Ας αρχίσουν τώρα να ψάχνουν για χαφ


Ο Σταύρος Κόλκας αρθρογραφεί στη «Μ» για τα διαιτητικά λάθη που στέρησαν τέσσερις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και τις ποδοσφαιρικές αδυναμίες του Δικεφάλου


Είναι γεγονός πως ο ΠΑΟΚ στερήθηκε τέσσερις βαθμούς από διαιτητικά λάθη στα δύο τελευταία παιχνίδια Πρωταθλήματος. Οι ποδοσφαιρικές του αδυναμίες θα μπορούσαν να είχαν καλυφθεί αν οι διαιτητές ήταν αυτοί που πρέπει.

Όμως δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθούμε και σε αυτές. Άλλωστε εξέλιξη χωρίς καλοπροαίρετη κριτική δεν μπορεί να υπάρξει.

Την περασμένη Κυριακή, ζήσαμε τη χειρότερη μέρα του Βλάνταν Ίβιτς στον ΠΑΟΚ. Με τις επιλογές του ακύρωσε ουσιαστικά όλους τους πιθανούς τρόπους ανάπτυξης και το γεγονός αυτό στέρησε από την ομάδα μία ώρα αγώνα. Όταν μπήκε ο Μπίσεσβαρ η εικόνα άλλαξε προς το καλύτερο.

Το θέμα για τον Ίβιτς, που έπρεπε να κάνει ροτέισον, ήταν να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν και να τους έχει όσο το δυνατόν πιο έτοιμους για το «καυτό» πρόγραμμα που έρχεται.

Το ότι Τζαβέλλας, Μάτος, Κάνιας ήταν εκτός ομάδας έχει μία λογική. Εξήντα παιχνίδια δεν μπορούν να παίξουν σίγουρα.

Όμως αυτό που δεν είχε λογική ήταν η μη χρησιμοποίηση του Κίτσιου στα δεξιά για να παίξει ο Κρέσπο, δεν είχε λογική η μη χρησιμοποίηση του Μπίσεσβαρ από την αρχή, δεν είχε λογική η αλλαγή του Ροντρίγκες για να παίξει ο Κάμπος που δεν είναι καλά ακόμη.

Το σημαντικότερο κενό πάντως εμφανίζεται στα χαφ. Δεν έπαιξε μόνο ο Κάνιας στη δυάδα και επήλθε το χάος. Ο Χαρίσης δεν άρπαξε την ευκαιρία και μάλιστα σε παιχνίδι που δεν έκαιγε η μπάλα. Φαντάζομαι τι θα συμβεί όταν ο Κάνιας δεν παίξει π.χ. στο Καραϊσκάκη.

Το ότι έγραψα πως είναι λάθος η αποχώρηση του Τζιόλη από την ομάδα ήταν ένα γεγονός που έστρεψε πολλούς εναντίον μου. Πλησιάζει η στιγμή που θα κατανοήσουν άπαντες πως δεν το έγραψα επειδή είναι και καλά φίλος μου, αλλά επειδή έχω ποδοσφαιρική λογική. Επειδή ο Τζιόλης ποτέ δεν θα επιστρέψει στην ομάδα έτσι όπως σκέφτονται μέσα σε αυτή, καλό θα ήταν να ψαχτούν από τώρα για τον Γενάρη και για 6άρι και για 8άρι. Νωρίς ξέρω, όμως κακά τα ψέματα, όταν δεν υπάρχει σίγουρη κάλυψη του Κάνιας και το δημιουργικό μου 8άρι, ο Σάκχοφ, δεν έχει δείξει τίποτα ακόμη, τότε είμαι υποχρεωμένος να κάνω την έρευνά μου ως οργανισμός και να καλυφθώ στην μεταγραφική περίοδο που έρχεται. Και μάλιστα, να τους έχω διαθέσιμους αυτούς τους παίκτες την 1η του Γενάρη. Μη χαθεί και αυτός ο μήνας.

Ο Μίχελ κακά τα ψέματα είναι άπειρος. Πόνταρε σε παιδιά που έχουν στοιχεία αλλά δεν μέτρησε την προσωπικότητα. Και έρχεται η στιγμή που περιμένεις να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Η ομάδα είναι καλή, της λείπουν κάποια πράγματα και πρέπει να βρεθούνε. Για την ακρίβεια, η ομάδα έχει αδυναμίες όπως έχουν και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές. Απλά μείναμε πίσω λόγω διαιτησίας. Θα μπορούσε σήμερα να είναι άλλη η κουβέντα.

Όμως έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε αυτές τις αδυναμίες. Αν δεν το κάνουμε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown