«Τούρμπο» ΠΑΟΚ στοχεύει σε τίτλο

Ο πιο πλήρης ΠΑΟΚ των τελευταίων 15 ετών αρχίζει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα από την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Ο πιο πλήρης ΠΑΟΚ των τελευταίων 15 (και πλέον) ετών αρχίζει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα από αύριο (Κυριακή) στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, μπροστά στο απαιτητικό κοινό του. Αυτός ο ΠΑΟΚ, που έχει ήδη δώσει τέσσερα επίσημα παιχνίδια στην Ευρώπη (δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ και δύο στο Γιουρόπα Λίγκ) και μετρά δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, είναι ικανός για μεγάλα πράγματα την φετινή σεζόν, στις εγχώριες διοργανώσεις.

Σας παρουσιάζουμε το σημερινό ρεπορτάζ με όλους τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του ο Βλάνταν Ιβιτς και τους οποίους μπορεί να αξιοποιήσει, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα, για να διεκδικήσει ο Δικέφαλος τις νίκες που είναι απαραίτητες προκειμένου να πετύχει τον μεγάλο του στόχο. Παραθέτουμε δύο διαφορετικούς πίνακες, ενδεικτικά, στους οποίους παρουσιάζουμε τους παίκτες της ομάδας και τις θέσεις στις οποίες κατά κύριο λόγο αγωνίζονται. Βεβαίως ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα, μπορεί να δούμε μέσα στην σεζόν και ορισμένες διαφοροποιήσεις.

 Συνολικά 27 παίκτες καταγράφουμε στους δύο πίνακες, χωρίς να υπολογίζουμε τους ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στα πλάνα του Ιβιτς, όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά.  Σε αυτό το ρόστερ πιστεύουν ακράδαντα οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, κάτι που έχουν αναφέρει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Βλέποντας τους δύο πίνακες και τους παίκτες, το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι πως αυτός ο ΠΑΟΚ είναι πιο πλήρης από ποτέ. Με μοναδική εξαίρεση το γεγονός ότι δεν αποκτήθηκε ένας ακόμη «φουνταριστός επιθετικός» παρά τις προσπάθειες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, διαδοχικά με τις προτάσεις στους Κονοπλιάνκα, Μίκου, Βάσκεθ, σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται υπερπλήρης.

Μιλάμε για έναν Turbo ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι ικανός, να διεκδικήσει την κατάκτηση ενός τίτλου στις εγχώριες διοργανώσεις, κάτι που θέλουν αναμφίβολα οι χιλιάδες οπαδοί του αλλά και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Πρόσφατα ο Βλάνταν Ιβιτς είχε δηλώσει πως έχει δύο παίκτες σε κάθε θέση, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως καλείται να διαχειριστεί ένα πλούσιο ρόστερ με πολλές επιλογές.

Για παράδειγμα στο αυριανό παιχνίδι δεν θα παίξει στα αριστερά ο τιμωρημένος Λέοβατς, όμως εκεί λογικά θα μετακινηθεί ο Λέο Μάτος και στα δεξιά θα αγωνιστεί ο Κίτσιου. Πρόκειται για μία υποχρεωτική ανακατάταξη στην ενδεκάδα, που αποδεικνύει επιπροσθέτως και τις ισχυρές εναλλακτικές λύσεις που έχει ο προπονητής στην διάθεσή του.

Ένα σημαντικό ακόμη στοιχείο, είναι πως μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί, κάτι ιδιαιτέρως ευχάριστο και αυτό οφείλεται στην δουλειά που γίνεται αλλά και στην πρόληψη. Ο Βλάνταν Ιβιτς παράλληλα, δείχνει με την εργατικότητα και την σοβαρότητα του πως μπορεί να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα. Πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα επικρατήσει μέσα στα αποδυτήρια. Όταν τα αποδυτήρια είναι «υγιή», αυτός ο ΠΑΟΚ έχει προοπτικές για να κατακτήσει ένα τίτλο. Είναι βεβαίως σημαντικό να μην υπάρχουν διαιτητικές παρασπονδίες, όπως συνέβαινε επί σειρά ετών.

Εν ολίγοις και σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο (γιατί το θέμα της διαιτησίας έχει σχέση και με τις εξωαγωνιστικές σχέσεις) ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης, έχει παίκτες σε όλες τις θέσεις και ξεκινά αυτό τον μαραθώνιο με τις καλύτερες προοπτικές για να διεκδικήσει υψηλούς στόχους. Παρά την αφαίρεση των τριών βαθμών από την περσινή σεζόν, ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα για να τα καταφέρει.

 ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

4-3-3

Τερματοφύλακας

71 Γλύκος

Αμυντικοί

3 Μάτος, 15 Κρέσπο, 31 Τζαβέλλας, 4 Λέοβατς

Μέσοι

16 Τσίμιροτ, 87 Κάνιας, 28 Σάκχοφ (21 Μπίσεσβαρ)

Επιθετικοί

10 Τζάλμα Κάμπος, 33 Αθανασιάδης (14 Περέιρα), 24 Ροντρίγκες

 
* Η βασική ενδεκάδα προκύπτει από τους παίκτες που προτίμησε ο Ιβιτς στα τέσσερα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν, κόντρα σε Αγιαξ και Ντιναμό Τιφλίδας. Με εξαίρεση τον Χαρίση, ο οποίος ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια και είναι πάντα στις επιλογές του προπονητή.
* *Ο ΠΑΟΚ έχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Μοναδική εξαίρεση ο φορ που δεν αποκτήθηκε τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών παρά τις δεδομένες προτάσεις που έκαναν οι επιτελείς του Δικεφάλου.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

4-3-3

Τερματοφύλακας

23 Μπρκιτς (1 Βελλίδης)
  
Αμυντικοί

70 Κίτσιου, 43 Βαρέλα (44 Πούγγουρας), 13 Μαλεζάς, 34 Κοροβέσης (18 Γιαννούλης)

Μέσοι

8 Χαρίσης, 77 Πέλκας, 80 Δημητριάδης

Επιθετικοί

27 Μυστακίδης, 20 Κουλούρης, 7 Τιάμ

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown