Πείθει ο Δικέφαλος και δίνει όραμα

Είναι πολλά ακόμη τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να δείξει αυτή η ομάδα τις πραγματικές της δυνατότητες. Είναι αρκετά τα στοιχεία που πρέπει να προστεθούν για να βγάλουν οι παίκτες το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους και να αυξήσουν τον συνολικό βαθμό απόδοσης της ομάδας. Ο Ιβιτς προσδιόρισε μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με την Ντιναμό πως η ομάδα που κοουτσάρει έχει φθάσει στο 60% της απόδοσής της και ασφαλώς έχει την προοπτική να παίξει καλύτερα. Εδώ που τα λέμε, αυτό το 40% που απομένει μέχρι να φθάσει ο ΠΑΟΚ στο ανώτατο επίπεδο απόδοσης είναι ένα πολύ υψηλό ποσοστό και η ομάδα μπορεί να ενθουσιάσει αλλά και να ικανοποιήσει.

Το βασικό όμως είναι πως σήμερα, ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου της Τιφλίδας πείθει. Ικανοποιεί και γεννά προσδοκίες στους πολυπληθείς οπαδούς του, πως μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα. Αρκετοί από τους παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ της ομάδας, δεν έχουν φθάσει στα δικά τους στάνταρ απόδοσης. Ο Τζάλμα Κάμπος για παράδειγμα. Κινήθηκε σε ρηχά νερά προχθές, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητές του. Ο Μπίσεσβαρ, ένα ακόμη παράδειγμα. Επαιξε για 25 λεπτά γιατί δεν είναι απόλυτα έτοιμος και έδειξε στοιχεία που δεν είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια από άλλο παίκτη. Ο Κάνιας. Ούτε ο Ισπανός είναι απόλυτα έτοιμος.

Όμως με την εμπειρία του, τις σωστές τοποθετήσεις του μέσα στο γήπεδο, έδειξε στοιχεία ενός πολύ μεγάλου παίκτη που θα παίξει κομβικό ρόλο στην απόδοση του ΠΑΟΚ. Αυτός που βγάζει τα «λεφτά του» μέχρι αυτή την στιγμή και με το παραπάνω είναι ο Λέο Μάτος. Πολυσύνθετος παίκτης, καλύπτει όλη την δεξιά πλευρά, συμβάλει στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, είναι αποτελεσματικός στα αμυντικά του καθήκοντα, προχθές είχε συμβολή στην εξέλιξη του αγώνα. Από τον Σάκχοφ περιμένουμε να δούμε περισσότερα γιατί ακόμη δεν έχει «πιάσει» τα λογικά επίπεδα απόδοσής του.

Ανεξάρτητα από την ατομική επίδοση του κάθε παίκτη, η ομάδα δείχνει πως είναι δουλεμένη, πως έχει αυτοματισμούς και μπορεί να δείξει κι άλλα περισσότερα στοιχεία. Είναι αλήθεια πως στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα δεν ήταν καθόλου καλή, κυρίως εξαιτίας της αδυναμίας που παρουσίαζε στην μεσαία γραμμή, αλλά αυτό βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές που έκανε ο Ιβιτς. Εκτιμώ, πως εάν ήταν πιο έτοιμοι (από απόψεως φυσικής κατάστασης) ορισμένοι παίκτες όπως ο Κάνιας, ο Μπίσεσβαρ, οι αλλαγές θα γίνονταν πιο νωρίς. Αλλά σε κάθε περίπτωση και παρά την κακή εικόνα του πρώτου μέρους, η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε μόνο σε μία φάση. Σε καμία άλλη. Η ουσία είναι πως πείθει αυτός ο ΠΑΟΚ και μπορεί να πείσει ακόμη περισσότερο στην συνέχεια. 

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown