Με το κεφάλι ψηλά!


Ο ΠΑΟΚ παρά τις αλλαγές ήταν καλύτερος της Σάλκε (1-1) και έφυγε από την Ευρώπη έχοντας ανέβει επίπεδο! Πλήρωσε ακριβά τη φοβική συμπεριφορά στην Τούμπα, καθώς αποδείχθηκε ότι... είχε τους Γερμανούς!

Ενας απολαυστικός ΠΑΟΚ «πάτησε» τη Σάλκε στα πρώτα 45’ και θα μπορούσε να έχει πάει και με προβάδισμα στα αποδυτήρια, με τους Γερμανούς, να δείχνουν ξαφνιασμένοι από την εικόνα του Δικεφάλου, στο πρώτο μέρος, ωστόσο όπως και στην Τούμπα, έτσι και στο «Veltins Arena, πήραν προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που δημιούργησαν.

Ο ΠΑΟΚ από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του με τον Κουλούρη, στο 17’ να χάνει καλή ευκαιρία για να σκοράρει με το πλασέ του νεαρού Ελληνα επιθετικού να καταλήγει άουτ.

Στο 21’ η Σάλκε «απάντησε» με τον Νάλντο στην ευκαιρία του Κουλούρη, με τον Γλύκο να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Γερμανοί βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν, με τον Σέπφ, που βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, καθώς ο Μυστακίδης καθυστέρησε πολύ στην επιστροφή του πλάσαρε διαγώνια τον Γλύκο και άνοιξε το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την ψυχολογία του και δύο λεπτά αργότερα, έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια, με τον Κουλούρη να σκοράρει με προβολή, με τη μπάλα να βρίσκει και στον Νάστασιτς, με αποτέλεσμα να χρεωθεί ως αυτογκολ.

Ο κεφάτος επιθετικός του ΠΑΟΚ τέσσερα λεπτά αργότερα σκόραρε και πάλι, έπειτα από ωραία πάσα του Ουάρντα, το γκολ του όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αφού ήταν ελάχιστα μπροστά από τους αμυντικούς της Σάλκε.

Ο επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ είχε και συνέχεια με τον Κίτσιου στο 31’ να χάνει κι αυτός τη δική του ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, με τον Κάμπος δύο λεπτά αργότερα να «φωνάζει» για πέναλτι, από το κράτημα του Νάστασιτς με τον Ιταλό ρέφερι να δείχνει «παίζετε»…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες στα καρέ της Σάλκε, όμως και πάλι, ο Δικέφαλος, είχε καλή αμυντική συνοχή, κρατώντας μακριά από τα καρέ του τους παίκτες της Σάλκε. Ο Βλάνταν Ιβιτς που ήθελε το γκολ της νίκης, στο 63’ άλλαξε σχηματισμό στην ομάδα του, με τον Ενρίκε να μπαίνει στο γήπεδο στη θέση του Μυστακίδη και το 3-5-2 να μετατρέπεται σε 4-2-3-1.

Αμεσα ο ΠΑΟΚ βρήκε και την πρώτη του τελική στο δεύτερο ημίχρονο, με το σουτ του Ενρίκε στο 69' να περνάει άουτ, ενώ στο 76' και ο Σάκχοφ δοκίμασε το πόδι του με τον Φέρμαν να μπλοκάρει τη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ που έγινε πολύ πιο λειτουργικός με την αλλαγή διάταξης, δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ της νίκης, με τη Σάλκε να έχει τη μοναδική καλή της ευκαιρία στο 83' με το σουτ του Μπενταλέμπ, το οποίο πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 86' ο Πούγγουρας έσωσε τη μπάλα πάνω στη γραμμή, έπειτα από το πλασέ του Κέρερ.

Ο ΠΑΟΚ στο 90' είχε μία ακόμα ευκαιρία για να σημειώσει το γκολ της νίκης, όμως και πάλι ο Φέρμαν απέκρουσε την κεφαλιά του Πούγγουρα, με τους "βασιλικούς μπλε" να έχουν δοκάρι στις καθυστερήσεις με το σουτ του Κέρερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γλύκος, είπε "όχι" στην κεφαλιά του Χέβεντες. Το τελικό 1-1, ήταν και το τελικό σκορ, με το... ταξίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη να ολοκληρώνεται στη Γερμανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos