Οι αριθμοί και οι αγώνες του ΠΑΟΚ με ομάδες από τη Γεωργία

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background της αναμέτρησης, το παρελθόν του Δικεφάλου με ομάδες από την Γεωργία

Ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα τον πρώτο αγώνα με την Ντιναμό στην Τιφλίδα, θέλοντας να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του εξασφαλίσει την πρόκριση του από το πρώτο παιχνίδι.

Πάντως η πρωτεύουσα της Γεωργίας φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στον Δικέφλαο αφού στην προηγούμενη επίσκεψή του, είχε γράψει ιστορία.

Η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία από το background της αναμέτρησης, το παρελθόν του Δικεφάλου με ομάδες από την Γεωργία.

Αναλυτικά:

#Μια ακόμη συνάντηση με ομάδα από την Γεωργία έχει στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν το 1999-00 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA με αντίπαλο την Λοκομοτίβ Τιφλίδας.

#Η πρώτη αναμέτρηση είχε γίνει στην Τιφλίδα στις 16 Σεπτεμβρίου 1999 και ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 7-0 στην ευρύτερη νίκη ελληνικής ομάδας μακριά από την έδρα της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για τον Δικέφαλο που είχε τότε τον Άρι Χαάν στον πάγκο του είχαν σκοράρει οι Γεωργιάδης (2),Φρούσος (2). Σάμπρι, Φραντζέσκος, Μαραγκός.

#Το δεύτερο ματς έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 1999 στην Θεσσαλονίκη και σε αυτό το παιχνίδι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σημείωσε το παρθενικό του τέρμα με τα χρώματα του ΠΑΟΚ στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης. Το σκορ είχε ανοίξει ο Βαλέντσια με πέναλτι στο 52ο λεπτό.

#Αυτή είναι η τρίτη φετινή αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ που βρέθηκε στα Play Offs του Europa League μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

#Την τελευταία φορά που βρέθηκε από τα προκριματικά του Champions League στο Europa League ήταν την σεζόν 2013-14, όταν ο αποκλεισμός από την Σάλκε σήμαινε απευθείας είσοδο στους ομίλους του Europa League.

#Το 2010-11 που είχε αποκλειστεί πάλι από τον Άγιαξ στην ίδια φάση του Champions League αντιμετώπισε την Φενερμπαξέ, όπου μετά το 1-0 της Τούμπας πήρε τη νίκη με γκολ του Μουσλίμοβιτς στην παράταση μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown