Για να γίνει κάποιος πρωταθλητής, θα πρέπει να αισθάνεται έτσι

Σου λείπουν δώδεκα διεθνής, ο Μαλεζάς δεν αγωνίζεται όπως και ο Τιάμ και κατεβάζεις ενδεκάδα με τον Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρα, Μάτος στην άμυνα, Κάνιας 6άρι, Πέλκα και Μπίσεσβαρ 8άρια, Τζάλμα, Κλάους και Περέιρα στην επίθεση με αποτέλεσμα να γελάσει το χειλάκι σου.

Η ομάδα έχει απίστευτο βάθος για ελληνική και αυτό είναι ένα προϊόν εκμετάλλευσης από τον Βλάνταν Ίβιτς. Δεν θα χρειαστεί να παρατήσει θεσμό όπως έκανε πέρυσι ο Τούντορ με το Γιουρόπα Λιγκ και ο Αναστασιάδης με το κύπελλο Ελλάδος. Ίσα – ίσα θα παρακαλάει ο Ίβιτς να μη φύγει από κανέναν θεσμό.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μάθει να υπερασπίζεται το πρότζεκτ του και το κοινό του να δίνει υπεραξία στα στελέχη του. Παρατηρούσα τις μεταγραφές των άλλων. Εντάξει, παικτάρα κάποτε ο Καρντόσο, αλλά πέρυσι είχε την ίδια αποτελεσματικότητα με τον Τζάλμα Κάμπος στο ίδιο Πρωτάθλημα.

Ο Ροντρίγκες που περνάει απ όλους μας στο ντούκου ουκ ολίγες φορές, σε εκατό παιχνίδια καριέρας λιγότερα από τον Ιμπάρμπο, έχει 13 γκολ παραπάνω και ίδιες ασίστ. Ο Πέλκας που τόσο υποβαθμίζουμε οι ΠΑΟΚτσήδες, είχε καλύτερα στατιστικά από τον ηγέτη της ΑΕΚ Μάνταλο, με 9 γκολ και 9 ασίστ έναντι 5 γκολ και 9 ασίστ του αρχηγού της Ένωσης, τα τέσσερα από τα οποία στο κύπελλο.

Ο Κλάους πέρυσι χωρίς προετοιμασία και με μικρότερη συμμετοχή απ ότι σε άλλες χρονιές, έγραψε 15 γκολ, τη στιγμή που η ΑΕΚ θα βασιστεί στον Αλμέιδα του ενός γκολ πέρυσι στο Ανόβερο.

Αλήθεια έχει καταλάβει κανείς πως εκτός του ότι ο Ολυμπιακός έχει χάσει την ΕΠΟ, διατήρησε την ίδια δυάδα κεντρικών αμυντικών; Γιατί ο Τσιγκρίνσκι που πήρε η ΑΕΚ είναι παικτάρα, ενώ τον έχω απορρίψει τρεις φορές λόγω τραυματισμών;

Ο Γλύκος γιατί ακριβώς είναι χειρότερος του Στιλ, του Καπίνο και του Ανέστη; Που έπαιξαν όλοι αυτοί για να καταλάβουμε.

Και γιατί γενικά ο ΠΑΟΚ να έχει την νοοτροπία πως είναι πίσω από αυτούς, ενώ τερμάτισε από πάνω τους πέρυσι πλην Ολυμπιακού.

Αυτό που οφείλει να πετύχει ο ΠΑΟΚ είναι να δώσει επιχειρηματολογία στο κοινό του και πίστη πως μπορεί να τα καταφέρει. Ο ρόλος της διοίκησής του δεν είναι διακοσμητικός. Πρέπει να δώσει το όραμα. Και πρέπει να μάθει το κοινό του να υπερασπίζεται την ομάδα του. Αυτό που συμβαίνει ειδικά με τους έλληνες παίκτες είναι να σε βγάζει από τα ρούχα σου. Αν γράψεις κάτι καλό για αυτούς σε δείχνουν με το δάχτυλο. Μιλάμε για παράνοια.

Όλοι είναι παίκτες του ΠΑΟΚ. Έλληνες, ξένοι, οι πάντες. Αντί να κοιτάξεις το πώς θα τους κάνεις να αισθανθούν όμορφα που παίζουν στην ομάδα σου, τους σκάβεις και τους μειώνεις έναντι των αντιπάλων σου.

Αν θέλετε να πάρουμε πρωτάθλημα, θα πρέπει να μάθουμε πρώτα να σεβόμαστε τους επίδοξους πρωταθλητές. Και να τους κάνουμε να αισθανθούν τέτοιοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown