Παλικαρίσια στους «32»!


O ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της Σλόβαν Λίμπερετς, κερδίζοντας με 2-0, αποτέλεσμα το οποίο σε συνδυασμό με τη νίκη της Φιορεντίνα κόντρα στην Καραμπάγκ με 2-1, σηματοδοτεί την πρόκριση του «Δικεφάλου» στους «32» του Europa League.

Στα σαλόνια της Ευρώπης και τη νέα χρονιά! Έβγαλε ατσάλινη αντίδραση, πάτησε τη Λίμπερετς (2-0) και, με τη συμβολή της Φιορεντίνα, πήρε με το σπαθί του την πρόκριση για τους 32.

Με το πόδι… κολλημένο στο γκάζι για ένα ολόκληρο ημίχρονο, ο αποφασισμένος για τη νίκη-πρόκριση ΠΑΟΚ, «κόλλησε» στα σκοινιά την Λίμπερετς, πέτυχε το ζητούμενο που ήταν το γκολ και είχε τουλάχιστον τρεις ακόμα κλασσικές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» από νωρίς το δικό του παιχνίδι και να στρέψει το… αυτί του στο Μπακού.

Εκεί η Φιορεντίνα έκανε το καθήκον της, κέρδισε την Καραμπάχ και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στους "32" του Europa League, κάνοντας το... αδύνατο να μοιάζει δυνατό μετά τις νίκες του σε Φλωρεντία και Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ που είχε… έκρηξη και φόρτωσε το παιχνίδι του στις πτέρυγες, βρήκε τον τρόπο στο 29’ να πετύχει το ζητούμενο που ήταν το γκολ, με τον Ροντρίγκες με πλασέ στην κίνηση να νικάει τον Ντουμπράβκα και να αξιοποιεί την εξαιρετική ασίστ του Λέο Μάτος.

Το γκολ αυτό «γέμισε» με ψυχολογία τους παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς, με τον Κλάους στο 42’ παραλίγο να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ με…τακουνάκι, όμως και πάλι ο πορτιέρε της Λίμπερετς είπε «όχι». Ο Δικέφαλος που έψαχνε συνεχώς το δεύτερο γκολ, έχασε μοναδική ευκαιρία στο 45’ να πάει στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά, με τον Μάτος να γίνεται αποδέκτης της μπάλας λίγα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και με καταπληκτική κούρσα να μπαίνει στην περιοχή το σουτ του όμως σταμάτησε και πάλι στον Ντουμπράβκα.
Γύρω στο 60’ η Τούμπα πήρε… φωτιά, αυτή τη φορά όχι από κάποιο γκολ των παικτών του Ιβιτς, αλλά από το γκολ της Φιορεντίνα. Ένα γκολ το οποίο ουσιαστικά έστελνε τον Δικέφαλο στη φάση των «32» του Europa League.

Το γκολ στο Μπακού, έφτασε γρήγορα και στα… αυτιά των παικτών του ΠΑΟΚ, με τον Πέλκα, οκτώ λεπτά αργότερα (68’) να προλαβαίνει τον Ντουμπράβκα στην έξοδό του και με προβολή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Λίμπερετς. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα σε ένα ξέσπασμα παικτών, πάγκου και κόσμου στην Τούμπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos