Τα λαμόγια ακόμη τραγουδούν...


Στο ποδόσφαιρο μπορεί να είσαι καλός και να μη κερδίσεις και κακός και να κερδίσεις. Στην Ελλάδα απλά, όταν είσαι κακός και δεν ανήκεις στους αγαπημένους της ΕΟ, για την ακρίβεια είσαι αυτός που παλεύει για να τους τελειώσει, δεν κερδίζεις ποτέ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας...

Οι επίμαχες φάσεις του Βέροια-ΠΑΟΚ (vid)

Ο ΠΑΟΚ έχει επτά χαμένους βαθμούς φέτος. Τους τρεις μετά την αντίδραση που έβγαλε για τα όργια Παπά στον ημιτελικό πέρυσι, δύο με την Ξάνθη που ο Βάτσιος δεν δίνει καθαρό πέναλτι και δύο σήμερα που ένα πουλί από την Κομοτηνή με δόλο ακύρωσε το γκολ του Περέιρα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όπως δόλο έχει και ο διαιτητής – κουμπαράκι κι αυτός – ο οποίος δεν παίρνει τη φάση πάνω του.

Ποδοσφαιρικά ήταν μία κακή μέρα του Ίβιτς, από αυτές που όλοι έχουμε στη δουλειά μας. Το μεγαλύτερό του λάθος όμως, η τοποθέτηση του Περέιρα στο δέκα, ήταν και αυτό που του έδωσε το γκολ. Είχε την ευκαιρία στο ημίχρονο να βγάλει τον Αργεντίνο ή τον Κλάους για να βάλει τον Μπίσεσβαρ και να ψάξει από νωρίς τις φάσεις που θα κλειδώσει το παιχνίδι. Αυτό δεν μπόρεσε να το κάνει, άργησε και ένα τέταρτο να βάλει τον Ολλανδό, ο ΠΑΟΚ έκανε πέντε καθαρές φάσεις με αυτόν κινητήριο μοσχό, η μπάλα δεν μπήκε και πλέον είναι υπό κρίση.

Είναι προφανές πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα να έχει κακή μέρα στην Ελλάδα. Και στην Ευρώπη είχε την Πέμπτη, αλλά κέρδισε γιατί βρήκε τον τρόπο. Εκεί δεν βρέθηκε ένας απίθανος με δόλο να τους στερήσει τις φάσεις. Πήρε το πέναλτι που ήταν, βρήκε τη φάση που έπρεπε, κράτησε στην άμυνα και κέρδισε. Εδώ όμως ο ΠΑΟΚ είναι το μαύρο πρόβατο. Είναι η ομάδα που κάνει ότι μπορεί για να πέσει η Χούντα, που έχει αλλάξει πλευρά δεκαπέντε Ενώσεις, που έχει τον ηγέτη που μπορεί να πείσει πως δεν είναι χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Άρα είναι λογικό να του επιβάλλεται η κρίση όταν θα δοθεί η ευκαιρία.

Κάποιος βέβαια θα πει πως ο Ίβιτς το παράκανε με το ροτέισον. Η αλήθεια όμως είναι πως από το Λίμπερετς φαινόταν πως παίκτες όπως ο Μάτος, ο Κάνιας, ο Τζαβέλλας και ο Λέοβατς έπρεπε να πάρουν ανάσες. Επίσης, το σημερινό παιχνίδι είναι το πιο εύκολο θεωρητικά για το επόμενο δίμηνο. Άρα, έπρεπε ο Ίβιτς να δώσει σε κάποιους παίκτες προσαρμογή στα 90 λεπτά έτσι ώστε να είναι έτοιμοι όταν θα έρθει η στιγμή. Δεν γινόταν να τους ρίξει στη μάχη όταν ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων θα μεγαλώσει.

Έδωσε χρόνο στον Μαλεζά, στον Μυστακίδη, στον Περέιρα, στον Χαρίση. Άλλοι ήταν υποφερτοί άλλοι ήταν κακοί. Σημασία όμως έχει πως αν ο βοηθός και ο διαιτητής τηρούσαν τους κανονισμούς, η κουβέντα θα ήταν άλλη.

Και κάπου εδώ, ο Κύρος Βασσάρας, είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί. Άλλωστε σύντομα τα ψωμιά του τελειώνουν και θα πρέπει να κυκλοφορήσει στη πόλη του. Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να ζήσει μακριά από αυτή... Τότε, ας μείνει μέχρι και τις 27 στη θέση του.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown