+30 Ενώσεις τελειώνουν την Εγκληματική Ποδοσφαιρική Οργάνωση


Οι εκλογές της Ομοσπονδίας οριστικοποιήθηκαν και το SDNA αναλύει τα δεδομένα στο δρόμο προς την κάλπη, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι έρχεται το τέλος της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Έπειτα από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, είναι οριστικό πια ότι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα αναδειχθεί στις 26 Οκτωβρίου, στα Χανιά. Ο χρόνος, λοιπόν, έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα και το SDNA αναλύει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί 28 μέρες πριν από την κρίσιμη ΓΣ, τα οποία μαρτυρούν ότι έρχεται η αλλαγή σελίδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή η παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου μπορεί να θεωρεί ότι έχει στο πλευρό της... μπετόν 30 ενώσεις, καθώς και δέκα ομάδες της Σούπερ Λίγκας (30 επί 3 ψήφους κάθε ένωση, συν 10 των ομάδων και φτάνουμε στον... μαγικό αριθμό 100). Όμως, όλα δείχνουν ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί, καθώς οι ζυμώσεις και οι διαβουλεύσεις κορυφώνονται όσο περνούν οι μέρες και είναι εμφανές ότι η...παράσταση νίκης που καταγράφεται για την αντιπολίτευση, θα παίξει σημαντικό ρόλο για την τελική επιλογή ενώσεων που τηρούν στάση αναμονής.

Για να διαπιστώσει κανείς το... ρεύμα και την αλλαγή σκηνικού είναι αρκετό να αναλογιστεί ότι στη ΓΣ του περασμένου Ιουνίου η αντιπολίτευση είχε την στήριξη της πλειοψηφίας 25 ενώσεων (22 με 3-0 και τρεις με 2-1) και από τότε έχει προσθέσει στις δυνάμεις της την Άρτα και την Καστοριά που δεν είχαν ψηφίσει καθόλου, την Χαλκιδική που είχε ψηφίσει την συμπολίτευση, την Αχαΐα, η οποία είχε κάνει το ίδιο και τώρα αναμένεται να στηρίξει Γραμμένο με τουλάχιστον 2-1, ενώ εσχάτως πέρασαν στο στρατόπεδό της ακόμη δύο Ενώσεις, που αναμένεται να γίνουν γνωστές ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, ενώ στη ΓΣ του Ιουνίου οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ είχαν μοιραστεί (6-6 και τέσσερις δεν ψήφισαν καθόλου, όπως ο Πανιώνιος, ο Αστέρας, ο Ηρακλής και ο Πλατανιάς), υπάρχουν ομάδες που είτε άλλαξαν στάση, όπως η Βέροια, είτε επέλεξαν το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, όπως ο Πλατανιάς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πλέον στην πλευρά της αντιπολίτευσης βρίσκονται τουλάχιστον 10 από τις 16 ομάδες της Λίγκας, με προοπτική να γίνουν 12.

Την ίδια στιγμή, η πλευρά της συμπολίτευσης μπορεί να θεωρεί δεδομένα στο πλευρό της 20 ενώσεις, ενώ πέντε ενώσεις φαίνεται ότι θα αποτελέσουν... μήλα της Έριδος το επόμενο διάστημα, καθώς τα διοικητικά τους συμβούλια είναι «σπασμένα» (δεν τάσσονται, δηλαδή, με απόλυτη πλειοψηφία υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς) και σίγουρα αμφότερες θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την στήριξή τους.

Ίσως δώσουν ένα πρώτο δείγμα των προθέσεών τους στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου για την ανάδειξη της εκλογικής επιτροπής, όπου θα γίνει και ένα... exit poll εν όψει των εκλογών. Ένα exit poll που αναμένεται να καταγράψει την αλλαγή του σκηνικού σε σχέση με το οριακό αποτέλεσμα υπέρ της συμπολίτευσης στη ΓΣ του Ιουνίου, αποτυπώνοντας την ξεκάθαρη «δυναμική νίκης» που έχει πλέον η παράταξη Γραμμένου.

Απέμειναν ουσιαστικά 27 και σήμερα για το φινάλε της πιο θλιβερής περιόδου στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos