"Κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο"


Ο αρχηγός της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Πετρίδης μιλάει στο acpaok.gr και δίνει το σύνθημα νίκης λίγο πριν το ντέρμπι κορυφής με τον ΙΕΚ Ξυνή Νέας Ιωνίας.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή του:

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τρομερή πορεία έως τώρα; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει;

"Χρέος όλων όσων αγωνιζόμαστε στα τμήματα του ΠΑΟΚ είναι να φτάνουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Η κορυφή είναι πάντα το ταβάνι μας. Για τη φετινή σεζόν δε θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένο στόχο. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά σαν να είναι το τελευταίο. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε από εδώ και στο εξής και στο τελείωμα, γυρνώντας πίσω θα δούμε τι καταφέραμε".

Έρχεται ίσως το δυσκολότερο ματς της κανονικής διάρκειας το Σάββατο στην έδρα του ΙΕΚ Ξυνη. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να φύγει με το διπλό από την Αθήνα;

"Σίγουρα μπορεί να φύγει με το διπλό. Είναι 60 αγωνιστικά λεπτά και για μας και για τον αντίπαλο. Οι ομάδες ξέρουμε η μία την άλλη. Πιστεύω πως αυτή που θα το θέλει πιο πολύ, θα είναι πιο αποτελεσματική και θα έχει και τον τερματοφύλακά της σε καλή μέρα θα πάρει και τους δύο πόντους. Από κει και πέρα και ο αντίπαλος γνωρίζει τα δικά μας πλεονεκτήματα και εμείς τα δικά του".

Στους εντός έδρας αγώνες μέχρι τώρα είδαμε αρκετά μεγάλη στήριξη από τον κόσμο. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες;

"Ναι. Ειδικότερα στο τελευταίο παιχνίδι με το Διομήδη ο κόσμος στήριξε πάρα πολύ την ομάδα. Δεν περιμέναμε να δούμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Είναι κάτι που μας χαροποιεί και μας δίνει δύναμη. Προσπαθούμε να κερδίσουμε και γι αυτούς. Να μη φύγουν δυσαρεστημένοι και τους χάσουμε από τα υπόλοιπα ματς. Είναι φυσικά για μας ένα επιπλέον κίνητρο".

Ποιο είναι το στοιχείο που δίνει στον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα αυτό το απόλυτο νικών;

"Δεν ξέρω αν κάνουμε κάτι καλύτερα από τις άλλες ομάδες. Αυτό που μου κάνει θετική εντύπωση και δεν το είχαμε τα προηγούμενα χρόνια είναι η αντίδραση στο 2ο ημίχρονο. Η ομάδα μπαίνει στο 2ο κομμάτι του αγώνα και συνεχίζει να ανεβάζει την απόδοσή της. Αυτό ήταν μια παθογένεια του τμήματος. Εκείνο το διάστημα είχαμε μια πτώση στην απόδοση με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνουμε διαφορές και να παλεύουμε να τις ξανακερδίσουμε. Αυτό που συμβαίνει φέτος είναι το ότι η ομάδα μπαίνει δυνατά στο 2ο ημίχρονο και αν έχει μία διαφορά την αυξάνει ή εάν είναι πίσω καταφέρνει να γυρίσει το σκορ. Είναι κάτι πολύ θετικό. Συνεχώς ανεβάζουμε ρυθμούς μέσα στον αγώνα και δεν έχουμε πτωτική πορεία. Αυτό ίσως οφείλεται και στον γυμναστή μας, Κυριάκο Γιάγκου, αλλά υπάρχει και μία πολύ καλή σχέση των αθλητών μεταξύ μας. Οι πιο μικροί σε ηλικία γνωρίζουν πλέον εμάς τους μεγαλύτερους. Οι καινούργοι παίκτες δεν είναι και τόσο καινούργιοι μιας και αγωνίζονταν στη Βόρειο Ελλάδα και τους γνωρίζαμε".

Θεωρείς με την εμπειρία σου και από τα έως τώρα δείγματα γραφής ότι η φετινή σεζόν θα είναι μεγάλη και σε διάρκεια και σε επιτυχίες;

"Σε διάρκεια θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη εξαιτίας της αλλαγής στη διεξαγωγή των playoff. Στην ουσία οι ομάδες που θα φτάσουν στην 4άδα θα παίξουν έναν τρίτο γύρο. Θέλει πολύ σωστή διαχείριση για να καταφέρουμε σε αυτόν τον μακρύ δρόμο να πανηγυρίσουμε στο τέλος τίτλους".

Παρακολούθησες το γυναικείο τμήμα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τη Νέα Ιωνία; Πώς είδες τον αγώνα;

"Τα κορίτσια ήθελαν πάρα πάρα πολύ να κερδίσουν. Βρέθηκαν απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή τερματοφύλακα. Δεν ξέρω αν φταίει το άγχος των δικών μας παικτριών ή αν ήταν τόσο καλή. Αυτό που έβλεπα ήταν να παίρνουν πολύ συχνά προσπάθειες χωρίς καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να αποκρούει η τερματοφύλακας, να ανεβάζει την ψυχολογία όλης της ομάδας της και κατά συνέπεια να πέφτει αυτή της δικιά μας ομάδας. Δεν κατάφεραν ποτέ να ξεφύγουν έστω με ένα-δύο γκολ και μοιραία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι περίεργο το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Δύο ομάδες μόνο διεκδικούν το πρωτάθλημα, δύο μεγάλα ντέρμπι. Το ένα πέρασε. Περιμένουμε τώρα το επόμενο".

Από acpaok.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos