Στον Σαββίδη η χορηγία της Super League


Σε θρίαμβο του Ιβάν Σαββίδη έναντι του Βαγγέλη Μαρινάκη εξελίχθηκε η υπόθεση της χορηγίας του πρωταθλήματος της Super League. Στο τέλος υποχρεώθηκε να την ψηφίσει και ο Ολυμπιακός.

Με μεγάλο νικητή τον Ιβάν Σαββίδη κατέληξε η «μάχη» για τη βασική χορηγία του ελληνικού πρωταθλήματος. Το απόγευμα της Παρασκευής, το διοικητικό συμβούλιο της Super League αποφάσισε ομόφωνα να την αναθέσει στην εταιρία DIMERA του μεγαλομετόχου και προέδρου του ΠΑΟΚ, έναντι των προτάσεων της ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και αυτής του ΟΠΑΠ και για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η αλλαγή των συσχετισμών εντός της λίγκας, όπως επίσης και η δυναμική που έχουν αναπτύξει οι δυνάμεις της συμμαχίας, καθώς όλες οι προτάσεις του άλλοτε πανίσχυρου συστήματος πέφτουν στο κενό.

Στην αρχή της συνεδρίασης πάντως, ο Γιάννης Βρέντζος κατήγγελλε τη διαδικασία για να μη βγει σήμερα η απόφαση της χορηγίας. Σκοπός ήταν να κερδίσει χρόνο η Alter Ego ώστε να υποβάλει αντιπρόταση, όλο αυτό όμως βρήκε αντίθετες τις υπόλοιπες ΠΑΕ που ήθελαν από σήμερα να παρθεί απόφαση. Επιπλέον, ο κ. Βρέντζος επιτέθηκε στον Γιώργο Στράτο, όμως στο τέλος «σύρθηκε» τόσο ο ίδιος όσο βεβαίως και ο Ολυμπιακός -εφόσον είδε τη στάση των υπόλοιπων ομάδων- να ψηφίσει την πιο συμφέρουσα οικονομικά πρόταση και τη χορηγία που ήταν αυτή του Ιβάν Σαββίδη και της Dimera Media.

Στο διοικητικό συμβούλιο τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την επιστροφή του στον σύλλογο, από τη θέση του αντιπροέδρου και υπεύθυνου των διεθνών σχέσεών του.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία του ισχυρού άνδρα του «Δικεφάλου του Βορρά» θα δώσει 2,25 εκατ. ευρώ για το φετινό πρωτάθλημα και άλλα 2,75 εκατ. για αυτό της επόμενης περιόδου, με την πρόταση δηλαδή να φτάνει συνολικά τα 5 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως θέση πήρε και ο Ολυμπιακός για το θέμα, με τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» να τονίζουν μετά το Δ.Σ. πως αν η πρόταση Σαββίδη ήταν η καλύτερη, τότε καλώς δόθηκε εκεί η χορηγία για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναλυτικά, η θέση των Πειραιωτών: «Στο συμβούλιο της Super League o Ολυμπιακός ξεκαθάρισε πως για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να επιλεγεί η καλύτερη και η μεγαλύτερη πρόταση. Αν αυτή είναι της Dimera του κου Σαββίδη, τότε αυτή είναι η εταιρεία που πρέπει να κερδίσει τον διαγωνισμό. Ταυτόχρονα κατήγγειλε τη στάση του κου Στράτου που με εμμονή υποστηρίζει την πρόταση ΟΠΑΠ αν και είναι χαμηλότερη από όσες υπάρχουν».

Αναλυτικά, η απόφαση του Δ.Σ. της λίγκας:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Η πρόταση χορηγίας της “Dimera Media Investments” κρίθηκε ομόφωνα ως «παραδεκτή».

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η κατ αρχήν σύναψη σύμβασης χορηγίας με τη “Dimera Media Investments”. Θα πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις εντός των επόμενων ημερών με την ανωτέρω εταιρεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί κείμενο σύμβασης και να τεθεί προς έγκριση από το Δ.Σ. της Super League».

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos