ΛΕΟ ΜΑΤΟΣ: Ο πολυθεσίτης που γνωρίζει τα μυστικά της μπάλας


Πολυθεσίτης, και με αμυντικές και με επιθετικές αρετές, ηγετική φυσιογνωμία, που δεν φοβάται όταν η μπάλα... καίει


Δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ιδιαίτερη μνεία τη φετινή σεζόν στον Λέο Μάτος, ο οποίος ξεχωρίζει μεταξύ των παικτών που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι στην Τούμπα. Πολυθεσίτης, και με αμυντικές και με επιθετικές αρετές, ηγετική φυσιογνωμία, που δεν φοβάται όταν η μπάλα... καίει, έχει μπει ήδη στις καρδιές των φίλων του ΠΑΟΚ.

«Μπορεί και χαφ»

Στην προηγούμενη ομάδα του, την Ντνίπρο, ο Μάτος έπαιξε αρκετές φορές ως αριστερός μπακ, παρόλο που είναι δεξιοπόδαρος και ανταποκρίθηκε στο έπακρο στα καθήκοντά του. Παλαιότερα στην Τσερνομόρετς αγωνίστηκε και στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όντας ένας παίκτης που ξέρει καλά τα μυστικά της μπάλας.

«Είναι ένας παίκτης που βοηθάει πολύ μπροστά, μπορεί να παίξει και σαν δεξιός χαφ. Πάνω απ΄ όλα, βέβαια, είναι αμυντικός, και πολλές φορές προσπαθώ να τον ηρεμήσω για να συγκεντρωθεί στη δουλειά του», είχε δηλώσει, άλλωστε, πρόσφατα ο Βλάνταν Ιβιτς.

Τρία από τα πέντε φετινά του γκολ ο Λέο Μάτος τα έχει σημειώσει με το κεφάλι. Κόντρα στη Ντιναμό Τιφλίδας και στον Πλατανιά άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη, ενώ απέναντι στην Κέρκυρα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σημειώνοντας με αυτό τον τρόπο το πέμπτο τέρμα του Δικεφάλου.

Οπως έχει ομολογήσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του το γεγονός ότι είναι καλός κεφαλοσφαιριστής το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στο ποδοβόλεϊ: «Στο ποδοβόλεϊ απαιτούνται συνέχεια άλματα. Αυτό με βοήθησε λοιπόν να βελτιώσω τις κινήσεις μου στον αέρα, ειδικά σε φάσεις μέσα στην περιοχή».

Ο Βραζιλιάνος ήταν ο παίκτης που έκρινε το κρίσιμο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα στις 30 του περασμένου Οκτώβρη. Στην τελευταία φάση του ματς βρέθηκε φάτσα με την αντίπαλη εστία και με ψύχραιμο πλασέ στην κίνηση που θα ζήλευαν πολλοί σέντερ φορ υπέγραψε τη νίκη του Δικεφάλου.

Φασόλια όπως... σπανάκι

Λίγοι γνωρίζουν ότι το αγαπημένο του φαγητό και, παράλληλα, αυτό που του δίνει ενέργεια είναι τα βραζιλιάνικα φασόλια ονόματι φεϊζάο: «Η γυναίκα μου η Τάμι τρεις ημέρες πριν από κάθε ματς μου μαγειρεύει φεϊζάο, διότι χωρίς αυτά δεν μπορώ να… τραγουδήσω στο γήπεδο. Για μένα τα φεϊζάο, είναι ότι το σπανάκι για τον Ποπάι».

«Για πάντα στον ΠΑΟΚ»

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα ο γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Σαββίδης, είχε υπογραμμίσει απαντώντας σε φίλαθλο του Δικεφάλου στο Instagram, ότι ο Μάτος θα παραμείνει για πάντα στην Τούμπα. Ο Βραζιλιάνος έχει κερδίσει το πρώτο εξάμηνο παρουσίας του στην ομάδα την εκτίμηση όλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos