Νίκη και τώρα Ευρώπη για την Κ20


Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε η Κ20 του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Super League, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της ΑΕΠ Ηρακλής στην Νέα Μεσημβρία για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν σκληρό από το πρώτο λεπτό με τις δυνατές μονομαχίες στον χώρο κυρίως της μεσαίας γραμμής να προκαλούν συχνές διακοπές που δεν βοήθησαν στο να έχει καλό ρυθμό η αναμέτρηση. Ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ σε καλό χρονικά σημείο και διαχειρίστηκε έξυπνα το υπόλοιπο παιχνίδι, κάνοντας και μία ελαφρά συντήρηση δυνάμεων ενόψει και των μεσοβδόμαδων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά πήρε από την αρχή την κατοχή της μπάλας και άρχισε να πιέζει και να ψάχνει τρόπους να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Στο 10′ οΝουκάρης έπιασε δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, στο 19′ ο Κόζακβρήκε με σέντρα τον Ματθαίου ο οποίος έπιασε ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ το οποίο μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 23′ ο Ουκρανός παίκτης του ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου με σουτ εκτός περιοχής χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον πορτιέρο της ΑΕΠ Ηρακλής.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στον γήπεδο και προσπάθησαν να απειλήσουν αλλά στο 34′ ο Δικέφαλος πήρε κεφάλι στο σκορ. ΟΠαπαθανασίου από τα δεξιά έκανε ωραίο γέμισμα, η μπάλα έσκασε μέσα στην μικρή περιοχή και ο Κόζακ με καρφωτή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, σκορ το οποίο δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα και αναζήτησαν σε αρκετές περιπτώσεις το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε την νίκη. Η μεγαλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 77′ όταν ο Ματθαίου εξ επαφής δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Το εύθραυστο προβάδισμα γέμισε με άγχος τους παίκτες του Γκαρσία, που στα τελευταία λεπτά επέτρεψαν στην ΑΕΠ Ηρακλής να ψάξει την ισοφάριση. Στο 80′ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ στο 87′ παίκτης του Γηραιού αστόχησε από καλή θέση, στην τελευταία σημαντική στιγμή του ματς.

Στα παράδοξα του αγώνα ήταν ότι η ΑΕΠ Ηρακλής είχε στην 18άδα της οκτώ ποδοσφαιριστές που έχουν θητεύσει στο PAOK Academy. 

Ο λόγος για τουςΠαπαδόπουλο, Πεχλιβανίδη, Γουνόπουλο, Χατζηδίμπα, Ευθυμίου,Βλαχόπουλο, Νέστωρα και Δραγάνη, οι οποίοι τέθηκαν αντιμέτωποι με την παλιά τους ομάδας. Μάλιστα ο Βασίλης Χατζηδίμπας που φόρεσε πριν ένα μήνα τα κυανόλευκα τέθηκε αντιμέτωπος με τον αδερφό του Κώστα, ο οποίος από φέτος είναι μέλος της Κ20 του ΠΑΟΚ.

Το μυαλό όλων πλέον στον Δικέφαλο στρέφεται στο προσεχές παιχνίδι κόντρα στην Ακαδημία Πούσκας για το UEFA Youth League, την Τετάρτη (19.09 18:00) στο Καυτανζόγλειο, στον επαναληπτικό του 1-1 της Ουγγαρίας

Η σύνθεση του Δικεφάλου:
Μούτσα, Παπαθανασίου, Δοδοντσάκης, Δημητρίου, Γιαλαμούδης, Κυριλλίδης (60′ Μελετίδης), Κόζακ (67′ Αηδονίδης), Νουκάρης, Ματθαίου, Χατζηδίμπας, Κωνσταντίνου (60′ Σταθόπουλος)

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos