ΠΑΟΚάρα, μαγεία και πρόκριση στη Λετονία!


Ο ΠΑΟΚ ήθελε «διπλό» στην έδρα της Βέντσπιλς για να προκριθεί οριστικά στην επόμενη φάση του Champions League και το πήρε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Νίκη με +30 (84-54) από έναν ΠΑΟΚ να τον... πιεις στο ποτήρι.

Ο «Δικέφαλος» πήγε στη Λετονία για τη νίκη που θα τού επέτρεπε να μην μπλέξει σε περιπέτειες και τα κατάφερε περίφημα. Για 40 λεπτά έκανε επίδειξη δύναμης επί της Βέντσπιλς, ανέβηκε στο 7-7 και τερμάτισε 4ος στον Γ' όμιλο «τσεκάροντας» το εισιτήριο ρεκόρ. Ίδιο ρεκόρ για τους Λετονούς που έμειναν 5οι, αλλά υστερούν στην ισοβαθμία.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε απόλυτα προσηλωμένος, από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Με εξαιρετική άμυνα και οδηγό τον Κόνιαρη (10π., σε 6') προηγήθηκε πολύ νωρίς με 5-15. Το ονειρεμένο πρώτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε, με τους Κλάντον-Χρυσικόπουλο να παίρνουν τη σκυτάλη και τη διαφορά να παραμένει σε διψήφια επίπεδα (16-26).

Ο Αμερικανός σέντερ του ΠΑΟΚ τέλειωνε με ευκολία κάθε φάση κοντά στο καλάθι και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +15 (19-34, στο 14'). Οι Λετονοί δεν είχαν ρυθμό, ο Ντιν ήταν εκτός αγώνα και έτσι ο «Δικέφαλος» διατηρούσε την απόσταση πολύ ψηλά (24-40, στο 18'). Ο Κάμπελ έκανε ένα μικρό... ξέσπασμα, αλλά οι παίκτες του Μαρκόπουλου παρέμειναν συνεπείς μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (31-45).

Ο ΠΑΟΚ δεν πανικοβλήθηκε στην προσπάθεια επιστροφής των Λετονών και με τρίποντο του Σάιμπερτ η απόσταση έμεινε στα ίδια επίπεδα (36-52, στο 24'). Ο Μαργαρίτης «έβγαζε» τρομερή ενέργεια και ήταν ο παίκτης που «έγραψε» το +20 (36-56), την ώρα που η Βέντσπιλς τα... έσπαγε. Το +23 (41-64) του τρίτου δεκαλέπτου ήταν αποτέλεσμα της συνέπειας της ελληνικής ομάδας. Παρά την... τελειωμένη νίκη, ο ΠΑΟΚ δεν πάτησε... φρένο και ο Σάιμπερτ σκόραρε για το +27 (48-75, στο 34').Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχε τυπικό χαρακτήρα και η νίκη για τους φιλοξενούμενους ήρθε με 54-84.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos