Σωστή η απόφαση Σιδηρόπουλου να μην διακόψει οριστικά το ντέρμπι


Ο Σιδηρόπουλος δεν διέκοψε τον αγώνα της Τούμπας όταν μια φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που οφείλεται στις ελάφρυνση συνεπειών και ποινών που έχει υποστεί ο πειθαρχικός κώδικας.


Στο 78ο λεπτό του ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ένας ανεγκέφαλος από τη Θύρα 4 εκτόξευσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μια φωτοβολίδα με εκτοξευτήρα-πιστόλι. Μια ενέργεια η οποία πρέπει να πούμε ότι αποδοκιμάστηκε έντονα από όλο το υπόλοιπο γήπεδο.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι και προειδοποίησε τους γηπεδούχους ότι αν η ρίψη επαναληφθεί, θα διακόψει τον αγώνα οριστικά.

Η απόφασή του ήταν ορθή, καθώς σε σχέση με πέρσι, όπου με την πρώτη εκτόξευση φωτοβολίδας ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί άμεσα, ο Κανονισμός έχει αλλάξει. Η αλλαγή έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε από την ΕΠΟ, έπειτα από αίτημα της Σούπερ Λίγκας να υπάρξει γενική ελάφρυνση σε όλες τις ποινές.

Συγκεκριμένα λοιπόν, στο άρθρο 15, παράγραφος 3, εδάφιο Β’-γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, αναφέρονται τα εξής:

«Εάν η ρίψη αντικειμένων αφορά φωτοβολίδες που ρίπτονται με πιστόλι είτε αυτές ρίπτονται με καμπύλη τροχιά είτε σε ευθεία βολή, τότε ο διαιτητής διακόπτει προσωρινά τον αγώνα και γίνεται προειδοποίηση από τα μεγάφωνα του γηπέδου, σε βάρος δε της υπαίτιας ομάδας επιβάλλεται χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ.

Εάν, μετά την επανέναρξη του αγώνα, επαναληφθεί η ρίψη φωτοβολίδων, ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά:

α. με χρηματική ποινή από 25.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ και,

β. με ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για 1 αγωνιστική ημέρα.


Εάν από τη ρίψη φωτοβολίδων υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο, τότε ο

αγώνας διακόπτεται οριστικά (χωρίς την ανάγκη ύπαρξης προηγούμενης ειδοποίησης) και επιβάλλονται στην υπαίτια ομάδα, σωρευτικά, οι ακόλουθες ποινές:

α. χρηματική ποινή από 30.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ και,

β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από 1 έως 2 αγωνιστικές ημέρες».

Κατά συνέπεια, ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει καν με τιμωρία της έδρας του, καθώς όπως αναφέρει ο Κανονισμός, η προβλεπόμενη ποινή πλέον είναι πρόστιμο από 10.000 έως 30.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos PAOK