Η απίστευτη ατάκα Σαββίδη για Κλάους!


Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ για τον αρχηγό της ομάδας που άφησε τους πάντες έκπληκτους; Οι ατάκες του για Μακ, Μπερμπάτοφ, Λούκας...


Ο Ιβάν Σαββίδης παραδέχθηκε πως υπέπεσε σε στρατηγικό λάθος που δεν πούλησε τον Στέφανο Αθανασιάδη όταν μπορούσε, καθώς προτίμησε να ακολουθήσει το οπαδικό ένστικτο με το οποίο λειτουργεί και να τον κρατήσει στην ομάδα!

Παράλληλα, τόνισε πως ακόμα λειτουργεί ως οπαδός όταν καλείται να πάρει αποφάσεις, γεγονός που τον έκανε επίσης να προχωρήσει στην απόκτηση του Μπερμπάτοφ, κάτι που πιθανότατα δεν θα είχε πράξει σε αντίθετη περίπτωση.

Επίσης, ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου χαρακτήρισε πολύ έξυπνη κίνηση την απόκτηση του Ρόμπερτ Μακ σε χαμηλή τιμή, όπως και το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην πώληση του Λούκας Πέρεθ και γέμισε τα ταμεία της ΠΑΕ.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Έχω μια εντύπωση ότι η πόλη έχει μέσα της τον ιό της χαλάρωσης και της νυχτερινής ζωής. Αλλά ταυτόχρονα έχουμε και επιτυχίες σε αυτή την κατεύθυνση. Τι από αυτά είναι πιο σημαντικό είναι δύσκολο να πω. Είναι η απόκτηση του Μακ σε ένα χαμηλό ποσό και μια επιτυχημένη πώληση ή η χρησιμοποίηση ενός έξυπνου μοντέλου όσον αφορά τον Λούκας;

Εγώ θεωρώ ότι και τα δυο είναι οι πράξεις ενός συλλόγου προορισμένου για ψηλά. Δεν θα σπαταλήσω το χρόνο σας διηγούμενος πως έγιναν αυτά. Μεταξύ άλλων όταν δεν υπάρχει μια καλή δουλειά από το αθλητικό τμήμα, κάποια πράγματα έρχονται από τον ουρανό.

Το ποσοστό μεταπώλησης του Λούκας, ήρθε από τον ουρανό. Εγώ είπα σαν ιδέα να βάλουμε αυτόν τον όρο, μπορεί και να μας αποφέρει κάτι. Όμως αυτές οι αποφάσεις δεν πρέπει να έρχονται τυχαία, αλλά να είναι σωστά προετοιμασμένες από το αθλητικό τμήμα. Θα μπορούσαμε να βάλουμε και 40 και 50%. Αλλά όλα αυτά ήταν συναισθηματικές αποφάσεις.

Εγώ από τη μια δεν ήθελα να φύγει ο Λούκας, αλλά από την άλλη καταλάβαινα ότι ή θα πρέπει να τον πουλήσουμε δοκιμάζοντας να βγάλουμε αρκετά χρήματα ή θα παίζει έτσι που στο τέλος θα τον πληρώσουμε κιόλας για να φύγει γιατί αυτός ήθελε να πάει σπίτι του.

Εγώ υπολόγισα ότι εκείνη τη στιγμή η Λα Κορούνια μπορούσε να πληρώσει 1,5 εκ, όσα περίπου δώσαμε για να τον αποκτήσουμε. Όταν πουλάς στην ίδια τιμή που αγόρασες δεν είναι σωστό. Αν πρόσφεραν 2,5 εκατομμύρια θα τον πουλούσαμε αμέσως και τελικά καλώς δεν μπορούσε γιατί βάλαμε αυτόν τον όρο. Όλα αυτά τα λέω για να αναδείξω πόσο σημαντικό είναι να δουλεύεις οργανωμένα και με σχέδιο και πόσο δύσκολα είναι να δουλεύεις όταν δεν υπάρχει ένας αλγόριθμος επιλογής σωστών αποφάσεων και απλά λειτουργείς με συναίσθημα.

Τότε όταν θα μπορούσαμε να πουλήσουμε τον Αθανασιάδη, εγώ έλεγα ότι δεν μπορώ να τον πουλήσω γιατί μου αρέσει. Κι αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος. Εγώ ήρθα στον ΠΑΟΚ σαν οπαδός και ακόμα αφότου έγινα βασικός μέτοχος του ΠΑΟΚ παραμένω οπαδός και αυτό δεν είναι σωστό. Είναι ένα λάθος που αντιλαμβάνομαι. Αλλιώς θα συμπεριφερόμουν ως μάνατζερ, αλλά ως φίλαθλος δεν μπορώ. Αν δεν ήμουν οπαδός ίσως δεν θα έφερνα και τον Μπερμπάτοφ. Αλλά και ως μάνατζερ πίστευα ότι αυτός θα φέρει πίσω τα λεφτά του και νομίζω ότι και εμείς βοηθήσαμε για να μη γίνει αυτό. Είναι μαθήματα που παίρνουμε στη ζωή μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos