Στα 30 λεπτά δεν κέρδισε κανείς...


Mένοντας για επτά λεπτά χωρίς σκορ στην 4η περίοδο, έχοντας πάλι 12 χαμένες βολές κι έχοντας δώσει 14 επιθετικά ριμπάουντ στην ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να περιμένει να κερδίσει... Εχασε με 71-78, έχοντας τα ίδια, ακριβώς, προβλήματα όπως και στην ήττα από τη Βιλερμπάν την Τρίτη.

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Κόνιαρη, Σάιμπερτ, Χρυσικόπουλο, Τέιλορ και Γλυνιαδάκη με τον Σάιμπερτ να είναι «ζεστός» στο ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 8-2 με την ΑΕΚ να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο στην αρχή και τον Ούκιτς να είναι ο μοναδικός συγκεντρωμένος. Ο Σάιμπερτ έβαλε το δεύτερο του τρίποντο για το 13-6 και με τον Γλυνιαδάκη να συνεχίζει να κάνει καλή δουλειά στη ρακέτα, ο ΠΑΟΚ πήγε στο +8 (17-9). Ο Ντίξον μπήκε στο παρκέ και έδωσε τέσσερις πόντους (17-13), αλλά ο Μπράιαντ με τρίποντο από τη γωνία έκανε το 21-15 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Ζντοβτς έκανε τη μία αλλαγή μετά την άλλη προκειμένου να βρει ένα λειτουργικό σχήμα στην επίθεση του, αλλά η ΑΕΚ συνέχισε να μην έχει καλές επιλογές απέναντι στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, «χτυπούσε» στο επιθετικό ριμπάουντ, μειώνοντας σε 26-21 με καλάθι του Σάκοτα. Χρυσικόπουλος και Πέινερς όμως, βρήκαν ορθάνοιχτους διαδρόμους στην άμυνα της ΑΕΚ, με τον Σάκοτα στην πεντάδα κι έτσι, ο ΠΑΟΚ πήγε στο +11 (34-23) στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Η ΑΕΚ, αντέδρασε με τρίποντα από Γουίλιαμς και Ντίξον για το 35-34, αλλά πάλι ο Μπράιαντ ήταν αυτός που ευστόχησε στο τέλος του ημιχρόνου και μάλιστα με ταμπλό έξω από τα 6,75 για το 38-34.

Ο ΠΑΟΚ ήταν στο 58% στα δίποντα στο πρώτο ημίχρονο (10/17) και στο εξαιρετικό 59% στα τρίποντα (5/9), ενώ έδωσε 12 ασίστ και έκανε 10 λάθη στο ίδιο διάστημα. Η διαφορά δεν ήταν μεγαλύτερη από το +4 γιατί η ΑΕΚ είχε οκτώ περισσότερες κατοχές, απόρροια των 9 επιθετικών της ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε 16 «σκουπίδια» και η ΑΕΚ 17, με τα 9 από αυτά να είναι επιθετικά…

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos