Γιατί κινδυνεύει με «λουκέτο» το Καραϊσκάκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ


Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να υποδεχθεί χωρίς τους φιλάθλους του τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League (23 Οκτωβρίου) λόγω της ανακοίνωσης που εξέδωσε εναντίον της ΕΠΟ!

Η ακραία δυσφημιστική ανακοίνωση του Ολυμπιακού κατά ΕΠΟ, ΚΕΔ και ποδοσφαίρου, είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα που επισύρει ακόμα και ποινή έδρας με τις νέες διατάξεις!

Η πρωτόγνωρη απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να εκδώσει την Πέμπτη 29/09 μια άκρως επιθετική ανακοίνωση που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της αυστηρής κριτικής, είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει την παρέμβαση της αθλητικής δικαιοσύνης και οι «ερυθρόλευκοι» είναι πιθανό να απειληθούν από βαρύ πρόστιμο έως και με τιμωρία της έδρας τους μετά τις τροποποιήσεις των κανονισμών! Και όλα αυτά, την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τα εντός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό!

Οι δυσφημιστικές αναφορές κατά της ΕΠΟ, των οργάνων της διαιτησίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου, επισύρουν ποινές που ειδικά για φέτος έχουν αυστηροποιηθεί! Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι τα πειθαρχικά όργανα αποτελούνται πλέον από Τακτικούς Δικαστές, που επιβάλουν ποινές σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κανονισμός και ο Πειθαρχικός Κώδικας και όχι βάσει του ποια ομάδα έχουν απέναντί τους.

Η θέση του Ολυμπιακού, όπως εκφράστηκε την Πέμπτη, είχε ως εξής: «Η ΕΠΟ έχει την απόλυτη ευθύνη για το χάος στο ποδόσφαιρο και για τους κωμικοτραγικούς ορισμούς διαιτητών από το τρίο Βασάρα, Ντέπυς Κοξένογλου, Θωμά Μητρόπουλο και των κολαούζων τους. Η ανικανότητα της ομοσπονδίας έχει ξεπεράσει τα όρια του γελοίου και έχει μετατρέψει το ποδόσφαιρο σε οίκο ανοχής. Ας εξαφανιστούν όλοι τους, να ξεβρωμίσει ο τόπος και να πάμε σε μια νέα μέρα για το ποδόσφαιρο».

Μετά από τέτοιας βαρύτητας ανακοίνωση, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρέμβαση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων της ΕΠΟ, κ.κ. Σιμιτζόγλου και Μπαξεβάνη, οι οποίοι, όπως έχουν πράξει πολλάκις στο παρελθόν (άρα θα πράξουν και τώρα), θα ασκήσουν πειθαρχική δίωξη για δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων.

Από το Δ.Σ. της ΕΠΟ δεν αναμένεται φυσικά αντίδραση, παρά το γεγονός ότι ο τέως πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης συνήθιζε να ζητάει ο ίδιος τη δίωξη για δυσφημιστικές ανακοινώσεις, αλλά μόνο όταν οι «επιθέσεις» προέρχονταν από… Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Από τη στιγμή που θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ θα παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για να απολογηθεί. Από εκεί και πέρα, οι ποινές που προβλέπονται είναι οι εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα περί δυσφήμισης και δυσμενών κρίσεων και συγκεκριμένα στην παράγραφο 4), «επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης είναι η δυσφήμιση της ΚΕΔ και των οργάνων της διαιτησίας», ειδικότερα όταν αποδίδεται «σκοπιμότητα ή δόλος σε ορισμό»!Σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την παράγραφο 5) του ίδιου άρθρου, «επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης είναι η δυσφήμιση του Δ.Σ. της ΕΠΟ», όπου και σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

Όμως στο ίδιο άρθρο, υπάρχει και η παράγραφος 7), η οποία αναφέρει τα εξής:

«Εάν υπαίτια είναι ομάδα, δύναται να επιβληθεί σωρευτικά και ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος, η ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές».

Κατά συνέπεια φαντάζει εξαιρετικά πιθανό να απειληθεί ο Ολυμπιακός ακόμα και με ποινή έδρας. Και το σενάριο αυτό πέφτει ακόμη πιο βαρύ στους «ερυθρόλευκους», αν λάβει κανείς υπόψη ότι τα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια τους είναι με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό!

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos