Ούτε καν για επικοινωνιακούς λόγους «απαντήθηκε» η πώληση Ροντρίγκες


Αντι να αγοράσουν παίκτες που πωλούνται, πήγε ο Μίχελ να αγοράσει παίκτη που δεν πωλείται. Εκτός κι αν οι Κύπριοι είναι ανώτεροι στο παπατζιλίκι.

Είναι να απορεί κανείς γι’ αυτά που γίνονται καθημερινά στον ΠΑΟΚ. Και όχι μόνο να απορεί, αλλά και να βγάζει συμπεράσματα για τη «χύμα στο κύμα» λειτουργία των ανθρώπων του σε πολλά σημαντικά ζητήματα.

Η πώληση του Ροντρίγκες ήταν ένα θέμα που «έτρεχε» επί δέκα μέρες, δηλαδή από τις αρχές του Ιανουαρίου. Οπως λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, άρχισαν να δουλεύουν για τις μεταγραφές από τον Οκτώβριο. Πολύ αργά, βέβαια, αλλά έστω από τον Οκτώβριο μπήκαν στη διαδικασία να «ψαχτούν» για τους παίκτες που θα επιδιώξουν να αποκτήσουν.

Η πώληση, λοιπόν, του Ροντρίγκες ολοκληρώθηκε, αλλά αποδεικνύεται ότι 3,5 μήνες δεν έφτασαν για να αξιωθεί ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει έστω έναν παίκτη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πηγαίνει ο Μίχελ στην Κύπρο για να «κλείσει» την απόκτηση του Πιέρου Σωτηρίου και οι υπεύθυνοι του ΑΠΟΕΛ ούτε καν το συζητούν. Αντίθετα, εκδίδουν ανακοίνωση και δηλώνουν επισήμως ότι ο παίκτης δεν πωλείται!

Το ερώτημα είναι απλό: Τι πήγε να κάνει ο Μίχελ στην Κύπρο; Πήγε στο κουτουρού να αρχίσει διαπραγμάτευση για τον Σωτηρίου, χωρίς να έχει ιδέα για τις προθέσεις του ΑΠΟΕΛ; Αν ναι, είναι αστείο. Πήγε, μολονότι γνώριζε την απροθυμία της κυπριακής ομάδας να παραχωρήσει τον παίκτη, με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει από κοντά; Αν ναι, είναι αφελές. Σε κάθε περίπτωση, απέτυχε. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι αποδείχτηκε πως προεργασία 3,5 μηνών δεν απέφερε το παραμικρό. Αντί να έχει αποκτήσει ήδη ο ΠΑΟΚ όλους τους παίκτες για τους οποίους ενδιαφέρθηκε, τρέχει πανικόβλητος ένας Μίχελ, μετά την πώληση του Ροντρίγκες, πάει στην Κύπρο και προσπαθεί να αγοράσει έναν παίκτη ο οποίος δεν πωλείται. Αντί ο ΠΑΟΚ να αγοράσει αυτούς που πωλούνται, προσπαθεί να αγοράσει έναν που δεν πωλείται!

Προσθέτω, πάντως, την εξής επιφύλαξη: Επειδή το... παπατζιλίκι συνηθίζεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, λέω ότι μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να δηλώνει ότι δεν πουλάει τον Σωτηρίου, για να ανεβάσει την τιμή του. Και επειδή το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ προσφέρει 1,5 εκ. ευρώ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ ζητά 2,5, εάν τυχόν γίνει τελικά η συγκεκριμένη μεταγραφή, θα έχει προκύψει ένα άλλο συμπέρασμα: Οτι οι Κύπριοι μας σκίζουν στο παπατζιλίκι...


Η ουσία, ωστόσο, δεν αλλάζει: Ούτε καν για λόγους επικοινωνιακούς ήταν έτοιμος ο ΠΑΟΚ να «απαντήσει» με μια καλή μεταγραφή στην παραχώρηση του Ροντρίγκες. Δεν έχει πάρει ακόμη κανέναν παίκτη και πολύ φοβάμαι ότι όλες οι μεταγραφές θα γίνουν την τελευταία στιγμή. Οπότε θα αρχίσουμε να μετράμε μετά πόσο χρόνο προσαρμογής θα χρειαστεί ο κάθε νεοφερμένος. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά φοβάμαι ότι το γνωστό έργο της επιπολαιότητας και της ανικανότητας θα δούμε και αυτή τη φορά...

Πηγή: Metrosport.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown