Ώρα κυπέλλου για ΠΑΟΚ


Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ  στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, την προσεχή Πέμπτη 29/9/2016 και ώρα 10:30 στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, θα διενεργηθεί η κλήρωση για τους αγώνες της 2ης φάσης.

Σε αυτή τη φάση παίρνουν μέρος οι 16 ομάδες της Superleague και 16 ομάδες της Football League, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε ομίλους των τεσσάρων.

Αναλυτικα η διαδικασία
2η φάση
α. Διεξαγωγή/όμιλοι
Θα λάβουν μέρος οι δεκαέξι (16) ομάδες της Β΄ Εθνικής (Football League), όπως προέκυψαν από την 1η φάση, και οι δεκαέξι (16) ομάδες της Α΄ Εθνικής ( Super League). Σύνολο τριάντα δύο (32) ομάδες.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα των ομίλων. Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών.

Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ ομίλους και ο κάθε όμιλος θα αποτελείται από τέσσερις (4) ομάδες, από τις οποίες δύο (2) θα είναι της Super League και δύο (2) της Football League.
β. Κλήρωση

Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2015-2016 στις θέσεις ένα έως οχτώ (1 έως 8) της βαθμολογίας.
Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό ένα (1).

Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2015-2016 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο (2) ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League.

Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό δύο (2)
Στην τρίτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οχτώ ( 8) ομάδες της Β΄ Εθνικής, όπως θα προκύψουν από τη δημόσια κλήρωση.
Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό τρία (3).

Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες της Football League.

Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό τέσσερα (4).
Οι οχτώ (8) όμιλοι θα συγκροτηθούν με μία ομάδα από κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες που θα τοποθετείται σε όμιλο κατόπιν κλήρωσης.

Η συγκρότηση θα ξεκινήσει από την τέταρτη κατηγορία. Θα ολοκληρωθεί, με τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

γ. Σύστημα Διεξαγωγής/ Πρόκριση
Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων της 2ης φάσης. Θα διασφαλίζει, ρητώς, ότι οι δύο ομάδες της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) στην έδρα τους.

Και οι δύο (2) ομάδες της Β΄ Εθνικής θα δώσουν δύο (2) αγώνες στην έδρα τους και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας, ως ακολούθως:

1η αγωνιστική: 1Χ2, 4Χ3
2η αγωνιστική: 3Χ1, 2Χ4
3η αγωνιστική: 3Χ2, 4Χ1.

Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

δ. Ισοβαθμίες

Στους αγώνες της 2ης φάσης σε περιπτώσεις ισοβαθμίας ομάδων στην τελική βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ kostas