Τον «πλήγωσαν» τα δικά του λάθη


Την ήττα με 3-0 στα σετ γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο κλειστό του Ρέντη από τον Ολυμπιακό, χάνοντας τον τίτλο του Λιγκ Καπ.


Ο ΠΑΟΚ παρότι έδειξε πως μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω χωρίς να έχει και το νέο διαγώνιο στη σύνθεση του, «πλήρωσε» τα συνολικά 32 λάθη που έκανε στο παιχνίδι, εκ των οποίων τα περισσότερα από την γραμμή του σερβίς (18 χαμένα).

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν "νευρικά" με αρκετά χαμηλά ποσοστά στην επίθεση μέχρι να βρουν τα πατήματά τους. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Δικεφάλου και προηγήθηκαν με 16-12, με τον ΠΑΟΚ όμως να απαντάει με δύο συνεχόμενα μπλοκ από Ντάντε, Ανδρεάδη για το 16-14, και αργότερα με αουτ επίθεση του Κόστα να μειώνει στον πόντο 19-18.

Κρίσιμο ρόλο στην έκβαση του σετ έπαιξαν τα άστοχα σερβίς του Δικεφάλου που επέτρεψαν στον ΟΣΦΠ να διατηρεί το προβάδισμα (24-22). Ο Τακουρίδης μείωσε σε 24-23, όμως ο Αγκάμεζ με μπλοκ αουτ χάρισε στους γηπεδούχους το πρώτο σετ με 25-23.

Με τον Σαφράνοβιτς να πιέζει στο σερβίς ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 7-8 στις αρχές του δευτέρου σετ, όμως τα λάθη που ακολούθησαν από τους παίκτες του Γ. Καλμαζίδη έδωσαν και πάλι τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να ξεφύγει με 18-12. Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να μαζέψει τη διαφορά στους τέσσερις, όμως οι διαιτητές δεν είδαν επαφή στον Τσούπκοβιτς σε επίθεση του Δικέφαλου, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να διατηρήσουν το +6 (20-14) και στη συνέχεια να ανεβάσουν και άλλο τη διαφορά παίρνοντας και το δεύτερο σετ με 25-16.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον Σμαραγδή να περνάει στη θέση του Τακουρίδη για τον ΠΑΟΚ και τον Σωτηρίου στη συνέχεια να περνάει αντί του Σαφράνοβιτς. Μέχρι τα μέσα του σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ (13-13) με τον Ολυμπιακό με σερί 3-0 να παίρνει προβάδισμα 16-13 το οποίο διατήρησε και πάλι χάρη στα άστοχα σερβίς του Δικεφάλου (21-18). Ο Γ. Καλμαζίδης πήρε ταιμ-αουτ για να "σπάσει" τον ρυθμό των γηπεδούχων με τον Σακόγλου να μειώνει με μπλοκ σε 23-21. Άλλο ένα χαμένο σερβίς αυτή τη φορά από τον Παντακίδη έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον Ολυμπιακό (24-21) ο οποίος τελείωσε με άσο του Κοκκινάκη το παιχνίδι (25-21).

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos