Όσοι έζησαν το 2010 κρούουν τον κώδωνα για το 2016!

Τότε, ήταν Τρίτη 4 Αυγούστου 2010. Τώρα (θα) είναι, Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016. Πέρασαν 6 χρόνια. Κι οι πρωταγωνιστές – θετικοί κι αρνητικοί – εκείνης της παράστασης του ΠΑΟΚ, επί σκηνής Τούμπας, με αντίπαλο τον Άγιαξ δεν άλλαξαν μήτε μυαλά, μήτε συμπεριφορά…

Σε κάθε σχετική συζήτηση περί της αυτοκτονίας – επειδή περί τέτοιας επρόκειτο – η εικόνα τους παραμένει ίδια. Ονόματα δε λέμε. Πληγές δεν ξύνουμε αλλά… Βλέμματα χαμηλά. Λόγια ψιθυριστά. Συναισθήματα πικρά. Το «ρεζουμέ» των συζητήσεων μας με ουκ ολίγους εξ αυτών; Ίδια γεύση! Και τότε και τώρα.

«Αυτοκτονήσαμε. Μείναμε στο 1-1 του Άμστερνταμ. Και μετά το 1-1 στη Θεσσαλονίκη… Χάσαμε τον εαυτόν μας. Αντιδράσαμε μεν. Αργά, δε… Μακάρι το πάθημα, να γίνει μάθημα. Η παρουσία του Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο είναι ένας καλός οιωνός για το… μάθημα»!

Όσα χρόνια κι εάν περάσουν εκείνος ο αγώνας στην Τούμπα, με την παφλάζουσα – και κοχλάζουσα και κοχλάζουσα – λαοθάλασσα στις κερκίδες της δεν σβήνεται από την μνήμη των πρωταγωνιστών της. Αν και των 13 παικτών  οι οποίοι έπαιξαν την Τρίτη 4 Αυγούστου 2010 στον αγώνα ΠΑΟΚ – Άγιαξ 3-3 μόνον 1 (ένας, ολογράφως) ήταν Έλληνας – ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης – ουδείς εκ των ξένων λησμονούν πως και γιατί χάθηκε τόση δόξα αλλά και τόσο χρήμα…

Όλοι τους μάλιστα… Σχεδον όλοι, για να ακριβολογούμε δε λησμονούν πως μέσα σε δυο λεπτά (48ο και 50ο το 1-0 έγινε 1-2…) ουσιαστικά, χάθηκε η πρόκριση! Με όσους μιλήσαμε – είπαμε : Ονόματα δεν λέμε, πληγές δεν ξύνουμε – αποδίδουν τον αποκλεισμό  στον ενθουσιασμό από το 1-1 στο «Άμστερνταμ Αρίνα». Και στην βιασύνη… «Άντε να τελειώνουμε με την πρόκριση». Όλα αυτά  κι ας ήταν εκείνος ο Άγιαξ μια-δυο κλάσεις πάνω από εκείνον (τον καλύτερο των τελευταίων χρόνων) ΠΑΟΚ.

Με όσους μιλήσαμε τότε. Μιλούσαμε μετά. Μιλήσαμε και τώρα θεωρούν πως είναι ευτυχής συγκυρία για τον ΠΑΟΚ η παρουσία Βλάνταν Ίβιτς και του Μίροσλαβ Σάουτσνερ. «Αυτοί, όπως κι εμείς, είναι παθόντες και μαθόντες. Οι εμπειρίες τους είναι πολύτιμες για τον ΠΑΟΚ. Φάνηκε και στον πρώτο αγώνα πόσο είναι.  Αρκεί και στον δεύτερο τα απλά τους να εφαρμοστούν κατά γράμμα. Ο Άγιαξ δεν είναι ίδια ομάδα. Είναι Άγιαξ. Δεν συγχωρεί. Ο ΠΑΟΚ έκανε τρία στο Άμστερνταμ. Το ένα έγινε δοκάρι. Το άλλο απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Το τρίτο έγινε γκολ. Στη Θεσσαλονίκη η πρόκριση θα έρθει με μηδέν λάθη. Παραμένει δύσκολη υπόθεση. Εμείς δεν την … είδαμε έτσι. Και την χασαμε»!

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown