Η Τούμπα στις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης!

Η Τούμπα ετοιμάζεται να ζήσει ακόμη μια σπουδαία βραδιά, κόντρα στη Σάλκε, μεγεθύνοντας τον ευρωπαϊκό μύθο της. Απόδειξη; Η τριπλή παρουσία της στο top20 των κορυφαίων γηπέδων!

Είκοσι δημοσιογράφοι, με πολυετή παρουσία στα γήπεδα της Ευρώπης, κατέγραψαν τις εμπειρίες τους στην αγγλική ιστοσελίδα talksports.com και δημιούργησαν το top20 των κορυφαίων, βάσει ατμόσφαιρας, γηπέδων της Ευρώπης!
Η Τούμπα συγκέντρωσε τρεις ψήφους! Περισσότερους από το «Ανφιλντ» και το «Ιμπροξ Παρκ», που πήραν δύο ψήφους. Πιο συγκεκριμένα δύο Αγγλοι ρεπόρτερ και ένας Έλληνας, ο Αντώνης Καστρινάκης που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην «SUN», ψήφισαν το γήπεδο του ΠΑΟΚ, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από την ατμόσφαιρα, που δημιουργούν οι οπαδοί του «Δικεφάλου».
Ο Μαρκ Ίργουϊν, που έχει εμπειρία άνω των 30 ετών από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, δεν ξέχασε τα όσα έζησε το 1997 καλύπτοντας τον αγώνα ΠΑΟΚ-Αρσεναλ για τον Α’ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. «Δεν είχα δει ποτέ μου τέτοια ατμόσφαιρα από 42.000 φιλαθλους, ούτε ξαναείδα τα επόμενα χρόνια. Ένα ολόκληρο πλήθος να πηδάει πάνω πάνω-κάτω σε πλήρη αρμονία».
Ο Αντώνης Καστρινάκης έχει βρεθεί στα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης, έχει καλύψει δεκάδες τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όπως λέει στην Τούμπα επικρατεί «παραφροσύνη, χάος, που μαζί με τα υψηλά επίπεδα ντεσιμπέλ σε κάνουν να χάσεις τη θέση σου, καθώς επίσης και το μυαλό σας. Μπορεί να είναι μόλις πάνω από 30.000 θέσεων, αλλά ξεπερνάει το Σάντσεθ Πιθχουάν της Σεβίλλης και το Βεστφάλεν Στάντιον της Ντόρτμουντ».
Τέλος ο Σον Κάστις, επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της «Sun» ψήφισε κι αυτός το γήπεδο της Τούμπας. Κι αυτός γνώρισε τους τρελούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, «τους πιο φανατικούς που έχω συναντήσει ποτέ μου καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες σ’ ολόκληρο τον κόσμο» στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Αρσεναλ το 1997.
«Όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε την Άρσεναλ με 1-0 αισθάνθηκα σαν είχε συμβεί σεισμός»!.
Ποια άλλα γήπεδα συνυπάρχουν στο top-20 των Ευρωπαίων ρεπόρτερ; Ιδού…
«Βεστφάλεν» - Ντόρτμουντ (Γερμανία)
«Ανφιλντ» - Λίβερπουλ (Αγγλία)
«Σέλχαρστ Παρκ» - Κρύσταλ Πάλλας (Αγγλία)
 «Μεστάγια» - Βαλένθια (Ισπανία)
«Τουρκ Τέλεκομ Αρένα» - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
«Μαρακανά» - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
«Χίλσμπορο» - Σέφιλντ Γουένσντεϊ (Αγγλία)
«Ιμπροξ Παρκ» - Σέλτικ (Σκοτία)
«Σαν Πάολο» - Νάπολι (Ιταλία)
«Ολντ Ντεν» - Μίλγουολ (Αγγλία)
«Απτον Παρκ» - Γουέστ Χαμ (Αγγλία)
«Μπράμαλ Λέιν» - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
«Φράτον Παρκ» - Πόρτσμουθ (Αγγλία)
«Γουίντσορ Παρκ» - Β. Ιρλανδία (Β. Ιρλανδία)
«Ελαντ Ρόουντ» - Λιντς (Αγγλία).

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown