ΠΑΟΚάρα ολέ, μέσα στο Παλέ!


Με το 1/5 του μπάτζετ του Άρη, ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ «απέδρασε» με το διπλό (66-62) από το «Nick Galis Hall» με ήρωα τον Λίνο Χρυσικόπουλο και πέτυχε τη νίκη της 3ης αγωνιστικής της Α1

«Νευρικές» ήταν στο ξεκίνημα και οι δύο ομάδες. Οι άμυνες ήταν κάτι παραπάνω από σκληρές, οι επιθέσεις αρκετά «άτσαλες» και το θέαμα δεν ήταν ιδανικό. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να χτίσει προβάδισμα με διαφορά ασφαλείας. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά με 10-12, αλλά ο Άρης βρήκε λύσεις και πήρε το προβάδισμα με +4 (17-13). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 18-16, την ώρα που το διαιτητικό τρίο είχε σφυρίξει ήδη 15 φάουλ.

Με τρίποντο του Τζένκινς, διαμορφώθηκε το 23-20 για τον Άρη, αλλά σε εκείνο το σημείο ο «Δικέφαλος» κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Ο Χρυσικόπουλος πέτυχε τέσσερις σερί πόντους και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 25-28, ενώ ακολούθησαν τρίποντο του Τσόχλα και βολές του Σάιμπερτ για το +6 (27-33). Με καλάθι του Κάμινγκς, οι «κιτρινόμαυροι» μείωσε σε 32-33, που ηταν και το σκορ του ημιχρόνου. Αριθμοί που είχαν εντύπωση; Τα 28 φάουλ, οι 15/28 βολές και τα 6/23 τρίποντα των δύο ομάδων αθροιστικά.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κάμινγκς έβαλε σε θέση οδηγού τον Άρη με λέι απ για το 39-38. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να τα... σπάνε από τις βολές και την περιφέρεια και το σκορ παρέμενε χαμηλά (39-40, στο 27'). Ο ΠΑΟΚ βρήκε κάποιες λύσεις με πρωταγωνιστή τον Σάιμπερτ (δύο τρίποντα) και έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων (43-48).

Με άστοχα τρίποντα ξεκίνησε τις προσπάθειές του για επιστροφή ο Άρης, αλλά και ο «Δικέφαλος» δεν έβρισκε εύκολα στόχο. Ο Βασίλης Σίμτσακ μείωσε σε 47-48 και ξεσήκωσε την εξέδρα, αλλά ο Μπράιαντ «απάντησε» με πολύ δύσκολη προσπάθεια και ακολούθησε τρίποντο του Τσόχλα (47-53). Ωστόσο, ο γκαρντ του ΠΑΟΚ χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Ακολούθησε η αντίδραση του Άρη που πλησίασε γρήγορα σε 52-53. Το μομέντουμ είχε περάσει σε «κιτρινόμαυρα» χέρια και ο Τσαϊρέλης είχε 4 σερί πόντους για το 56-53. Σε εκείνο το σημείο, ο Σούλης Μαρκόπουλος... εξερράγη και χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Κι όμως, ο ΠΑΟΚ βρήκε τη λύση και ο Χρυσικόπουλος έδωσε προβάδισμα (57-58, στο 37').

Ο Τσαϊρέλης ισοφάρισε σε 59-59 με δύο βολές, ενώ ακολούθησε τρελό καλάθι του Πέινερς. Ο Σίμτσακ ευστόχησε σε μεγάλο τρίποντο για το 62-61, ένα λεπτό πριν από το φινάλε. Με 1/2 βολές, ο Γλυνιαδάκης ισοφάρισε. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την άμυνα πάνω στον Ντραγκίτσεβιτς και ο Χρυσικόπουλος κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ. Με δύο βολές έκανε το 62-64, ενώ ακολούθησε άστοχο τρίποντο του Ξανθόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos