Καταγγέλλουν την ΕΠΟ και ζητούν παρέμβαση της FIFA

Με αφορμή τα κακώς κείμενα της ΕΠΟ ζήτησαν την άμεση παρέμβασή της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έστειλαν επιστολές προς τον εκπρόσωπο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ζητώντας ουσιαστικά την παρέμβασή της στην ΕΠΟ, προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και οι μέχρι τώρα πραξικοπηματικές μέθοδοί της.

Στις επιστολές τους ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός αναφέρονται αναλυτικά σε μία σειρά «καυτών» θεμάτων στα οποία, όπως υποστηρίζουν, η ΕΠΟ δεν ακολουθεί την οδό της «νομιμότητας».

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για: Α) Τις επιχειρούμενες αλλαγές των δικαστών στην σύνθεση της Επιτροπή Δεοντολογίας με σκοπό να αποφύγουν την παραπομπή σε αυτήν οι παράγοντες της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης». Β) Πέρα από το θέμα των δικαστών γίνεται εκτενής καταγγελία για τα θέματα της διαιτησίας.

Στα όσα έχουν συμβεί από πλευράς ΕΠΟ, με την ΚΕΔ τους αρχιδιαιτητές και φυσικά την συγκρότηση, με τον τρόπο που αυτή έγινε από πλευράς της διοίκησης Γκιρτζίκη, των πινάκων διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών.

Γ) Στις επιστολές των τριών «μεγάλων» προς τον κ. Κουτσοκούμνη σημειώνεται ότι τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης όσο και πέντε ακόμη μέλη της διοίκησής του παραπέμπονται με βούλευμα σε δίκη για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας».

Και επισημαίνεται πως ως υπόδικοι από τη στιγμή που θα παραδοθεί στην Ομοσπονδία το αμετάκλητο βούλευμα, οι έξι παράγοντες (βάση του νόμου 2725/99) θα είναι εντός 15 ημερών έκπτωτοι από το αξίωμά τους.

Οι συγκεκριμένες επιστολές αποκτούν μεγάλη σημασία για μια σειρά λόγων: Α) Δεν είναι καθόλου σύνηθες ομάδες να απευθύνονται απευθείας στην ΦΙΦΑ, και όχι μέσω της οικείας Ομοσπονδίας, κατηγορώντας για μια σειρά σοβαρότατων λόγων ένα μέλος της.

Β) Μετά την επιστολή Κοντονή είναι ακόμη ένας σοβαρό δείγμα για την ΦΙΦΑ ότι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο πηγαίνουν διαρκώς προς τα βράχια, λόγω των «αυθαιρεσιών» της ΕΠΟ.

Γ) Η αναμενόμενη για τις 29 Αυγούστου έλευση στην Αθήνα του Κωστάκη Κουτσοκούμνη θα δρομολογήσεις τις εξελίξεις. Πόσο μάλλον αν ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ αποφασίσει να συναντηθεί, πέρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού και με εκπροσώπους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου...

Αλλωστε, το πιθανότερο είναι ότι έως τότε θα έχουν προκηρυχθεί (στο ΔΣ της Πέμπτης στην ΕΠΟ) από την πλευρά της διοίκησης Γκιρτζίκη έκτακτες εκλογές για την 1η Οκτωβρίου κάτι που προστίθεται στο έτσι κι αλλιώς υφιστάμενο εκρηκτικό σκηνικό.

Sdna.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown