Τσίμιροτ : «Αν υπάρξει ισονομία ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάει ψηλά»

Ο 23χρονος μέσος του Δικεφάλου του Βορρά μιλάει  για τους στόχους της ομάδας του και το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γκόικο Τσίμιροτ την περσινή σεζόν έμαθε για τα καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και βίωσε όλα εκείνα που κάνουν τον κόσμο να αδιαφορεί για το πρωτάθλημα. Ο Βόσνιος λίγο πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος μίλησε για την ομάδα του, τους στόχους της αλλά και  τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρξουν ώστε ο Δικέφαλος να είναι ανταγωνιστικός  και να διεκδικήσει τίτλους.

 - Νέα χρονιά, νέοι στόχοι για τον ΠΑΟΚ. Ποιες είναι οι βλέψεις και οι φιλοδοξίες;

 «Όπως κάθε ομάδα θέλει να γίνεται συνεχώς καλύτερη, έτσι κι εμείς θέλουμε να δείξουμε πως έχουμε κάνει βήματα προόδου σε σχέση με το τέλος της περασμένης σεζόν και την παρουσία μας στα Play Offs. Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας».

- Θεωρείς ότι έχει μπορεί φέτος το πρωτάθλημα να είναι πιο ανταγωνιστικό και τι χρειάζεται για να λάβει αυτό χώρα;

«Νομίζω πως όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ελπίζουν και περιμένουν ένα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα όπου όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, χρειάζεται ισονομία. Όταν όλοι ξεκινούν από την ίδια βάση, τότε μπορείς να περιμένεις ανταγωνιστικότητα».

- Έχεις την αίσθηση πως θα δούμε καλύτερο ή χειρότερο πρωτάθλημα τη νέα αγωνιστική περίοδο;

«Νομίζω ότι θα είναι καλύτερο. Υπάρχουν τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες που θα παλέψουν στα ίδια και υπάρχουν και ομάδες που μπορούν να προκαλέσουν πολλές ζημιές».

- Τι πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξει για να βελτιωθεί το πρωτάθλημα;

«Να βελτιωθούν οι υποδομές, να γίνει καλύτερη η οργάνωση, διότι δεν είναι ευχάριστο να μην ξέρεις πότε και αν θα παίξεις, να γίνει πιο ελκυστικό συνολικά το… προϊόν. Είναι στοιχεία που θα φέρουν τον κόσμο πίσω στις κερκίδες. Και όταν τα γήπεδα είναι γεμάτα, το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα είναι καλύτερο».

-Ποιο θεωρείς ότι είναι το απαραίτητο στοιχείο ούτως ώστε ο ΠΑΟΚ να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου;

«Συγκέντρωση, πίστη και δύναμη. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, το ρόστερ είναι γεμάτο με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ο προπονητής έχει ξεκάθαρες ιδέες για το ποδόσφαιρο και θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά, να μην παρασυρόμαστε, να μην αποσπάται η προσοχή μας, να μην ασχολούμαστε με πράγματα εκτός αγωνιστικών χώρων. Να είμαστε ενωμένοι σαν οικογένεια και να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Αν υπάρξει ισονομία ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάει ψηλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown