Όλη η Ντιναμό ένας Κλάους και ένας Μπίσεσβαρ!

Διαβάστε πώς αποτιμά το transfermarkt τη χρηματιστηριακή αξία ΠΑΟΚ και Ντιναμό Τιφλίδας και τις διαφορές που αναδεικνύονται ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Την πρωταθλήτρια Γεωργίας Ντιναμό Τιφλίδας θα κληθεί να υπερκεράσει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να κερδίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Πρόκειται, ασφαλώς, για μια βατή κλήρωση για τον Δικέφαλο του Βορρά, η ανωτερότητα του οποίου απέναντι στους Γεωργιανούς είναι δεδομένη.

Ασφαλώς, βέβαια, οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς πρέπει να την αποδείξουν και εντός του αγωνιστικού χώρου προκειμένου ο ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους, από εκεί και πέρα, όμως, οι διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Η γνωστή ιστοσελίδα ποδοσφαιρικών δεδομένων transfermarkt αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη χαώδη ψαλίδα που χωρίζει ΠΑΟΚ και Ντιναμό Τιφλίδας τόσο σε επίπεδο συνολικής χρηματιστηριακής αξίας, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει ξεχωριστά με τους παίκτες των δύο ομάδων.

Είναι χαρακτηριστικό πως η αξία του ρόστερ του ΠΑΟΚ αποτιμάται συνολικά σε 48,42 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που αυτή της Ντιναμό δεν ξεπερνά τα επτά εκατομμύρια. Με απλά λόγια δηλαδή, η αξία του ΠΑΟΚ είναι σχεδόν επτά φορές πάνω από αυτήν των Γεωργιανών.

Ή αλλιώς αν θέλετε, μόνο οι Στέφανος Αθανασιάδης (4.06 εκ. ευρώ) και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (3,24 εκ. ευρώ) ξεπερνούν ολόκληρη την Ντιναμό Τιφλίδας. Είναι κι αυτό το στοιχείο ενδεικτικό της τεράστιας διαφοράς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Σε ό,τι αφορά τώρα, ατομικά τους παίκτες της Ντιναμό, αυτός που ξεχωρίζει είναι ο αμυντικός μέσος Μάτε Τσιντσάτζε, ο οποίος κοστολογείται στις 558 χιλιάδες ευρώ και έπεται ο Λάσα Παρουνασβίλι με 482 χιλιάδες ευρώ.

Λίγο παραπάνω, δηλαδή, από τους Τέρι Άντονις (507 χιλιάδες) και Ευθύμη Κουλούρη (405 χιλιάδες) και λίγο πιο κάτω από Κοροβέση (608 χιλιάδες), Ζάιρο (709 χιλιάδες).

Όπως και να έχει, πάντως, επαναλαμβάνουμε και πάλι πως παρά τις δεδομένες τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ πρέπει να εμφανιστεί σοβαρός και προσεκτικός προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητά του και να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown