«Δεν… έφυγα ποτέ από τον ΠΑΟΚ!»


Δεν είναι μόνο η δυνατή φιλία των οπαδών που ενώνει τον ΠΑΟΚ με την Παρτιζάν, Ούτε μόνο το χρώμα. Είναι και τα πρόσωπα. Για παράδειγμα ο Βλάνταν Ίβιτς είναι ένας από αυτούς. Χρόνια με την φανέλα των δύο ομάδων και τώρα στο πάγκο του Δικεφάλου.

Υπάρχουν και άλλοι όμως. Ένας ξεχωρίζει! Είναι μεγάλη μορφή της Παρτιζάν. Και ενώ στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε μόλις δύο χρόνια, κατάφερε να έχει ένα δυνατό δέσιμο με τους οπαδούς του. Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς είχε πολλά υπέρ του για να γίνει γρήγορα αγαπητός στην ΠΑΟΚτσήδικη εξέδρα: Ήταν Σέρβος, Παρτιζάνος αλλά και παικταράς!Αν ερχόταν λίγα χρόνια νωρίτερα θα είχε αφήσει πραγματικά εποχή. Και μπορεί να έμεινε μόνο δύο χρόνια και να ήρθε στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 34 ετών αλλά κατάφερε να αφήσει το στίγμα του. Μερικά εξαιρετικά γκολ που ακόμα παίζουν στα χάι λάιτ και 17 γκολ σε 45 αναμετρήσεις άφησε πίσω του ο Βούκιτς αλλά και μία εκπληκτική σεζόν το 2013/2014 με δέκα γκολ σε 28 ολιγόλεπτες αναμετρήσεις (μόλις δύο 90 λεπτα).

O 37χρονος που θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της μεγάλης γιορτής του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν, μιλάει αποκλειστικά στo INPAOK.

-Μεγάλη γιορτή το Σάββατο για Παρτιζάν και ΠΑΟΚ. Θα είσαι και εσύ εκεί;

«Φυσικά και θα είμαι και εγώ εκεί! Χαίρομαι πολύ για αυτό το μεγάλο πάρτι που διοργανώνουν οι δύο μεγάλες μου αγάπες. Yπάρχει ξεσηκωμός στο Βελιγράδι. Θα είναι μία μεγάλη γιορτή πολύ ιδιαίτερη για την Παρτιζάν. Οι φίλαθλοι αλλά και οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν πως και πως τον ΠΑΟΚ».

-Το δέσιμο σου με τον ΠΑΟΚ είναι το ίδιο όπως και με την Παρτιζάν;

«Ναι αγάπησα τον ΠΑΟΚ όπως και την Παρτιζάν. Είναι δύο σύλλογοι με κύριο στοιχείο, τους υπέροχους οπαδούς τους που ακολουθούν παντού τις ομάδες τους και είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Το ποδόσφαιρο υπάρχει λόγω των φιλάθλων. Χωρίς φιλάθλους δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Έτσι και οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που έχουν μεγάλο κόσμο. Και ο ΠΑΟΚ και η Παρτιζάν είναι τεράστιοι σύλλογοι».

-Και «έτυχε» και πάλι να παίζεις σε ασπρόμαυρη ομάδα…

«Όντως. Μία ζωή ασπρόμαυρος! Πέρασα δύο καταπληκτικά χρόνια με την ομάδα. Ήταν τιμή μου που έπαιξα για τον ΠΑΟΚ και φόρεσα την ασπρόμαυρη φανέλα του».

Παρακολουθείς τον ΠΑΟΚ. Βλέπεις αγώνες του; Ποια η άποψη σου για την ομάδα;
«Ναι παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ και έρχομαι και στους αγώνες. Ποτέ δεν… έφυγα! Η καρδιά μου είναι στην Παρτιζάν και στον ΠΑΟΚ. Ήρθα στην Τούμπα και είδα τους αγώνες με την Φιορεντίνα και την Ντιναμό Τιφλίδας. Έχει καλύτερη ομάδα από πέρσι και αργά ή γρήγορα θα το διαπιστώσουν όλοι».
Στις τελευταίες αναμετρήσεις έδειξε ότι του λείπει το εύκολο γκολ. Μήπως του λείπει ένας… Βούκιτς;

«Έχει τον Στέφανο Αθανασιάδη! Είναι πολύ καλός παίκτης και σκόρερ. Δεν θέλω να μιλάω για πρόσωπα αλλά θεωρώ πραγματικά ότι η ομάδα φέτος μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Είναι ανώτερη από την προηγούμενη σεζόν».

-Είναι αλήθεια ότι παραμένουν πολύ καλές οι σχέσεις σου με τον Ιβάν Σαββίδη;

«Με τον Ιβάν Σαββίδη έχουμε ιδιαίτερα καλές σχέσεις. Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά θέλει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Προσφέρει στην ομάδα με την οικονομική του βοήθεια τα πάντα. Δεν λείπει τίποτα σε κανέναν παίκτη. Η μεγάλη του επιθυμία είναι να φέρει τίτλους και τρόπαια στον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει».

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Ναι, θέλω να τους πως ευχαριστώ! Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη που μου έδειξαν και που με υποδέχτηκαν όταν ήρθα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ για τα δύο υπέροχα χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos