Ακόμη δεν είδατε τίποτα από τον φετινό ΠΑΟΚ

Η φράση του Βλάνταν Ιβιτς στην συνέντευξη Τύπου στην Τιφλίδα περί «60-70% της ομάδας που θέλω» γεμίζει με αισιοδοξία τους φίλους του ΠΑΟΚ.

«Ο ΠΑΟΚ που είδατε στο δεύτερο ημίχρονο είναι το 60-70% της ομάδας που θέλω να βλέπω στο γήπεδο». Αυτή η φράση του Βλάνταν Ιβιτς στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στην Τιφλίδα είναι σημείο αναφοράς και προδιαθέτει τους φίλους της ομάδας για αυτό που θα δουν στο προσεχές μέλλον αρκεί να συνεχιστεί η δουλειά και να μην υπάρχουν οι τραυματισμοί που ταλαιπώρησαν και «ισοπέδωσαν» πέρσι την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου στην Dinamo Arena σκόρπισε χαμόγελα στους οπαδούς που περιμένουν ανάλογη συνέχεια. Γιατί όμως ο Ιβιτς έκανε λόγο για ένα ποσοστό 60-70% σε σχέση με την ομάδα που θέλει να βλέπει στα επόμενα παιχνίδια. Πρώτα απ’ όλα διότι υπάρχουν παίκτες που ακόμη δεν έχουν προσαρμοστεί στα «θέλω» του καθώς είτε ήρθαν καθυστερημένα είτε γιατί με προσεκτικά βήματα προσπαθεί να τους μπολιάσει στο σύνολο ο Ιβιτς.

Για παράδειγμα ο Βαρέλα που προερχόταν από θλάση, ο Ιβιτς δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την πρόωρη συμμετοχή του και όταν θα είναι έτοιμος θα δώσει ποιότητα στην άμυνα. Υπάρχει επίσης ο Κάνιας. «Κούμπωσε» ως καθαρό εξάρι μπροστά από τους στόπερ, έδωσε ηρεμία στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο δεύτερο μέρος το κέντρο και ο Ισπανός δικαίωσε τους Μίχελ, Ιβιτς που έκαναν υπομονή και έδειξαν επιμονή για την απόκτηση του. Κάτι ανάλογο με τον Μπίσεσβαρ. Δεν είναι απόλυτα έτοιμος αλλά μέσα σε ένα ημίωρο κατάφερε να δείξει ποιοτικά στοιχεία και στο δημιουργικό αλλά και στο εκτελεστικό κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ που θέλει να είναι το απόλυτο αφεντικό στα παιχνίδια του χρειάζεται τέτοιους επιθετικούς μέσους. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βασιστεί και στον Φακούντο Περέιρα. Νιώθει καλά, το δείχνει μέσα από τις προπονήσεις αλλά και τα παιχνίδια. Μπορεί τη μια φάση να την κάνει γκολ και επομένως η παρουσία του επίσης βοηθά την ομάδα. Για τους Μάτος, Κάμπος δεν χρειάζεται να σταθούμε πολύ. Ποιοτικές μεταγραφές και έχουν προλάβει ήδη να το δείξουν. Μαζί με τους συμπαίκτες τους που δούλεψαν καλά από την αρχή της προετοιμασίας, σχηματίζουν ένα ρόστερ που μπορεί να έχει δυο παίκτες για κάθε θέση (τουλάχιστον) και αυτό είναι ελπιδοφόρο και χρήσιμο. Ουσιαστικά από τα λεγόμενα του Ιβιτς προκύπτει το εύλογο συμπέρασμα πως αυτός ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Είναι σαν να λέμε: «Ακόμη δεν είδατε τίποτα», γιατί τα περιθώρια βελτίωσης μέχρι να φθάσει η ομάδα στο μάξιμουμ της απόδοσής της προδιαθέτει θετικά για το μέλλον. Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να δώσει όραμα και προοπτική στους οπαδούς του κυρίως να πείσει ακόμη περισσότερο για μία σεζόν που θα έχει νίκες και επιτυχίες.

Πρόβλημα η αναβολή

Ανεξάρτητα του αν για συγκεκριμένους λόγους ο Κοντονής αποφάσισε την αναβολή του πρωταθλήματος, υπάρχει και η προσέγγιση από αγωνιστικής πλευράς του θέματος. Ο Ιβιτς είναι σκασμένος για το ότι το πρωτάθλημα δεν αρχίζει. Ηθελε παιχνίδια γιατί μέσα από αυτά και βελτιώνεται η ομάδα και ατομικά οι παίκτες προοδεύουν. Τα επίσημα παιχνίδια αλλάζουν την εικόνα της ομάδας και όχι οι καθημερινές προπονήσεις και τα φιλικά. Αυτό ίσως είναι και το μοναδικό εμπόδιο που στην παρούσα φάση μπορεί να κάνει τον οπαδό του ΠΑΟΚ να αναρωτηθεί πόσο σύντομα αυτό το 60-70% της ετοιμότητας θα αυξήσει το ποσοστό και θα κάνει ακόμη πιο ελκυστικό τον ΠΑΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown