Το ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με τη... γλώσσα των αριθμών


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία από την προϊστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Την ΑΕΚ υποδέχεται απόψε το βράδυ ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο διαδοχικό του ντέρμπι μετά από αυτό της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό. Προφανής στόχος για τους παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς είναι η νίκη, η οποία, αν έρθει θα είναι η ένατη διαδοχική κόντρα στην ΑΕΚ με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ. Διαβάστε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ στο σχετικό θέμα της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Αναλυτικά:
#26 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στις 58 αναμετρήσεις που έχει υποδεχθεί την ΑΕΚ για την πρώτη κατηγορία. Οι μάχες τους ξεκίνησαν το 1959-60 και τελείωσαν την σεζόν 2012-13 με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στις Ερασιτεχνικές κατηγορίες. Μέχρι τότε ήταν μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό οι μοναδικές σταθερές ομάδες από καταβολής της Α’ Εθνικής τον Οκτώβριο του 1959. #9 νίκες με σκορ 2-1 έχει ο ΠΑΟΚ κατά της ΑΕΚ. Ακολουθεί το 1-0 που έχει εμφανιστεί οκτώ φορές. Εκτός από αυτές τις 19 νίκες με διαφορά ενός γκολ (2 φορές 3-2) υπάρχουν και ευρύτερες, με το 5-0 της σεζόν 1982-83 να είναι αυτή με τα περισσότερα γκολ διαφορά.

#3 γκολ είχε σημειώσει σε αυτή την αναμέτρηση της σεζόν 1982-83 ο Χρήστος Δημόπουλος που είχε εξαιρετική παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μάλιστα αυτό το χατ τρικ και ένα ακόμη γκολ την σεζόν 1984-85 τον διατηρούν στην πρώτη θέση των σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, μαζί με τον Σταύρο Σαράφη και τον Νέτο Γκουερίνο με τέσσερα γκολ συνολικά. Από την πλευρά της ΑΕΚ ο Μπλάνκο και ο Νεστορίδης έχουν στείλει την μπάλα τέσσερις φορές στα δίχτυα του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αναμέτρηση.

#2 φορές αντιμετώπισε ήδη ως προπονητής του ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ίβιτς την ΑΕΚ για τους περσινούς αγώνες των Play Offs της Super League και ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1 στην Θεσσαλονίκη και αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0) στο ΟΑΚΑ. #8 διαδοχικές εντός έδρας νίκες με αντίπαλο την ΑΕΚ έχει ο ΠΑΟΚ μαζί με τις αναμετρήσεις για τα play off του πρωταθλήματος. Μάλιστα στις 4 από αυτές χωρίς να δεχθεί ούτε γκολ. Η τελευταία του ήττα έγινε στις 21 Μαρτίου 2010 με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπλάνκο. Από τότε πέρασαν εξίμισι χρόνια μαζί με την διετή απουσία της ΑΕΚ από την Super League.

#4 μόλις φορές έχουν τεθεί οι δύο αντίπαλοι πάλι αντιμέτωποι μήνα Οκτώβριο. Ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει και στα δύο ματς που έγιναν στην Θεσσαλονίκη, το 2012-13 (1-0 / 51’ Αθανασιάδης ) και το 1979-80 (4-0 / 9’, 37’ Γκουερίνο, 68’ Ορφανός, 73’ Βασιλάκος). Στις δύο αναμετρήσεις που έγιναν στην Αθήνα Οκτώβριο ο ΠΑΟΚ είχε μια νίκη το 1968-69 (1-0) και μια ήττα 1967-68 (2-0).

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos