ΠΑΟΚ και Nova συμμαχία για πρωταθλητή μέσω play off!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμφωνεί με τις προτάσεις τις οποίες κατέθεσε η Νova για πιο υγιή και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δείτε ποιες είναι αυτές.


Στο σημερινό ΔΣ της Λίγκας, ο Μάκης Γκαγκάτσης ήταν αυτός που εκπροσώπησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των ομάδων - μελών του συνεταιρισμού είχε να κάνει με το θέμα της Νova και τους άξονες που έθεσε για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Δύο από αυτούς τους άξονες που έπεσαν στο... τραπέζι των συζητήσεων, ήταν η μείωση των ομάδων σε 14 από τη σεζόν 2017-2018 και η συμμετοχή του πρώτου της βαθμολογίας στα play off.
Για να μειωθούν οι ομάδες την περίοδο 2017-18, θα πρέπει στο τέλος της περιόδου 2016-17 να υποβιβαστούν περισσότερες από δύο ομάδες όπως αναφέρεται στο προσχέδιο της προκήρυξης που έχουν οι ΠΑΕ στα χέρια τους.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση για ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω των play offs στα οποία θα παίρνουν θέση οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πρότειναν να ισχύσει από την φετινή περίοδο (2016-17).
Ο Ολυμπιακός ήταν αρνητικός και ζήτησε να περιμένουν την έκθεση για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος από τις εταιρίες Deloitte και Price WaterhouseCoopers.
Εφόσον η αναδιάρθρωση και οι αγώνες κατάταξης για τον πρωταθλητή δεν περάσουν, τότε η κόντρα με την NOVA είναι προ των πυλών καθώς το συνδρομητικό εμφανίζεται αποφασισμένο να κρατήσει το 1,2 εκατ. ευρώ της ρήτρας που υπάρχει στο τηλεοπτικό συμβόλαιο για την αλλαγή του του προγράμματος των play offs που έγινε τον Μάϊο και να ζητήσει μείωση του ποσού που έχει συμφωνηθεί με τις ΠΑΕ.
Η προκήρυξή του πρωταθλήματος συνεπώς και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν στο τέλος της περιόδου αλλά και το τι θα γίνει με τον πρωταθλητή, αναμένεται να εγκριθεί στις 18 Ιουλίου, ημερομηνία κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος.
Πηγη: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown