Διαιτητικά αίσχη στο ματς με τον Ολυμπιακό!


Την ήττα με 2-3 στα σετ από τον Ολυμπιακό γνώρισε ο ΠΑΟΚ, πληρώνοντας τα απίστευτα διαιτητικά λάθη που έγιναν στην αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κερδίσει με 3-1 στα σετ, τελικά ηττήθηκε με 2-3 από τον Ολυμπιακό.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε το τεράστιο λάθος που έκαναν οι διαιτητές κατά την έκβαση του 4ου σετ. Συγκεκριμένα, στο τέταρτο σετ και ενώ το σκορ ήταν 14-16 υπέρ του Ολυμπιακού ο Κώστας Στιβαχτής κάνει πέρασμα με τον διαιτητή Γεωργιάδη, να δείχνει πόντο στους «ερυθρόλευκους»!

Όπως φάνηκε όμως και από το ριπλέι ο πασαδόρος του Ολυμπιακού έχει κάνει ξεκάθαρη υπέρβαση. Η απόφαση δεν άλλαξε και όχι μόνο αυτό αλλά και ο Πέτκοβιτς είδε και κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα το 14-16, αντί να γίνει 15-16, έγινε 14-18 υπέρ του Ολυμπιακού!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, με τους Ντάντε και Στάροβιτς να ξεκινάνε "ζεστά" και τον Σμαραγδή να δίνει σημαντικές λύσεις σε πρώτο χρόνο και μπλοκ ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με 16-10 εκμεταλλευόμενος και το κακό ξεκίνημα του Τσούπκοβιτς, που αντικαταστάθηκε μάλιστα από τον Φράγκο στο πρώτο σετ.

Ένας άσος του Ντάντε και ένα μπλοκ του Ανδρεάδη ανέβασαν τη διαφορά στο +7 (22-15). Οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν σε 23-19 σε ένα "νεκρό" διάστημα των πρωταθλητών που "καθάρισαν" όμως το σετ με 25-20 κάνοντας το 1-0.

Ο "ανεβασμένος" Τσούπκοβιτς σε συνδυασμό με τα λάθη στο σερβίς του Δικεφάλου, αλλά και τις εύστοχες επιθέσεις του Ζουπάνη έκριναν το δεύτερο σετ που κατέληξε στον Ολυμπιακό με 19-25 με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 1-1.

Το ποσοστό των επιθέσεων στο 3ο σετ ήταν καταλυτικό προκειμένου ο Δικέφαλος να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Ο ΠΑΟΚ έχοντας 67% έναντι 50% του Ολυμπιακού κατάφερε με το 25-19 να κάνει το 2-1.

Ο Στάροβιτς έδωσε και πάλι σημαντικές επιθετικές λύσεις με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 11-7. Ο Ολυμπιακός με σερί του μείωσε σε 11-10 από εκείνο το σημείο και μετά όμως οι πρωταθλητές επέβαλαν τον ρυθμό τους και με τον Σέρβο διαγώνιο να συνεχίζει να "πυροβολεί" από την επίθεση μαζί με τον Ντάντε "καθάρισαν" το τρίτο σετ για τον Δικέφαλο.

Όπως ακριβώς και στο δεύτερο σετ, έτσι και σε αυτό ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει και να είναι αυτός που πήρε το προβάδισμα από νωρίς στο σετ. Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 14-16 και είχε μάλιστα την ευκαιρία να φέρει τη διαφορά στον πόντο όμως οι διαιτητές δεν είδαν παράβαση σε πέρασμα του Στιβαχτή με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα με 14-18 εξαιτίας και μιας κόκκινης κάρτας που δόθηκε στον Πέτκοβιτς. Το λάθος των διαιτητών έβγαλε εκτός ρυθμού τους παίκτες του Γ. Καλμαζίδη και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο σκορ με 15-22 με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 2-2 σετ με 17-25.

Το ται-μπρεικ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι χέρι-χέρι στο σκορ. Ο Ολυμπιακός και πάλι χάρη σε μια λάθος απόφαση των διαιτητών που δεν είδαν καθαρό μπλοκ-αουτ σε επίθεση του Σαφράνοβιτς πήρε προβάδισμα με 6-8 και αργότερα με 10-13. Ο Δικέφαλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και ισοφάρισε με σερί πόντων από Πέτκοβιτς, Ανδρεάδη και Στάροβιτς. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο ματς μπολ (13-14) όμως ο Σαφράνοβιτς απάντησε και ισοφάρισε σε 14-14. Τελικά, το σετ και το ματς κατέληξε στον Ολυμπιακό με 14-16 με πλασέ του Στιβαχτή και άουτ επίθεση του Στάροβιτς.

Δείτε περισσότερα εδώ...

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos