Πώς αξιολογεί τον Ενρίκε ο Λίνο και ποιό το κοινό του με τον Γκαρσία!



Ο Λίνο σχολίασε στη «Μ» την παρουσία και του Μάτος: «Κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο, πως είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας»

Πριν από 43 χρόνια, το 1974, περνούσε το κατώφλι της Τούμπας ο πρώτος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο σπουδαίος Νέτο Γκουερίνο. Εντός των προσεχών ωρών αναμένεται να βρεθεί στα γραφεία της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, ο Πέντρο Ενρίκε, ο 17ος συμπατριώτης του που θα φορέσει τη φανέλα του Δικεφάλου. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε κάνει το ίδιο και ο Λέο Μάτος που είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας.
Η «Μ» απευθύνθηκε στον Αλβες Λίνο και του ζήτησε να σχολιάσει τη διαφαινόμενη απόκτηση του Ενρίκε από τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο ήταν λιτός και ουσιαστικός στις δηλώσεις του: «Μετά την πώληση του Ροντρίγκες, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αποκτήσει ένα ικανό εξτρέμ για να ενισχύσει την επίθεσή του. Η επιλογή του Πέντρο Ενρίκε, κατά την γνώμη μου είναι εξαιρετική. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί με ευχέρεια στα άκρα και να παίξει ως δεύτερος επιθετικός. Είχα παρακολουθήσει ορισμένα παιχνίδια του με την Ρεν στο παρελθόν. Είναι ικανός στο ένας εναντίον ενός, μπορεί να σκοράρει, πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη που έρχεται στην κατάλληλη ηλικία».

Η απώλεια των γονιών του

Ο Πέντρο δεν πρόλαβε να χαρεί τους γονείς του. Γεννημένος στο Αμβούργο, δεν έτυχε να γνωρίσει τον πατέρα του ενώ στα έξι του χρόνια πέθανε η μητέρα του. Τότε πήγε στη Βραζιλία και μεγάλωσε δίπλα στη γιαγιά του, ενώ κοντά του βρέθηκε και η αδελφή της μητέρας του. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι αυτές οι δυο γυναίκες του πρόσφεραν τα πάντα και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του.

Η ζωή στην Ελβετία
Ο Ενρίκε θα ευγνωμονεί για πάντα τον Σέζαρ Σαντάνα. Ο συμπατριώτης του, είχε αγωνιστεί στη Ζυρίχη και αυτός ήταν που το 2012 βοήθησε στη μεταγραφή του στον σύλλογο της Ελβετίας.  Μιλώντας για τη ζωή του στην πόλη της Ελβετίας, ο Ενρίκε είχε παραδεχθεί ότι δύσκολα προσαρμόστηκε στο κρύο όχι όμως και στο φαγητό αφού είχε εντοπίσει εστιατόρια με κουζίνα της πατρίδας του.

Το κοινό με ΓκαρσίαΟ Ενρίκε είναι σίγουρο ότι θα συναντήσει τον Πάμπλο Γκαρσία. Εκτός από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, τους συνδέει και κάτι άλλο και αυτό είναι το «μάτε», το αγαπημένο ρόφημα των Λατίνων.

-Με προπονητή τον Φιλίπ Μοντανιέ ο Πέντρο έκανε την καλύτερη χρονιά του στη Ρεν, πετυχαίνοντας 3 γκολ σε 40 συμμετοχές. Λίγο πριν αποχαιρετίσει τη γαλλική ομάδα για τον ΠΑΟΚ, μετρά κάτι παραπάνω από 80 αγώνες.

-Όπως και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να αποτελέσει την εξαίρεση. Είναι χρήστης των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνοντας πολύ συχνά τους λογαριασμούς του με αναρτήσεις και φωτογραφίες μαζί με την οικογένεια του.

-Μπορεί τα χέρια του να μην έχουν γεμίσει από «τατού», αλλά όταν πανηγυρίσει κάποιο γκολ και βγάλει τη φανέλα του, οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα διαπιστώσουν ότι στο στήθος του έχει ένα τεράστιο τατουάζ.
Πηγη: Metrosport

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown