Κάνιας: «Είμαι χαρούμενος και έτοιμος να βοηθήσω»

Ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας, μίλησε  και για την εντυπωσιακή νίκη στην Τιφλίδα επί της Ντιναμό αλλά και για τη δική του εμφάνιση.

Είναι ίσως το κεντρικό πρόσωπο του νικηφόρου αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τιφλίδα. Ο Βλάνταν Ιβιτς του έδωσε την εντολή να αρχίσει την προθέρμανση του πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους βλέποντας το πρόβλημα στα χαφ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, έκανε τη δουλειά του και απέδειξε για ποιο λόγο ο προπονητής αλλά και ο Μίχελ έκαναν υπομονή για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας έκανε μια μεστή εμφάνιση και λίγο πριν πετάξει η αποστολή από το αεροδρόμιο της Τιφλίδας για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στη «Μ» και για την εντυπωσιακή νίκη αλλά και για τη δική του εμφάνιση.

Είδε το πρώτο μέρος από τον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να σκόραρε και να πήρε το προβάδισμα αλλά ήταν μέτριος ως κακός σε αυτό το διάστημα. Εζησε το παιχνίδι μέσα από τον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο 45/λεπτο και έκανε αρχικά ένα γενικό σχόλιο για την εικόνα της ομάδας:  «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σταθούμε στην ουσία και είναι βέβαιο ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς που μας δίνει ένα τεράστιο προβάδισμα για να μπούμε στους ομίλους.  Στο πρώτο μέρος η ομάδα δυσκολεύτηκε από τον αντίπαλο  που πίεσε αρκετά αλλά στο δεύτερο παρουσιαστήκαμε καλύτεροι και καταφέραμε να κρατήσουμε τη μπάλα να σκοράρουμε και άλλα γκολ και να έρθει αυτή η νίκη».

- Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με την είσοδο σου στο δεύτερο μέρος και με τις άλλες αλλαγές ο ΠΑΟΚ άλλαξε την εικόνα του.

«Δεν νομίζω ότι στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του, ότι δηλαδή συνέβη και στο δεύτερο ημίχρονο. Απλά και σε ότι αφορά το πρώτο ημίχρονο,  η Ντιναμό προσπάθησε να πιέσει δυνατά. Εμείς καταφέραμε να βρούμε τους χώρους αλλά το κυριότερο κρατήσαμε τη μπάλα και αυτό ήταν το πιο σημαντικό αφού έτσι μπορέσαμε να κυριαρχήσουμε. Δεν νομίζω ότι η ομάδα έκανε κάτι διαφορετικό από το πρώτο ημίχρονο σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θέλησε να αγωνιστεί.  Απλά πιέσαμε ψηλά, κρατήσαμε την μπάλα και καταφέραμε να κερδίσουμε  σκοράροντας και άλλα δυο γκολ».

- Είδαμε μια πολύ καλή εμφάνιση από σένα στο Περιστέρι και κυρίως στο δεύτερο μέρος. Στην Τιφλίδα έκανες και ένα βήμα παραπάνω σε ότι αφορά την αγωνιστική σου ετοιμότητα;

«Ναι και είμαι χαρούμενος για τη νίκη αλλά και για την δική μου παρουσία.  Στο παιχνίδι με  τον Ατρόμητο έπαιξα για πρώτη φορά ενενηντάλεπτο, αυτή την εβδομάδα  προετοιμάστηκα ακόμη καλύτερα, νιώθω απόλυτα έτοιμος, είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος κυρίως για τη νίκη της ομάδας μας σε αυτό το ευρωπαϊκό παιχνίδι».

«Να συνεχίσουμε στον θεσμό»

Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη για μια ακόμη χρονιά στους ομίλους του Europa League. Μπορεί να υπάρχει ο τυπικής διαδικασίας αγώνας με τους Γεωργιανούς την προσεχή Πέμπτη (25/8, 21:00), αλλά είναι δεδομένο ότι πλέον ο επόμενος στόχος που πρέπει να θέσει η ομάδα είναι να βρεθεί και στη φάση των «32» του Europa League. Ο Ισπανός παραδέχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ απλά την προσεχή εβδομάδα θα σφραγίσει την πρόκριση και μίλησε για τον επόμενο στόχο που θέτουν όλοι στην Ευρώπη:  «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα και τώρα κοιτάμε τον επαναληπτικό. Θέλουμε να σφραγίσουμε την πρόκριση στο σπίτι μας και θέλουμε να το κάνουμε με νίκη και καλή εμφάνιση μπροστά στον κόσμο μας. Δε θα έχουμε πρόβλημα στο δεύτερο ματς αρκεί να είμαστε σοβαροί και φυσικά ο επόμενος μας στόχος στην Ευρώπη είναι να μπορέσουμε να περάσουμε και από τη φάση των ομίλων. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο θεσμό» συμπλήρωσε ο Ισπανός.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown