Βάλτε επιτέλους ένα γκολ!


Ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια, πολλές χαμένες ευκαιρίες, ωστόσο ο έξυπνα στημένος Πανιώνιος με γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ από το 14ο λεπτό πήρε την μεγάλη νίκη (1-0) που τον φέρνει στην τέταρτη θέση!

Με πλήρως ανανεωμένο πρόσωπο ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Βλάνταν Ίβιτς, σε όλες τις γραμμές και με σύστημα 4-3-3. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας και Μαλεζάς η τετράδα στην άμυνα, στα χαφ ήταν οι Κάνιας, Χαρίσης και Σάχοφ, ενώ στην επίθεση οι Μυστακίδης, Περέιρα και Κουλούρης. Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με 4-4-2 έχοντας στην επίθεση τους Ανσαριφάρντ και Μπεν.

Το παιχνίδι από το ξεκίνημά του ήταν άναρχο και χωρίς ρυθμό, με τους παίκτες των δυο ομάδων να κάνουν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους. Γύρω από την μπάλα ήταν συνήθως μεγάλος αριθμός παικτών σε μικρούς χώρους, κάτι που δεν ευνοούσε την ανάπτυξη ούτε των μεν, ούτε τον δε.

Παρόλα αυτά, ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη φορά στο 9′ όταν Κρέσπο και Μάτος πρόλαβαν τον Ανασαριφάρντ πριν βγει τετ α τετ με τον Γλύκο, αλλά το ίδιο δεν έγινε και στο 14′, όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπεν απέφυγε τον Μαλεζά από δεξιά, έκανε τη σέντρα στον Ανσαριφάρντ και ο τελευταίος ανενόχλητος μέσα από τη μικρή περιοχή, έκανε με πλασέ το 1-0. Ο Ιρανός επιθετικός είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 18′ με κεφαλια, πριν αρχίσει ο προβληματικός ΠΑΟΚ να κάνει καποιες προσπάθειες αντίδρασης.

Ο Δικέφαλος στάθηκε άτυχος στο 25′, όταν, στην πρώτη του καλή φάση και μετά από σέντρα του Μάτος από δεξιά, ο Περέιρα έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Μυστακίδη στο 29′.

Οι φιλοξενούμενοι, μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος με 60%-40%, αλλά αντιμετώπιζαν σοβαρές δυσκολίες στην ανάπτυξη, καθώς ούτε οι πτέρυγες, ούτε ο άξονας μπορούσε να φτιάξει παιχνίδι. Οι παίκτες του Δικεφάλου δεν είχαν συνεργασίες μεταξύ τους, έτσι η αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου “έκοβε” σχετικά εύκολα τις επιθέσεις του αντιπάλου.

Το μέτριο πρώτο μέρος, που έκλεισε στο 1-0, αντικατοπτρίζεται και από τις τελικές προσπάθειες, 2 για τον Πανιώνιο (1 εντός εστίας) και 4 για τον ΠΑΟΚ (1 εντός εστίας).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με τον Ροντρίγκες στη θέση του Χαρίση, έτσι ο Σάχοφ πήγε δίπλα στον Κάνιας και ο Περέιρα μεταφέρθηκε στον άξονα, παίζοντας πίσω από τον Κουλούρη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σχετικά καλύτερη εικόνα στο παιχνίδι τους και πίεσαν κάνοντας 4 τελικές στο πρώτο δεκάλεπτο, με κορυφαία αυτή του Περέιρα στο 49′, που αστόχησε μπροστά σε κενή εστία.

Η συνέχεια είχε κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ, ένα ακόμα δοκάρι, αυτή τη φορά με σουτ του Κουλούρη στο 68′. αλλά όχι το πολυπόθητο γκολ. Στο 69′, ο Ίβιτς ανακάτεψε κι άλλο την τράπουλα περνόντας τον Λέοβατς στη θέση του Μαλεζά, μεταφέροντας τον Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, και φτιάξει παιχνίδι και από τα αριστερά. Στο 81′ μπήκε και ο Αθανασιάδης αντί του Κουλούρη αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ, για ένα ακόμα ματς δε σκόραρε, και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos