Κλάους: Κάτι παραπάνω από… killer!


Ο Στέφανος Αθανασιάδης μετράει 104 γκολ σε 267 συμμετοχές, με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Οι αριθμοί εντυπωσιάσουν, την ίδια ώρα, που η κουβέντα για τους φορ του «Δικεφάλου», καλά κρατεί…

Η συζήτηση, πέριξ της Τούμπας και στο μεγάλο «καφενείο» των social media, συνεχίζεται γύρω από τους φορ που έχει και τον φορ που δεν έχει. Είμαστε, βέβαιοι, ότι θα συνεχίζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς ή τουλάχιστον μέχρι τις μεταγραφές του ερχόμενου Ιανουαρίου, παρότι ο Βλάνταν Ίβιτς βγήκε δημόσια και δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος και από τους τέσσερις (Αθανασιάδης, Περέιρα, Τιάμ, Κουλούρης) επιθετικούς, που έχει στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης, προφανώς, είναι εδώ! Για να ακριβολογούμε, δεν έφυγε ποτέ, όσο κι αν οι τρεις σχεδόν μήνες, μετά από εκείνο το βράδυ της 3ης Αυγούστου του 2016, έμοιαζαν με εφιάλτη. Ήταν ένα καθημερινό μαρτύριο και μια μάχη απέναντι σ’ όλους όσοι τον απαξίωσαν και τον «σταύρωσαν» για τις χαμένες ευκαιρίες του στο ματς με τον Άγιαξ.

Ο Κλάους, προφανώς, θα «είναι εδώ» και στο τέλος της χρονιάς όταν το κοντέρ θα έχει γράψει 15 με 20 γκολ. Αριθμοί, όχι «παίξε γέλασε», νούμερα ενός πρωτοκλασάτου φορ, που στο Λίμπερετς πέτυχε ένα σεντερφορίσιο και παλικαρίσιο γκολ πηδώντας στο… θεό.

Οι παλιότεροι θυμήθηκαν ένα από τα πολλά γκολ με το κεφάλι του «μετρ του είδους», Σταύρου Σαράφη. Ήταν ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, το 1973, όταν ο «Καίσαρας» του ελληνικού φουτμπόλ, πήδηξε, επίσης, στο… θεό, πήρε παραμάζωμα τον Αγγελή και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Παναγιώτη Κελεσίδη. Για χρόνια ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων τερματοφυλάκων παραμιλούσε για εκείνη την γκολάρα!

Κλείνουμε την παρένθεση του παρελθόντος και πάμε στο σήμερα.
Ο Ίβιτς τον στήριξε πρώτα απ’ όλα γιατί τον πιστεύει και ξέρει ποιος είναι. Όταν χρειάστηκε τον άφησε (στους αγώνες με τον Αστέρα και την Ξάνθη) στον πάγκο γιατί έτσι έκρινε, ότι πρέπει να συμβεί, στο Λίμπερετς τον επανάφερε στην ενδεκάδα και ύστερα από τα δύο γκολ του, που χάρισαν τη νίκη επί της Σλόβαν, απλά ανέφερε πως «ο Αθανασιάδης έκανε τη δουλειά του». Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Πάμε και στους αριθμούς, που τόσο απεχθάνονται να διαβάζουν όλοι όσοι δε θέλουν τον Κλάους βασικό σέντερ φορ, αλλά -τι να κάνουμε- αποτυπώνουν την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Έχουμε και λέμε:

Στη 267η συμμετοχή του πέτυχε το 104ο γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε σε βάρος της Σλόβαν Λίμπερετς, ο 27χρονος επιθετικός έφτασε τα 20 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ανέβασε το ποσοστό επιτυχίας κοντά στο 40%, για την ακρίβεια έφτασε στο 38,95% των αγώνων του.

Μ’ άλλα λόγια, σκοράρει κάτι παραπάνω από ένα γκολ ανά τρία παιχνίδια!

Βρίσκεται, πλέον, στην τέταρτη θέση των Ελλήνων σκόρερ στην Ευρώπη. Στην τρίτη θέση είναι ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο οποίος σταμάτησε στα 25, στη δεύτερη μ’ ένα γκολ περισσότερο είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Θέλει 10 γκολ για να πιάσει την κορυφή τον πρώην συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος παίζοντας με δύο ομάδες (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός) έφτασε τα 30 γκολ στην Ευρώπη.

gazzetta

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos