Γράμμα ΠΑΟΚτζή σε Κλάους: «Δεν το κάνουν από κακία...»


Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ για τον αρχηγό του «δικεφάλου»!


Αγαπημένη συνήθεια (κατάρα είναι αλλά τέλος πάντων) των οπαδών του ΠΑΟΚ, να στοχοποιούν πρόσωπα όταν η ομάδα δεν… τσουλάει. Φαινόμενο δεκαετιών στην Τούμπα. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Οι ήττες από την Καραμπάχ και τον Πανιώνιο (και ιδιαίτερα η εμφάνιση με τους Αζέρους στην Τούμπα), δικαιολογημένα δημιούργησε αναστάτωση, απογοήτευση και εκνευρισμό στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Οι πιθανότητες για πρόκριση στους «32» του Europa League, μειώθηκαν στο ελάχιστο ενώ ο Δικέφαλος έμεινε αρκετούς βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Επιμένω να υποστηρίζω ότι το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Έχει πολύ δρόμο ακόμα και με φυσιολογικές διαιτησίες (από το πληκτρολόγιο μου στο… αυτί του Κουτσουκούμνη και όσων πήραν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια τους), θα δούμε εντυπωσιακές ανατροπές στην διάρκεια της περιόδου. Ωστόσο δεν είναι αυτό το θέμα σήμερα.

Το θέμα που αποτελεί talk of the town στον οργανισμό του ΠΑΟΚ, είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης. Η παρατεταμένη αφλογιστία του Κλάους και οι επιλογές του στην εξωγηπεδική του ζωή, άνοιξαν μεγάλη συζήτηση στον ασπρόμαυρο οργανισμό. Το αγαπημένο παιδί της κερκίδας, έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, το θέμα συζήτησης είναι ο Αθανασιάδης.

Γιατί δεν σκοράρει ο Αθανασιάδης, τι αυτοκίνητο οδηγεί ο Αθανασιάδης, πως ντύνεται ο Αθανασιάδης, τι tattoo έκανε ο Αθανασιάδης, με ποιες-ποιους βγήκε φωτογραφία ο Αθανασιάδης, πως κουρεύτηκε ο Αθανασιάδης, πως περνά τον ελεύθερο χρόνο του ο Αθανασιάδης, τι ρόλο παίζει στα αποδυτήρια ο Αθανασιάδης, το ένα ο Αθανασιάδης, το άλλο ο Αθανασιάδης. Για όλα (ή σχεδόν όλα) φταίει ο Αθανασιάδης.

Μέχρι και ταμπέλα πώλησης του έβαλαν, λες και είναι δυάρι στην Λεωφόρο Νίκης. Πάλι καλά βέβαια που δεν του έβαλαν ταμπέλα… Ενοικιάζεται! Το θέμα βέβαια δεν είναι το λέει ο κόσμος και τι γράφουν οι δημοσιογράφοι. Το θέμα είσαι εσύ Στέφανε. Ο κόσμος πάντα έτσι ήταν και ίσως έτσι να μείνει για πολλά ακόμα χρόνια. Η νοοτροπία δεν αλλάζει εύκολα, κάτι που επίσης δεν είναι θέμα που θα μας απασχολήσει σήμερα. Γεροί να είμαστε, θα αναπτύξουμε το θέμα της νοοτροπίας – φιλοσοφίας του ΠΑΟΚτσή.

Γιατί στα λέω ολ΄ αυτά Κλάους; Για να θυμηθείς ότι αυτός ο κόσμος –ναι, οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα σε σχολιάζουν και σου ρίχνουν και κανά δυο μπινελίκια- σε στήριξε για να καθιερωθείς στον ΠΑΟΚ. Όχι, ότι δεν το άξιζες. Το άξιζες και με το παραπάνω. Θυμήσου τι γινόταν πριν μερικά χρόνια όταν δεν έπαιρνες ευκαιρίες.

Θυμήσου τι καυγάς γινόταν στις κερκίδες και πόσο πίεζε ο κόσμος (και ο Τύπος επίσης), για να πάρεις χρόνο συμμετοχής και να δείξεις την αξία σου. Ο ίδιος κόσμος ήταν Κλάους. Οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα σε σχολιάζουν, σχεδόν απαίτησαν πριν από μερικά χρόνια να γίνεις μέλος αυτής της ομάδας. Όχι, γιατί ήσουν το ΠΑΟΚτσάκι που αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της ομάδας αλλά, γιατί πίστευαν ότι το δικαιούσαι. Το ένστικτο τους, υπαγόρευε να σε στηρίξουν θεωρώντας ότι στο πρόσωπο σου η ομάδα θα βρεί έναν σκόρερ, έναν ηγέτη, έναν αρχηγό.

Αυτή ήταν και η εξέλιξη σου Κλάους. Έγινες σκόρερ, ηγέτης και αρχηγός. Απέχεις λίγα μόνο γκολ από την ανάδειξη σου σε πρώτο σκόρερ της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Εξελίχθηκες σε ηγέτη αυτής της ομάδας. Πήρες το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Χάρισες μοναδικές στιγμές στον εαυτό σου, στην ομάδα και τον κόσμο. Προκάλεσες μοναδικά συναισθήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους με τις ενέργειες σου και το πάθος που πανηγύριζες τα γκολ. Όπως επίσης και τον τρόπο με τον οποίο πανηγύριζες τις επιτυχίες της ομάδας.

Έγινες μέσα σε λίγα χρόνια ίνδαλμα για τα πιτσιρίκια. Έγινες αυτό που λέμε… αφίσα στα δωμάτια τους. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό Κλάους; Θυμάσαι πως αισθανόσουν για τους παίκτες που είχες αφίσα στο δωμάτιο σου; Θυμάσαι πόσα βράδια ξενύχτησες στο δωμάτιο σου, κάνοντας όνειρα. Ήθελες να μοιάσεις σε όλους αυτούς που έβλεπες φωτογραφία πάνω από το κεφάλι σου όπως ξάπλωνες στο κρεβάτι σου και το πέτυχες Κλάους. Με την μαγκιά σου, την αξία του, την αγάπη σου για το ποδόσφαιρο και την τρέλα σου για τον ΠΑΟΚ.

Κέρδισες ένα σπουδαίο συμβόλαιο (το οποίο επίσης δικαιούσαι), έγινες μέλος της εθνικής ομάδας και ανάγκασες τον Ολυμπιακό να βάλει λυτούς και δεμένους προ διετίας, να σε πείσουν να μην ανανεώσεις με τον ΠΑΟΚ, για να πας στο λιμάνι. Ήθελαν να σε «κλέψουν» όχι μόνο για την αξία σου αλλά και για να καταφέρουν ένα μεγάλο χτύπημα στον Δικέφαλο. Άντεξες στον πειρασμό και με την γενναιόδωρη προσφορά του Ιβάν Σαββίδη, αποφάσισες να μείνεις στο σπίτι σου.

Η Τούμπα είναι το σπίτι σου. Το ξέρουν όλοι. Το ξέρουν κι αυτοί που σήμερα σε κριτικάρουν με τον πιο σκληρό τρόπο. Ακόμα κι αν ξεφεύγουν. Αναφέρομαι σε όσους (στους πολλούς δηλαδή) που σε κριτικάρουν καλόπιστα. Με τους υπόλοιπους δεν ασχολούμαι. Κι εσύ δεν πρέπει να ασχολείσαι. Με τους πολλούς όμως, οφείλεις να ασχοληθείς. Δεν το κάνουν από κακία Κλάους.

Πιστεύουν σε σένα. Σε θεωρούν δικό τους άνθρωπο. Δικό τους παιδί. Σε θεωρούν κομμάτι τους. Κομμάτι του ΠΑΟΚ. Θέλουν να σε βλέπουν να κάνεις τον τοξοβόλο ή όποια άλλη τρέλα έρθει στο μυαλό σου, όταν σκοράρεις, όταν πανηγυρίζεις επιτυχίες με την ασπρόμαυρη φανέλα. Αυτό θέλεις κι εσύ. Δεν το φαντάζομαι, το ξέρω. Όπως ξέρω επίσης ότι αν προσπαθήσεις πιο σκληρά, θα ξεσηκώσεις την Τούμπα.

Έχεις το χάρισμα. Εσύ μπορείς να οδηγήσεις αυτή την ομάδα στην κορυφή. Πρέπει να το πιστέψεις όμως και να παλέψεις γι αυτό. Όπως πάλεψες για να φτάσεις στο σημείο να φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον ΠΑΟΚ. Το παιδικό σου όνειρο δεν τελείωσε Κλάους. Μάλλον τώρα αρχίζει, αν αναλογιστώ και την ηλικία σου. Τα πιο γόνιμα σου χρόνια είναι τώρα. Τώρα μπορείς να απογειώσεις την καριέρα σου και να αφήσεις την σφραγίδα σου. Να αφήσεις το όνομα σου με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ασπρόμαυρης ιστορίας.

Να αναγκάσεις τον ΠΑΟΚ να σου προσφέρει νέο –ακόμα μεγαλύτερο- συμβόλαιο που θα μοιάζει με σύμβαση ζωής ανάμεσα σε σένα και τον ασπρόμαυρο οργανισμό. Αποκλειστικά από σένα εξαρτώνται όλα Κλάους. Αν γυρίσεις το… κουμπί (γιατί κι εσύ ξέρεις ότι δεν είσαι αυτός που μπορείς και πρέπει να είσαι), θα ζήσεις το μεγαλείο που μπορεί να σου προσφέρει αυτή η ομάδα. Αν το αφήσεις στο off (το κουμπί), απλά θα τελειώσει με άδοξο τρόπο μια ιστορία που θα μπορούσε να αφήσει εποχή.

Τι θα κάνεις δεν θα στο πω εγώ. Κανείς δεν μπορεί να στο πει. Εσύ ξέρεις καλύτερα απ΄ όλους. Βάλε την λογική, την καριέρα σου και την αγάπη σου για τον ΠΑΟΚ, πάνω από κάθε εγωισμό ή απογοήτευση που μπορεί να σε καταβάλλουν. Ξέρεις πολύ καλά ποιος είσαι και τι μπορείς να πετύχεις. Όπως ξέρεις και το μέγεθος της αγάπης που θα εισπράξεις, όταν ο κόσμος ξαναδεί στο γήπεδο το δικό του παιδί.

Τον Στέφανο που αγάπησε. Το πιτσιρίκι που κρατούσε το τύμπανο στην Τούμπα και τώρα με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ιδρωμένη από την προσπάθεια ασπρόμαυρη ριγέ φανέλα του, πανηγυρίζει περήφανα ΠΑΟΚτσήδικες επιτυχίες. Ξέρεις εσύ…

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos