκα και άλλη το ελληνικό Πρωτάθλημα.
Αλλά αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην κατάμεστη Τούμπα, ενώ πριν τρία χρόνια λόγω τιμωρίας, είχαμε αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών. Η δύναμη της Τούμπας θα δώσει ώθηση στον ΠΑΟΚ και η Σάλκε θα νιώσει για τα καλά αυτή την δύναμη του κόσμου. Αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος για τον Δικέφαλο».

  • Παρακολουθείτε ακόμη το ελληνικό Πρωτάθλημα εν γένει και τον ΠΑΟΚ ιδιαιτέρως;

 «Ασφαλώς. Με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά κατέγραψα την ανοδική πορεία που έχει ο ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά, αφού προηγουμένως είχε μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να εδραιωθεί ως αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού και ελπίζω σύντομα να σπάσει το κατεστημένο του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το αξίζει αυτός ο υπέροχος κόσμος του»

  • Όταν είχαν χωρίσει οι δρόμοι σας με τον ΠΑΟΚ, τον Μάρτιο του 2014, είχατε χαρακτηρίσει το όλο εγχείρημα ως « περιπέτεια». Πώς αποβαίνει σήμερα μια αποτίμηση της θητείας σας στη Θεσσαλονίκη;

«Για μένα ήταν μια ωραία περιπέτεια με διδακτικές παρενέργειες. Είχα ακούσει από συναδέλφους μου, που είχαν την τύχη να δουλέψουν στη νότια Ευρώπη, ότι είναι μια μοναδική εμπειρία, την οποία ήθελα να ζήσω κι ο ίδιος!! Απόλαυσα τη παραμονή μου στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανα και αρκετές νέες φιλίες, ενώ οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Δυστυχώς και τότε ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά ισχυρός και κάποια στιγμή είχαμε 13 βαθμούς διαφορά, οπότε ο κ. Σαββίδης κάτι έπρεπε να κάνει. (γέλια) Αυτή είναι μοίρα των προπονητών».

«Υπήρξαν παραφωνίες με ξένους και Ελληνες διεθνείς»

Ο Στέφενς αναφέρθηκε και στην απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση που του είχε κάνει ο Ιβάν Σαββίδης και αποκάλυψε και ορισμένες κόντρες (ως παραφωνίες τις χαρακτήρισε) που είχε με παίκτες που ήθελαν να παίζουν. Αρχικά ρωτήθηκε:

  • Πώς σας έπεισε ο κ. Σαββίδης το καλοκαίρι του 2013 να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ;

«Μου είπε ότι έχει τη φιλοδοξία να σπάσει την πρωτοκαθεδρία του Ολυμπιακού και να κάνει μια καλή πορεία στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Εγώ παρακινούμενος από την επιθυμία να εργαστώ μια φορά μακριά από την Κεντρική Ευρώπη ήθελα να συμβάλλω σ΄ αυτό το εγχείρημα. Δυστυχώς το ρόστερ δεν ήταν τόσο δυνατό και ευρύ, όπως πιστεύαμε στην αρχή της σεζόν. Στην πορεία προστέθηκαν και κάποιες «παραφωνίες» με ορισμένους ξένους παίχτες και Έλληνες διεθνείς, που θεωρούσαν ότι έχουν κεκτημένα δικαιώματα, εν όψει και του Μουντιάλ στη Βραζιλία, έναντι νεαρών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Αυτό το πρόβλημα, δυστυχώς, δεν κατάφερα να το λύσω…»

  • Αποκλείετε στο μέλλον να διασταυρωθούν και πάλι οι δρόμοι σας με τον ΠΑΟΚ;

 «Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Χαίρομαι πάντα όταν βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην Τούμπα στο πρώτο ματς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη γερμανική τηλεόραση. Ελπίζω όμως στον αγώνα ρεβάνς στο Γκεζελκίρχεν να ανταμώσω με παλιούς φίλους μου από τον ΠΑΟΚ».
Πηγη: Metrosport

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown