Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Ξάνθη


Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής της Super League κόντρα στην Ξάνθη στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Ξανθιώτες, λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη του φετινού πρωταθλήματος.

#28 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α’ Εθνική έχει η Ξάνθη και στις 27 μέχρι τώρα επισκέψεις της στην Τούμπα έχει ηττηθεί τις 19 φορές, ενώ υπάρχουν ακόμη πέντε ισοπαλίες και τρεις νίκες της ακριτικής ομάδας.

#2
ισοπαλίες ήταν ο απολογισμός της περσινής περιόδου, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Ήταν η τρίτη φορά που συνέβη αυτό, αφού και τις περιόδους 1995-96 και 2003-04 δεν υπήρξε νικητής στα δύο ματς που έδωσαν για το πρωτάθλημα.

#8 φορές έχει επικρατήσει ο ΠΑΟΚ με 1-0 της Ξάνθης ως γηπεδούχος και αυτό είναι το «αγαπημένο» του σκορ με την ακριτική ομάδα. Ακολουθεί το 2-1 με τέσσερις εμφανίσεις. Οι 12 από τις 19 νίκες του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης είναι με ένα γκολ διαφορά. Παράλληλα και οι τρεις νίκες των Ακριτών μέσα στην Τούμπα είναι με σκορ 1-0. Από δύο εμφανίσεις έχουν το 3-0, το 4-1 και το 2-0. Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1999 με 5-0.

#Ο Κώστας Φρατζέσκος και ο Βεριντιάνο Μαρτσέλο είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Με πέντε γκολ ο καθένας οδηγούν την κούρσα των σκόρερ και ακολουθούν ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο Βλάνταν Ίβιτςκαι ο Πέτρος Τεγγελίδης με τέσσερα, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης έχουν από τρία γκολ, με τον δεύτερο να είναι αυτός που απειλεί να αλλάξει τις ισορροπίες στον σχετικό πίνακα. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος την σεζόν 2014-15 ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-1 επί της Ξάνθης ενώ το 2015-16 έμειναν στο 0-0.

#Ο Ζήσης Βρύζας είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για λογαριασμό και των δύο. Στις 28 Ιανουαρίου 1996 στο 3-3 μέσα στην Τούμπα για την ακριτική ομάδα και στις 25 Οκτωβρίου 1998 μέσα στην Ξάνθη στη νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0. Συνολικά ο Ζήσης Βρύζας έχει αγωνιστεί σε 7 ματς με την Ξάνθη κόντρα στον ΠΑΟΚ και σημείωσε ένα γκολ, ενώ με τα χρώματα του ΠΑΟK βρέθηκε 8 φορές αντιμέτωπος με την Ξάνθη.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ kostas