Είναι κομμάτι της δουλειάς του

Είναι πολύ δύσκολο να καταπιείς έναν τέτοιο αποκλεισμό. Εμείς που είμαστε επαγγελματίες ειδικά και δεν μπορούμε να ξεσπάσουμε, είμαστε σε ακόμη χειρότερη θέση.

Ο οπαδός ξεσπά. Δικαίωμά του, έτσι είναι παγκοσμίως. Δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ, το θέμα είναι συνολικό.

Στοχοποιήθηκε ο Κλάους από τους περισσότερους. Δίκαιο ή άδικο δεν με απασχολεί πραγματικά. Το θέμα αφορά τον ποδοσφαιριστή και κανέναν άλλο. Το πώς θα μάθει να ζει με αυτό.

Εγώ ξέρω πως η κριτική που του ασκούνε είναι άδικη. Όμως έχω ζήσει και τεράστια κριτική προς το πρόσωπό μου, άδικη επίσης. Όταν όμως τα γεγονότα με δικαίωναν, δεν έδειχνα την μπλούζα μου, δεν την ξεσκόνιζα, δεν την κουνούσα επιδεικτικά.

Μέσα στην αμοιβή του επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι και η αντοχή στη πίεση και την κριτική. Δίκαιη άδικη δεν με απασχολεί. Το κοντέρ γράφει μεγάλα νούμερα και για αυτόν τον λόγο. Ειδικά στις μεσογειακές χώρες.

Το λάθος του Κλάους είναι πως επηρεάζεται από την όποια κριτική του γίνεται. Πρέπει να συμβιβαστεί στην ιδέα πως είναι κομμάτι της δουλειάς. Το ότι επηρεάζεται φάνηκε στον πανηγυρισμό. Όλοι το καταλάβαμε, άσχετα αν κάναμε τους χαζούς αμέσως μετά.

Υπάρχουν αθλητές που αυτή την πίεση την γύρισαν υπέρ τους. Ο Τζαβέλλας τρανταχτό παράδειγμα. Το τι του έχουν σούρει είναι απίστευτο, εγώ απορώ που είναι ακόμα εδώ. Κι όμως μέσα από αυτή τη διαδικασία έφτασε στο σημείο να είναι ο καλύτερος έλληνας αμυντικός και σημείο αναφοράς ηγέτη στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ.

Αυτό οφείλει να κάνει και ο Κλάους. Όποιος τον κατηγορεί άδικα θα πρέπει να του δίνει επιπλέον κίνητρο. Έχει το γκολ, δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να απαντήσει. Τα νούμερα είναι μαζί του. Και δεν το κάνει μία δύο χρονιές για να έχει έναν φόβο, μία ανασφάλεια. Το κάνει έξι χρόνια σερί και ήδη ξεκίνησε τη χρονιά με ένα γκολ μία ασίστ σε δύο αγώνες.

Ναι δεν είμαστε μία κοινωνία όμορφα δομημένη. Ειδικά το ποδοσφαιρικό κομμάτι της είναι η χλέμπα της. Όμως θεωρώ αδιανόητο να μην κατανοεί ένας ποδοσφαιριστής πως αυτό είναι κομμάτι της δουλειάς του. Από τα 700 χιλιάρικα, τα μισά τα παίρνεις για αυτόν τον λόγο.

Ο Κλάους θα συνέλθει γιατί η ομάδα είναι καλή. Μπορεί να τον υποστηρίξει. Ξέχωρα αν πρέπει να πάρουμε έναν ακόμη επιθετικό. Αυτό είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο.

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε πως αυτό που έπαθε ο Ολυμπιακός είναι μη αναστρέψιμο, τόσο πιο καλά θα οχυρωθούμε για την μάχη του πρωταθλήματος.

Και αυτή τη στιγμή, ξέχωρα από το τι πάθαμε απέναντι στον Άγιαξ, το κάθε στέλεχος του ΠΑΟΚ πρέπει να κατανοήσει πως είναι μεγάλη ευκαιρία για τίτλο μετά από 31 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown