Με στόχο να γίνει «γούρικος» ο 13ος αγώνας με Ιταλούς

Ο ΠΑΟΚ κοντράρεται σήμερα για 13η φορά στην ιστορία του με ιταλικές ομάδες με στόχο να βελτιώσει μια πολύ δυσμενή παράδοση.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (15/9, 22:05) την Φιοερεντίνα σε έναν αγώνα που είναι ο 13ος της ιστορίας του με ιταλική ομάδα.

Εκτός από την ποιότητα των «βιόλα», ο Δικέφαλος έχει να αντιμετωπίσει και μια ιδιαιτέρως δυσμενή παράδοση με ομάδες από τη γειτονική χώρα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία για το παρελθόν κόντρα σε ιταλικούς συλλόγους και την παρουσία του Δικεφάλου στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά: 

#Το 2014 ο ΠΑΟΚ είχε συναντηθεί πάλι με την Φιορεντίνα για τους ομίλους του Europa League. Το πρώτο παιχνίδι τότε είχε γίνει στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 με ένα γκολ του Βάργκας στο 38ο λεπτό . Στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε στην στην Ιταλία, ο Δικέφαλος είχε πάρει ισοπαλία με 1-1 (88’ Πασκουάλ  – 81’ Μάρτενς).

#Αυτή είναι η έβδομη φορά που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με ομάδα από την Ιταλία για τα κύπελλα Ευρώπης. Από το 1973-74 που αντιμετώπισε την Μίλαν για το Κύπελλο Κυπελλούχων μέχρι και σήμερα έχει αγωνιστεί με πέντε διαφορετικές ομάδες, αφού με την Ουντινέζε βρέθηκαν δύο φορές αντίπαλοι.
 
#Στα έξι ματς που έχει δώσει με ιταλικές ομάδες ως γηπεδούχος μετρά 1 νίκη – 2 ισοπαλίες – 3 ήττες. Η μοναδική του νίκη είναι με αντίπαλο την Ουντινέζε με 1-0 στην κανονική διάρκεια στις 9 Νοεμβρίου 2000, ενώ το τελικό 3-0 έδωσε τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA.

#Οι δύο ισοπαλίες είναι με την Μίλαν (2-2) στις 20 Μαρτίου 1974 και την Νάπολι (1-1) στις 6 Οκτωβρίου 1988. Υπάρχουν ακόμη τρεις εντός έδρας ήττες από την Βερόνα, την Ουντινέζε και την Φιορεντίνα.

#30 αγώνες έχει δώσει στην φάση των ομίλων των ομίλων του Europa League στις οποίες μετρά 12 νίκες, 13 ισοπαλίες και πέντε ήττες. Σε αυτές τις αναμετρήσεις o ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει 38 γκολ ενώ δέχθηκε 25. Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, στην συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης, είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης με εννιά τέρματα, δεύτερος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με έξι και τρίτος ο Βιεϊρίνια με τέσσερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown